Ortaya Karışık

Aralık 30, 2020

Dün Metos'la Kadıköy'e indik, bir kaç eksiğim vardı, erkenden gidip dükkânlar boşken hemen hallettik. Tam dönüş yolundayken, "Aaa, denizi görmeden, bir özçekim yapmadan mı döneceğiz?" dedim, yolun karşısına geçip beş dakika deniz havası alıp döndük :D

Bu fotoğraf da bu sabahki mahalle yürüyüşünden. Bahar gibi bir gün bugün,  güneşli, ılık. 


Bu dünya tatlısı maskeleri de sevgili Evde Yazar göndermiş . Biraz önce geldi. Yarın anneme uğradığımızda takarız diye düşünüyoruz  :) Tekrar teşekkürler. 


Bu geçen hafta uğradığım arkadaşımın bahçesinden. İnsan iki yaşından beri aynı mahallede olunca kendisi gibi aynı mahallede yaşayan çocukluk arkadaşlarının keyfini çıkartabiliyor. Soğuk,puslu bir gündü, kapısının önünde kahve içerken yüreğimiz ısındı.



Dün Kadıköy'e indiğimde Şekerci Cafer Erol'a uğrarım diyordum. Ayın onunda gittiğimde bomboştu, mis gibi alış veriş yapıp çıkmıştım, dün sabah kapının önündeki kuyruk öyle uzundu ki, neyse canım yemiştik biz zaten diyerek geri döndüm :)

Bugün detoksun 7. günü. Açım :D Hani ola ki tokum sanmayın diye söylüyorum.  Sabah tartıldım, onca açlığa pek de kilo vermemişim ama yine de benim 1400 kalorili diyetlerimde hiç kilo veremediğimden mutlu oldum. Midem dolduğunda yine eskisi gibi gözükebilir gerçi, bunu cuma sabahı anlayacağız :D Yine de glutenli ve karbonhidratlı şeyler yemediğimde çok daha dinç hissediyorum,  bu da bir şeydir. Ama ne yazık ki o şeyleri hayatımdan tamamıyla çıkartmaya hazır değilim. Sabah aldığım simiti yememek çok acı vericiydi :D Evi yoğurt ve yumurtayla doldurdum,  neyse ki onları da çok seviyorum. Hoş, düşününce yemeği sevmediğim bişey yok. Tek şansım şu ki, açken canım hiç tatlı çekmez. Ama toksam tutmayın beni :D

Evet, günlük yememek muhabbetiğimi de yaptığım, o arada biten makinadaki çamaşırları da astığıma göre gidip biraz uyuklayabilirim. Sonra mutfağa gireceğim. Zaten çıkalı beş dakka olduydu :D

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. herşey gönlünce olsun tatlım
    2021 tüm dileklerini gerçekleştirsin
    fotolar bir harika
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Mutlu yıllar, benden de sevgiler :)

      Sil
  2. O bardaktan bizde de var. :) Tatlıya ben de dayanamam. Çay, kahve dışında şekeri bıraktığım bir yer olmadı malesef. Ama bırakma da gerek. Bakalım... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün bugün tatlının küpğne düştüm Bonheur. En özlediğim simiti de az önce yedim midem yanıyor şu an. Yarından itibaren uzak durmaya devam :)

      Sil
  3. Maskeler çok sevimliymiş güle güle kullanın (:
    Kışın güneşli günleri ayrı bir cazibeli oluyor gerçi yağmuru çok özledik (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :)

      Evet kış güneşi harika, havalar muhteşem, en sevdiğim sıcaklıkta ama yapmur ve kar da gelebilir artık :)

      Sil
  4. Bahçeli evlerde oturmak ne büyük şans, bizim buralar çok fena. Sadece arka balkonlardan görünen iki üç ağaç var o kadar. Şekerci Cafer Erol harika görünüyor. KAdıköy'de oturup Kadıköy'e çıkamayan biri olarak içim açıldı :)
    Bu arada maskeler size çoook yakışacak:)
    Sevgiler, tekrar mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahçeli evler gerçekten de çok büyük şans.

      Arada yürüyüşe bizim mahalleye gelmelisin, için açılır :) Hem de sakin.

      Maskelerimizi keyifle taktık, kulaklarını çınlattık dün akşam. Tekrar teşekkür ederiz :)

      Sil
  5. Havalar aşırı iyi gidiyor.
    Kar varmış geçen sene bu günlerde.
    :(

    YanıtlaSil
  6. Çok bi tatlısın, kıyamammm açlığına <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy, teşekkür ederim :) Dün akşamdan beri deli gibi yiyorum :D Ama yarın yeniden başlayacağım :) Şu eklem ağrılarım azalsın istiyorum :)

      Sil
  7. Renkli maskelerden çok işkilleniyorum :) Neyle boyandıkları önemli, virüsten kaçarken hangi kimyasalı soluduğumuza da dikkat etmeli :) Ama güzel görünüyorlar, o başka tabii :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar gayet kaliteli Mutlu . Arkadaki kumaş beyaz. Zaten biz önce yıkayıp sonra da maskelerimizin üzerine taktık :)

      Fakat sokakta rastladığım siyah maskelerin bence de ne koruyuculuğu var ne de hijyenik.

      Sil
  8. Şekeri ve beyaz unu kilo vermek için bırakmak istiyorum. Bunun kadar önemli bir diğer sebep de şekerin ve unun beni hantallaştırması, uykumu getirmesi ve enerjimi bitirmesi. Sürekli bir uyku modunda dolaşıyorum. Sırf bu durumdan kurtulmak için bile bırakmaya çalışacağım. Hiç olmazsa azaltacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cuma günü ne bulsam yedim, uykulu ve sersem gibiydim. Dün yine iki öğün, şekersiz unsuz beslendim. Yediğim tek tatlı bir tane muzdu. Akşama kadar hiç uykum gelmedi. Ve işin komiği, cuma günü her şeyi yerken yine doymadım, mide kazıntım hiç bitmedi . E madem tokluk hissim yok, bari aç kalıp da aç olayım dedim kendi kendime :)

      Sil