2020 Yıl Sonu Raporu

Aralık 26, 2020

2020 Yıl Sonu Raporu (Mimlendim #42)

    Sevgili Belle’nin Kütüphanesi güzel bir mim başlatmış. (buradan)   Sevgili Şule de beni mimlemiş. (şuradan) Bakalım 2020 nasıl geçmiş.

1) 2020 senin açından nasıl geçti?

Değişik bir deneyim oldu diyebilirim.  Üç erkekle bir eve kapatılma halleri,  7/24 aynı dört duvar arasında kalmak düşündüğümden başarılı geçti. Can'ın maaşı yarı yarıya düştü ama çalışma satleri de çok düştüğü için bunu çok dert etmedik. O evde durup dinlendiği için Bilgehan'la araları düzeldi bi tık. Zira yeterli sabrı ve sakin kalacak enerjisi vardı. İyi ki ev almamışız dedik. Bir ara kredi çekip ev alsak ya modundaydık ama karı koca bi türlü krediye iyi bakamadığımızdan yapmamıştık. Kredi ödüyor olsaydık maaş yarıya indiğinde ciddi stres yaratırdı. Ev genel itibariyle dandini ve pasak. İlk günler bana yardım etsinler diye pek üsteliyordum ama sinirimi zıplatmak dışında bir işe yaramadığını görünce vazgeçtim. 

Yazın üç günlük deniz kaçamağı bünyeme çok iyi geldi. Metos'la sabah yürüyüşlerimiz, deniz kenarında çay keyiflerimiz iyi geldi. Tam depresyona girdim çıkamıyorum derken karavan alma kararı vermemiz harika geldi. Hazır Can çoğunlukla evde ve yapacak bişeyler arayıp dururken hem onu oyaladı, hem beni oyaladı. Depresyonum geçti. 

2)Yıl boyunca yapmayı en çok özlediğin şey nedir?

Sevdiklerime sarılmayı özledim en çok. Bir de bilmediğim diyarlara yolculuk etmeyi. Müze gezmeyi. Konserleri. Arkadaş buluşmalarını.

3) Biraz da olumlu yönden bakalım. 2020'de güzel geçtiğine inandığın veya  2020 şu yönden uğurlu geldi dediğin bir durumla karşılaştın mı?

Karavannn :D 

Hep hayalimde olan bir şeydi ama pandemik haller olmasaydı alacağımızı hiç zannetmiyorum. O bit kadar yere ailece doluşup macera yaşamak öyle güzel ki :)

4) Karantina süresinde veya bulabildiğin boş vakitlerde kendine zaman ayırabildin mi? Ayırdıysan neler yaptın? (Örneğin yeni bir hobi edinme, önceki alışkanlıklara daha çok vakit ayırabilme vb.)

Mutfaktan çıkamadığım için ekstradan boş vaktim olmadı sanırım. Yapboz yapıp kitap okumak dışında bir şey yapmadım. Bir de bookstagram hesabı açtım. 

5) Son olarak 2021 yılından beklediklerin neler?

 Her sene beklediklerimden farklı değil. Karşıma ne çıkarsa çıksın ayakta duracak kuvvet, güzellikleri görebilecek bakış açısı, yaşayacak enerji istiyorum.  Seneler sadece birer rakam. İçini nasıl doldurduğumuz bize kalmış. Şükredecek çok şeyim var. Sağlığımız, huzurumuz, sıradan günlerimizin dayanılmaz hafifliği :)

Benzer yazılarım

7 Yorum yap

  1. Handan; karavanı gördüm, ah ne tatlı! Umarım yeni yıl için tüm dileklerin gerçekleşir; mutlu yıllar 🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sana da mutlu yıllar :)

      Sil
  2. Biz geçen sene ev aldık Handan. Biraz birikmiş paramız vardı, kalanını kredi çektik. Ben az sürlei çekip her ay çok para ödeyerek kısa sürede bitirmek istiyordum. Eşim daha uzun sürede az miktarda ödeyelim dedi. Sonra orta noktada buluştuk. Tabii ben maaşımı hep aynı alacağımı zannediyordum. Virüs çıkınca okullar kapandı ve bizim ek dersler yatmadı. Öyle olunca bir dönem zorluk çektik. İnsan bir virüsün bütün dünyayı ele geçireceğini ve okulların 9 ay boyunca kapalı olacağını tahmin edemiyor tabii. Kendimizi her şeye hazırlamamız lazımmış.

    2021 umarım daha çok güzel sürprizler getirir. Mime cevap verdiğin için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banka kredisi olmadan ev alınmıyor ki Şule. Bir biriktiriyorsun ev fiyatı üç artıyor. Aslında bankaya verilen faizle aynı hesaba geliyor. Ben de tam senin moduna geçmiştim, yüksek taksitle kısa sürede bitirelim. İnsanın nereden aklına gelsin pandemi? Allah ödeme kolaylığı versin canım.

      Sil
  3. Yıl sonlarında mutlaka yapıyorum, bu yıl kendimi çok anlattığım için blogla ilgili yaptım. Şimdiden sana ve ailene mutlu bir yıl dilerim 😊💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Derya, sizin de yeni yılınız harika geçsin :)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Acılar ve felaketlerle dolu bir yılı daha geride bırakmakla birlikte; 2021 yılının umutlarımızın yılı olmasını diler, yeni yılınızı kutlarım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil