Vegan Kek Nasıl Bişidir Merak Edenlere
Kasım 01, 2018Dün akşam hiç halim falan yokken nereden aklıma kek yapmak düştü hiç bilmiyorum .
Halim yoktu, evde yumurta da yoktu.
O zaman vegan kek yapayım dedim.
Bir kere daha yapmıştım .
3 bardak un (200ml lik bardak)
6 yemek kaşığı kakao
2 bardak şeker (Çok tatlı olmuştu böyle yerine başka bir şey denedim)
2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz (Heheh tabii ki yine unuttum koymayı :)
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Yarım bardak sıvı yağ
2 bardak su
Kakao sevmediğimden evde bulunmuyor pek. Onsuz yaparım dedim. Sonra iki bardak şekere sıra gelince, çok tatlı olmaz mı ki böyle diye düşünürken (ki blogda yazmışım çok tatlı olduğunu zaten, insan açar bir okur :) aklıma bir zamanlar aldığım keçiboynuzu unu geldi. Şeker ve kakao yerine kullanıldığını hatırladım. Yarım bardak undan bir bardak şeker kattım, daha az şeker bile katılabilirmiş.
Tarifte 180 derecede 40 dakika diyordu, ben minikekler yaptığımdan sanırım 25 dakikada pişti.
Keçiboynuzu tadı oldukça hissediliyordu, ben sevdiğimden hoşuma gitti ama sevmiyorsanız bir bardak şekerle yapabilirsiniz.
Kıvamı ve kabarması harikaydı. Yani sütsüz yumurtasız nasıl kek yapayorlar diyordum, eh, gayet de oluyormuş :)
Sunum tahtam da çok güzel di mi :) Bana bir arkadaşım hediye etti ama siz satın aldığı yere şuradan bakabilirsiniz , çok hoş şeyler yapıyor :)
Haydi çayla kek var, gelin :)
22 Yorum
kapı komşum olsan o kokuya, gelirdim sana:)))
YanıtlaSilNe güzel olurdu Özlem :)
SilE ben deneyeyim bunu. :)
YanıtlaSilBiz kek canavarı 🤫😀
Dene bakalım Hayalperest, yumurta ve süt yoksa imdada yetişiyor bu tarif :D
Silİyi ki dinlen dedik sana da ay ;)))
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Hasta gibi olmasam evi temizlemeye girişeceğim de kılımı kıpırdatacak halim olmayınca duruldum Ecehan. Ama kek nerden çıktı valla ben de bilmiyorum, hayır sağlıklıyken bile girip yapmaya üşenirim . Hastalık başıma vurmuş kesin :D
SilYumurtasız daha mı güzel kabarıyor yoksa? :))
YanıtlaSilEline sağlık :))
Sirke karbonat ikilisi süper sanırım Yıldız. Bütün malzemeleri kaşıkla şöyle bir karışırıp kaplara döktüm, yumuşacık pufuduk bir şey oldu :D
SilYumurta yokluğunda iyi fikir.Gayet güzel kabarmış.Eline sağlık.
YanıtlaSilGerçekten de çok iyi fikir Mehtap , kimse farkına bile varmıyor :)
SilHarika görünüyür ya !
YanıtlaSilUmmadığım kadar güzel oldu Tülin, öyle de baştan savma yaptım ki :)
SilHamarat hanımın hali başka oluyor.
YanıtlaSilMutfaktan kaçacak delik arıyorum ama dün öyle bir moda girmişim, ben de anlamadım Ebemkuşağı :)
Silooo saooool ne zaman vakit buluyon yaaa :)
YanıtlaSilCumartesi gününden beri patates çuvalı gibi oturuyorum Deep :)
SilKeçiboynuzu ununu hiç duymamıştım.
YanıtlaSilŞeker tadını verebiliyorsa sadece bu undan kullanırım bile ki ben :p
Sadece o unu kullanmadığım için tek başına ne kadar tat verir bilemiyorum Sibel, bir gün öyle de denenip bakılabilir :)
SilKeciboynuzu unu hic denemedim 😊
YanıtlaSilÇok faydalıymış Derya , ben de ilk defa aldım.
SilKeçiboynuzu unu kullanıyorsan un kullanmaya gerek var mı? Hatta belki de badem unu da karıştırabilir. Bu durumda gluten de olmadığı için zararlı da olmaz. Lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilO un gibi değil de pudra şekeri gibi bir şey Mehmet, bildiğim kadarıyla un olarak kullanılmıyor, ama araştırmak lâzım.
Sil