Ne Var Ne Yok

Nisan 18, 2019

Her perşembe öğleden sonra okulda kalmak istemeyen oğlum var. Neymiş çıtır çerez dersler varmış. Ya, biz öyle ders olsa da sınıfta keyif yapsak diye bakardık, şimdiki gençlik eve gelip bilgisayarlarına sarılma derdinde. Gel desem her hafta olmuyor, gelme desem taciz ediyor . İçim sıkılıyor.

Akşama atölye var. Çantasını hazırlamam gerekiyor. Kelebekleri konu aldık. Flextangles yapacağız . Çok ilginç bir şey, yarın gösteririm.

Yaklaşan bir doğumgünü partisi var. Daha hiçbir şeyi düzgün plânlanmadı. Çok çalışmam lâzım.

Balkonda çamaşırlarım var topla bizi diyorlar. Her gün çamaşır her gün ütü. Ben kıyafetleri verdikçe yeni bir hediye furyasıyla yeniden doluyor çekmeceler.

Can'ın işyerinden gelen bavulu balkondan savurup atasım var. Adam gittiği yerde üç ay kalıyor gibi kocaman bir şey vermişler. Uçakta yanına bile alamaz. Bagaja verse üstüne konan diğer bavulların altından sağ çıkamayacak kadar da uyduruk.

İkea'ya gidip kutu alasım var. Herkesin her çeşitten birer ayakkabısı olmasına rağmen eve sığmıyorlar. Güzel kutu alırsam portmantonun üzerine üstüste dizerim.

Evimde karınca baskını var. Kıyı köşe döküp ilaçlamam gerekiyor. Milimetrik karıncalar her yerde. Üstümüzde gezinmeye başladılar artık.

Sandalyelerin yeniden kaplanmaya ihtiyaçları var. Bu kumaş çok kötü çıktı , üzerime dökülen her şey leke yaptı. Silsem de çıkmıyor.

Bütün gün yatıp uyuyasım var. 15 gündür her gün dışarıda olmak , keyifli birşeyler için bile olsa beni yoruyor . Kimse olmasa, hiçbirşey yapmadan boş boş dursam.


Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. karıncalar geçen yıl evimi basmaya başladıklarında yollarına salatalık kabuğu koymuştum bir kaç gün ve kayboldular tüm yaz hiç geri gelmediler limon da koymuştum denedin mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salatalık kabuğu hiç duymamıştım Hatice. Gerçi evin her yerindeler, salatalık tarlası yapsam anca geçer gibi :) En azından mutfakta deneyeyim.

      Sil
  2. Fotoğraf tam yorgunluk çayı olmuş :) Bahar havasından sanırım kimse bir şey yapmak istemiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben on gündür çok koşturdum ondan Küçük Dünya, bahara suç bulmiim şimdi :) Evet keyif çayı da olmasa insan ne yapar bilmem :)

      Sil
  3. bence önce uyu :) rüyanda işlerin sırasını görürsün belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlanları okula gönderip koltuğa kıvrıldım Sev, işleri bilmem ama bana iyi geldi :)

      Sil
  4. Kolay gelsin Handan ve enerjin bol olsun inşallah, amin:)

    YanıtlaSil
  5. Kolay gelsin, çocuklar değil mi oluyorlar bu yaşta böyle:) çamaşır ve ev koşturmacasına o kadar katılıyorum ki, yemek te ayrı bir şey tabi saatlerce yap 15 dk da bitsin :(( kısır döngü gibi her gün de yenilensin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl kısır döngü Eylem, biraz aksarsa da hepsi birbirinin içine giriyor.

      Sil
  6. Oy oy oyyyyy bir kibritlik iş var sanki 😉

    YanıtlaSil
  7. Çay bütün yorgunluğunu almıştır:))

    YanıtlaSil
  8. Handan festivallere daldi bizleri unuttu 😃

    YanıtlaSil
  9. yazın ayvalıkta sık sık basarlar evi karıncalar, ne yapsan çare yok:)Burada evde görmedik hiç.
    Bizim zamanımızda da böyle telefon ve bilgisayarlar olaydı bence biz de boş derslerde takılmaz eve koşardık, çocuk haklı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene kış boyunca bizdelerdi Mehtap, tuhaf, milimetrik karıncalar . Neyse mutfakta.değiller en azından diyordum. Oraya da gelmişler. Öldürmeyi sevmiyorum ama başka çarem kalmadı.

      Aslında okulda da var abuk plânlama, beden, kulüp gibi dersleri bir araya yığacağına diğer derslerin arasına nefes alımlık yaysalarmış sorun olmayacaktı. Boş derste eve felsin tabi, mesele ders boş değil :/

      Sil