Yüreğimi Saran Tedirginlik Yaşlanma Belirtisi mi ?

Mart 29, 2022

Yoksa dünyanın ve memleketin hallerinin ruhuma yansıması mı? 

Dün buz patenini izlerken hayatta yapmayı istediğim şeylerden birinin de buz pateni şampiyonasını canlı izlemek olduğunu düşündüm. Bir ay sonraki dünya şampiyonası neredeymiş ki diye baktım, Fransa'daymış. Fransa'da. Ah Metos'la gitsek ne güzel olurdu diye heyecanlandım. Öyle mutlu oldum ki bunu düşününce. İki gecelik kaçamak. Belki yarışmayı belki galayı izlemek.  Yüreğim coştu.

Yerine baktım, hangi havaalanı hangi şehir, nasıl gidilir?  Kıpır kıpır uçuştu  midemde kuşlar.

Derken bitti.

Buz kestim yeniden.

Bende hayallerinin peşinde gitmeyi otomatik durduran bir sistem var sanki. 

Şimdi Can ne diyecek diye düşündüm.

Evet tarihi bizim en taşınmalı zamanlarımıza geliyor,  her şey bu kadar belirsizken sonraki seneleri beklemek daha mantıklı. ( Ucu açık sonraki senelerin dayanılmaz hafifliği, ve fakat bakalım o senelerde gidebilecek miyim, gidebilsem de isteyecek miyim, şimdiki gibi keyif alabilecek miyim?) 

Evet virüs hâlâ kol geziyor.( Ben evdeyim ama kocam işinde sürekli seyahat halinde  ) 

Evet euro almış başını gitmiş. (Annemin senelerdir kendine bir şey al dediği paraları yüreğimi heyecanlandıracak şey için saklamışım, bundan başka neye harcanır onlar.)

Bütün heyecanım, isteğim uçup anında neden gidiyor, neden?  

Yaşam belirtilerim soldu, zombi moduma geri döndüm. Boş verdim, rahatladım, yaşamadan günleri geçirmek çok daha kolay ve zahmetsiz.

Sonra...

Sonra televizyon karşısında heyecanla yarışmaları izleyip barbi bebeğini bir kayık tabağa koyduğu suyu dondurarak buz pateni yaptıran Handan'a karşı da sorumluluklarım olduğunu hatırlattım kendime. 

Yapmak zorunda olduğum bir sürü sevimsiz işle uğraşırken verdiğim çabayı kendimi yenilyecek bir küçücük kaçamağa vermediğim için ayıpladım.

Bir derin nefes alıp Can'a konuyu açtım. Daha açarken mağarasına saklanmış köşem çığlık çığlığa susturmaya çalışıyordu beni.

Kocam tabii ki muhalefet etti her zamanki gibi. Onun muhalefeti de bana çok iyi geliyor biliyor musunuz?  Onu iknaya çalışırken kendimi ikna ediyorum. Biraz gözlerim doldu biraz kendime umudumu kaybettim. 

Sonra o beni anlayamasa da hissetti. Gitmenin bana nasıl iyi geleceğini anladı. O anlayınca ben de anladım.

İşte böyle başladı bu macera.

Diye yazmışım 22.2.22 de. 

Devamını bekleyin anacım     :)


Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Muhteşemsiiiiin.. Aslında bana da bir fikir verdin şimdi. Yazıcam sana ;)
    Soruna gelince, hayır yaşlanma belirtisi değil. Maalesef pandemiyle gelen içe çekilme psikolojisinin ve türlü endişelerin etkisi var ama üstüne gitmek çok iyi fikir bence..
    Woody Allen’ın sevdiğim bir esprisi vardır “bu restauranttaki yemekler çok kötü ve porsiyonlar da çok küçük” der, ben onu şimdi çevireceğim: “hayatta herşey çok umutsuz pahalı ve endişe verici ve hayat çok kısa..” :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstüne gitmeden olmuyor Ceren, sırf o anki isteksizliğime kapılıp bu güzel macerayı kaçırabilirdim. Metehan'la daha fazla eve kapanıp durmamaya karar verip yapılacak şeyler listesi bile çıkarttık :) Hayat gerçekten çok kısa.

      Sil
  2. Şey bu bana da oluyor. Kocam birşeye direnince elde etme konusunda daha da kararlı oluyorum ama adam bu yanımı da çözdü. Geçen telefonumu mu değiştirsek ne dersin dedim.
    Olur sen bilirsin bak bakalım modellere dedi. Bütün hevesim kaçtı yeminle, didişerek elde etmeyince neresinde keyfi bunun???

    YanıtlaSil
  3. Hepimiz aynı durumdayız sanırım pandemi bu hale getirdi herkesi. Bende bunaldım artık bir yerlere gideyim diye bir girişim yapıyorum sonra ya biryerden kapıp eve getirirsem diye kendi kendimi vazgeçiriyorum. Ortalık biraz daha düzelse her kes dışarı atacak kendini. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerlere gitmek isteyip fe kendimizi tutmaya çalışmak yine sağlıklo bir durum da bir yerlere gitmek istememeye başlamak kötü Hülya.

      Sil
  4. Sen şahane bir detaysın, daha önce sömylemiş miydim bunu ♥

    YanıtlaSil
  5. Oytun'la Hayat'a katılıyorum, sen şahane bir detaysın gerçekten ♥ ♥ ♥ Hayalin gerçek olsun, bize de ilham olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Ben iyice yaşlandım sanırım. Hayallerim de bile özgür olamıyorum inanır mısın? Hep bir bahane buluyorum kendime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o bahaneler... Evin kozasının içinden çıkmak istememeler...

      Sil
  7. sanırım bende de durumlar aynı ruh halleri içindeyim kelin ilacı olsa kafasına sürecek ama işte ne desem bilemedim ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimizi zorlamamız gerekiyor B, yoksa ömür gelip geçecek önümüzden.

      Sil
  8. Bekliyoruz canım. Güzel bir gezi yazısı bizi bekliyor gibi :-)

    YanıtlaSil
  9. Ay Handan, yemin ederim aynı hisler içindeyim. Başlık bile duygularıma tercüman:) Niye kal geldi, ne olduk böyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum Sezer, ama bir silkinmemiz lâzım.

      Sil