Ben Ne Yaptığımı Biliyor muyum ?

Mart 16, 2022

Evin içinde dolaşıp duruyorum, her yer dağınık. Taşınma hazırlıklarından dağınık değil ha, yanlış anlaşılmasın, bildiğin alıp başını gitmiş dağınık ev halleri. Acilen toparlayıp her şeyi yerlerine yerleştirmem gerekiyor. 

Vitrindeki kar kürelerini süsleri falan paketledim dün. Minik kutular vardı evde, bir de gelen alış veriş kargolarının kâğıtlarını saklamışım, onlarla sarıp kaldırdım.

Aslında kutu bulsam da mutfak eşyalarını toplasam. Belki taşıma şirketinden önce gidip mutfağı yerleştirirdim, kolaylık olurdu. Ama henüz kıpraşmadım bu konuyla ilgili. 

Ev nihayet boşalıyor, sanırım yarın gidip bakabileceğiz. Boyasını kasımda yaptırmışlar ama boşken bir bakıp görmemiz gerek. 

Perde yaptırmam gerekecek herhalde. Zaten bendekilerin çoğu 25 yıllık :D

Tuvaleti girmeden mi yaptırsak (tabi yapılabilecekse eğer) yoksa biraz içinde yaşayıp eve içimiz ısınırsa mı yaptırmalı.

Kafam karman çorman.

Karman çormanken ne doğru düzgün blogları okuyabiliyorum ne yorumları cevaplayabiliyorum. Neyse bu sabah azmedip cevapladım yorumları. Telefondan yorum yazarken bi tuhaf haller olmaya başladı, harfler tüm ekranı kapatıyor, yazdığımı göremiyorum, başkalarına yazdığım yorumlar yayımlayamadan kayboluyor falan. Neyse tabletten yazmaya çalıştım. 

İşte böyle bir sabah. 

Yine çok kilo almışım ama yemek isteğimi dizginleyemediğim bir dönemdeyim. 

Bezgin bekir şeklinde dolanıyorum evde. Neyse bu sabah bir sürü kullanılmayıp kalmış ıslak mendil, pipet, haşi falan attım. Mutfaktaki çekmeceler boşaldı. En baştan saklamamak lâzım bunları aslında çöp olup kalıyor sonra.

Kalemlik boşaltıp beş on tane yazmayan kalem attım.

Tepsi boyadım ama üzerine sürdüğüm vernik bozuk muymuş neymiş, yapış yapış kaldı öyle, tepsiyi çöpe fırlatabilirim.

Ay kafam gibi karıştı bu yazı da. Kar hatırası mini video ile yazıma son vereyim ben en iyisi.

Gününüz güzel geçsin.




Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Daraldıkça tek başına sincap’a kaç Handan, pozitif enerji küreciği gibi!
    Ben de dün seni andım, bir düzenleme verme atma hali de bana geldi bu hafta ama daha 2 battal ancak başarabildim ve ev danki toparlanacağına daha da dağıldı gibi bir his geldi üstüme :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten toparlanma halinden önce iyice dağılıyor Ceren,sonrasında kendine geliyor. Çekmeceler boşalıp ferahlayınca miss : )

      Sincap'a gidip onu da temizlemem gerekiyor ama dur bakalım miskinlik dahane kadar sürecek.

      Bu arada tablette kalemle yazabiliyormuşum yorum ay teknoloji ne zaman bu kadar gelişmiş,benim berbat yazımı bile okuyor şu an şaşkınım.

      Sil
  2. Kolay gelsin Handan her şey elden geçmiş oluyor. Yorulacaksın. Ama acele etme bazı şirketler mutfak dahil topluyor. Çekmeceler boşaltma üstünü ört o haliyle taşıyorlar yerine koyuyorlar. Haydi canlan sen enerji dolusun yenilik, değişiklik sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Benim her şeyi yerli yerine koymak dışında bu evde yapacağım bir şey yok Zehra, dediğin gibi onlar hallediyorlar her şeyi. Paketleri açıp yerleştirme kısmıyla ilgileneceğim. Sadece mutfağı önceden götürüp yerleştirsem gittiğimizde kolaylık mı olur diye düşündüm ama ali veli- veli ali, pek bir şey değişmeyecek büyük ihtimal, taşınmayı beklerken sıkılırsam yaparım ancak D

      Bu menopoz halleri beni çok çarptı, bir gün iyi üç gün depresif ruh halindeyim. Bwn de sıkıldım kendimden, düzelecek elbet :D

      Sil
  3. Al benden de o kadar Handan :( Ev aldı başını gidiyor :( Güya bugün toplayacaktım ve dip köşe temizlik yapacaktım ama yalan oldu. Neyse... Taşınma söz konusu olunca birileri gelsin ben elimi sürmeden iğneden ipliğe her şeyi taşıyıversin istiyorum. Gerekirse 2 katı ücret vereyim ama ben elimi sürmeyeyim. Taşınırken de bir sürü şey atarsın bence. İyice ferahlar dolaplar, çekmeceler umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizliği geçtim, dağınıklığı toplasam yetecek ama nerdeee Manxcat.
      Taşıma şirketi her şeyi toplayacak, ben yerleştirme kısmını halledeceğim yalnızca. Önceki taşınmalarımda çocuklar hep annemdeydi, koronadan anneme de gitmiyoruz hâlâ, bakalım cümbür cemaat nasıl taşınacağız. Karavana postalayacağım sanırım onları :D

      Atacak pek bir şey kalmadı gibi. Bundan sonrası eğer gittiğim eve sığamazsam devreye girecek.Asıl Can'ın atması lâzım, aşağıdaki depoya 11 yıldır biriktirdiklerini nereye sıkıştıracağız hiç bilmiyorum.

      Sil
  4. Kolay gelsin Handan, taşınmak zor iş...

    YanıtlaSil
  5. Kolay gelsin Handan. Her şey yoluna girer sıkma canını. Sağlık olsun yeter inşallah bir an önce taşınır yerleşirsiniz. Hülya

    YanıtlaSil
  6. Kolaylıklar olsun inşallah, yazınca biraz kafanız boşalmıştır umuyorum.
    Öyle böyle bir şekilde hepsi hallolacak nasılsa, sıkmayın kendinizi.

    YanıtlaSil
  7. Taşınma süreci yorucu oluyor. Bir de her iş sana bakıyorsa ve ev çok kalabalıksa daha çok yoruluyorsun ama birkaç hafta sonra her şey yoluna girer. O zamana kadar sana güç, kuvvet ve sabır diliyorum Handancım :-)

    YanıtlaSil