Hem Ağlarım Hem Giderim :)

Mart 18, 2022

Dün eve bakmaya gittik,  ben her bir tarafa bakarken daralıyorum, döndüğümüzde gözümden yaş akıyordu, sanırsın içini lağım basmış bodrum katına taşınıyorum. Hahahaha.


Mutfağın bir camı bu.


Diğeri de bu. Lebi derya manzarası varmış gibi basmışlar pencereyi. Zaten iş yaparken arkam dönük olacak. Anlayacağınız ne ışık veriyor ne bişey. 


Evdeki en manzaralı cam bu. Yatak odası camı. Salonun da bir camı buraya bakıyor ama hayalimdeki koltuğu yerleştirdiğimde manzara geride kalıp solda gözüken evle bakışıyorum :D

Koca banyoya çamaşır makinası koyamamışlar gidip küçük tuvaleti söküp kapatmışlar diye söyleniyordum. Koca banyoya klozeti bile kıyamamışlar, Allah sizi inandırsın oturduğunuzda duvara yaslanıyorsunuz, karavanda yaslanmıyorum o kadar. 

Neyse işte ona buna bakıp dururken bi içim sıkıldı. Yapılacak işler de dağ gibi. Can da yaşlandıkça hiç çekilmiyor bi gerilim bi gerilim.

Bir de uçuşa gitti bugün zaten pazar günü dönecek. Aynı zamanda başka işleri de var, ona koşturacak derken bakalım napcaz.

Ama bilgisayar odasındaki çekmeceleri toparladım arkadaşlar.

Bir insanın kaç kulaklığı olabilir diye düşünüyorum. Zira bizim evde kişi başına üç sağlam,  iki sağlam ama tipi kaymış, bir kaç tane de bozuk kulaklık düşüyor. 

Süngeri seloteyple yapıştırılmış kulaklığı elime alıyorum, bunu atalım mı diyorum. Cevap ama o çalışıyor. Kardeşim madem çalışıyor yenisini niye alıyoruz. Seloteyple tutturulmuş kulaklığı niye tutuyoruz?  

Üç tane nokia kulaklığı,  paketi açılmamış, gıcır gıcır. Bak onları saymadım.

Boş kutu atıcam Can oradan bunu atma modunda. Üzeri kadife kaplı, dışı içinin iki katı yer kapladığı yetmezmiş gibi bir de o kadife her türlü tozu pisi topluyor. Yok ama harika kutuymuş o.. 

Çöpleri de kıymetli bizimkilerin. 

Neyse.

Gelen taşıma şirketi sizi bir günde taşıyamayız, bir gün paketlemek lazım, çok eşyanız var diye tutturdu. Sen bir de ben süs püs eşyalarını  kutulamayıp legoları kaldırmasaydım görürdün, her halde bize bir hafta ver moduna girecektin o zaman.

Bugün yine karlı. Bir yandan manzara izleyip bir yandan dağınıklıkları toplamaya çalışıyorum. 

Neyse dünkü kadar içim sıkılmıyor. Kendimce Polyannacılık oynamaya karar verdim.

1. Evet mutfağın camları havalandıemak dışında hiçbir işe yaramaz ama perdeleri açmaya niyetim olmadığından cam silmeme gerek kalmayacak :P Ve dolapları bütün eşyalarımı alır. Üstelik şu ince uzun baharat çekmecelerinden de var.

2. Mutfak balkonu bit kadar zaten çıkılacak bir yer de değil ama güzel kocaman bir dolap yapmışlar, Can'ın eşyalarını koyarız.

3. Ana balkon camlı. En sevmediğim şeydir ama neyse ki tek büyük cam değil de katlanırlardan. 

4. Salon devasa. Oğlanların odası ayrılınca açıkta kalacak olan koltuğu da oraya sıkıştırabilirim.

5. En büyük zorluk iki oğlanın odasının arasında yatak odamızın olması. Sesleri bizi deli edebilir. Buna ama ile başlayacak iyi bi yön bulamadım. Hımmm. Belki onları evden atarız :D :D

6. Dışarı bakacak bi manzara yok ama en azından dibinde bir ev de yok, az biraz mesafe var. Sonra ağaç mağaç görmeyince belki daha çok kampa gideriz. Ya da ben evden dışarı daha çok atmak isterim kendimi.

7. Odalar pek büyük değil ama koridor geniş iki üç billy dolabı oraya koyabiliriz.

8. Cadde üzerinde ama daire arkaya bakıyor, nispeten sessiz.

9. Aynı mahallede sevdiklerime yakın.

10. Apartmanın altında 24 saat açık market var. Bu iyi mi kötü mü bilemedim ama :D

11. Banyosu büyük ve fakat klozet o büyük banyonun en köşesine sıkışmış, oturmaya çalıştığında omzun duvara değiyor. Karavandaki klozet daha rahat :D Neyse zaten tek tuvalet var, belki bizimkiler ellerinse telefonla bir saat içeride vakit geçirmezler böylece :D

12. Haa bir de dışarıda izleyecek bişey bulamayınca evi biraz daha adam ederim belkim  :D


İşte böyle. Şimdi gidip birşeyler yiyeyim. Sonrasını da sonra düşüşünürüm artık. Bir de güzel kar yağıyor ki. Yine çatılar tutmaya başlamış.


Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Ev fena değilmiş Handan. Diğer eviniz gibi çamlık manzaranız da var. Her şey için bir acemilik dönemi var. Alışacak ve seveceksiniz. Kolaylıklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manzara bu değil aslında Zeugma, belli bir açıdan görebiliyorum sadece ama en azından salonun önü açık, otobana bakıyor. Uzaktaki ağaçlık yer de mezarlık :D Ben severim mezarlıkları onun için güzel görünüyor. Tek içimi sıkan mutfakta lavabonun cama arkasını dönmüş olması. Bu evde manzaraya bakarak iş yapmaya, işin ortasında yok saksağan fotoğrafı çekmeye yok gün batımı izlemeye balkona çıkmaya çok alışmışım, klostrofobik geldi bir an. Ki bir oda büyüklüğündeki mutfakta nefes alamayan benden başka da kimse olmaz sanırım :D Neyse, vardır her işte bir hayır. İçine yerleşip de tanıdık eşyalarımla birleşince bu hislerden kurtulurum sanırım.

      Sil
  2. Kolay gelsin. Yerleşince alışırsınız bence. Bir ara çok sık taşınıyordum, şimdi okurken bile öyle zor geldi ki. Artılarında gayet fazla,yeni eskiden iyidir;) güle güle oturun, iyi günlerde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerleşince alışırız, evet Mehtap. Teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. Zaman ile birlikte öyküler ve insan da akıp gidiyor.Güne ait duygularınız da bir güzel akmış,günün sokak ve caddelerinden ötelere...Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün yaşanmışlıklarımızı biriktiriyorum özenle :)

      Sil
  4. Evi, ev yapan içindeki sevgidir :) Sende o sevgiden bol bol var. Eminim yuva yapacaksın bu evi sen sevgin ve enerjinle <3 Kolay gelsin, bir çırpıda hallolsun her şey hemen!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evin içi konusunda bir sıkıntım yok zatn Manxcat. Tuhaf bir şekilde hiç de olmamıştır, içerideki işleri ben hallederim. Evin konumuna çok önem veriyordum, ama bu sefer bu kadar oldu. Napalım :)

      Amiiin :)

      Sil
  5. Vallahi kendim taşınıyormuş gibi stres yaptım okuyunca. Zor işler vesselam ama sen halledersin her türlü. Çok kolay gelsin, sağlıklı ve güzel günlerde huzurla oturun inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bütün her şey aynı haftaya yığılınca işler karıştı ama elbet hallolur :)

      Sil
  6. Olumlu düşün olumlu olsun Handan. Sen o evi de bir yuvaya dönüştürürsün :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evin içinin bir sorunu yok zaten Şule, pencere manzarasına takmış durumdayı sadece. Mutfakta iş yaparken ne çok dışarıyı izliyormuşum ben meğer:) Olumlu düşünme yetim menopozla birlikte bi kaybolup bi geri dönüyor, hiç sevmedim bu menopozu ben :D

      Sil
  7. Taşınma diyince tüylerim bir bir oluyor. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  8. Handancığım, öncelikle yeni evin hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle otur ♥ iyi komşular dilerim. Üçüncü fotoğrafı görünce içim rahat etti senin adına. Orman manzarası var bu da güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o kadarcık bir manzara var neyse ki Müjde, mezarlık sağ olsun (Hahaha mezarlıkla da sağ olsun pek gitmedi ama s)

      Sil
  9. Bayağı da iyi yönleri varmış gibi geldi bana. :D
    Belki eşyalar falan içine yerleşince daha çok hoşunuza gider kim bilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkondaki bitkilerim sayesinde evde yeşil havası var şimdi She. Mutfaktaki o camın önünde ağaçlarım dueuyır örneğin :)

      Sil
  10. Güle güle oturun. Taşınmak zor iş hele de alıştığın yeri bırakmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski evi çok seviyorduk Derya, o yüzden zor geldi bu sefer taşınmak.

      Sil