İkinci Gün

Ağustos 17, 2021

Bu sabah uzun uzun yazmadım zira önce sabah gezintisine çıktım (yürüyüş diyemeyeceğim kadar aheste adım atabilşyorum, o yüzden gezinti diyebiliyorum ancak),  dönüşte pilates vardı. Ağırlıklı kol günüydü. Epeydir yapmamışım herhalde, kollar pert :D Altı üstü bir kilo ağırlık var elimde. Dirseğim sakatlandığından beri daha hâlâ kendine gelemediğinden ancak o kadarı alıyorum.

Spor sonrası kahvaltıya bir buçuk saat kalmıştı. Yarım saatini kalori hesabı yaparak geçirdim. Sonrasında mutfağa geçtim. Metos'a başka yemek, bana başka, Can'a Bilgiç'e başka derken basit bir kahvaltı hazırlması tarttım ölçtüm diyerek bir saat geçti.


Kendimi şımartarak bol pazı kavurması yedim bugün. Sanırım 600 kalori civarında oldu. Akşam haşlanmış tavuk göğsü ve yeşil salata olacağından toplamda fazla kalori almam diye düşünüyorum. 

Dün gece tavuk gibi erkenden yatmış olmakla birlikte yine sersem sepet kalktım. Bunda sabaha kadar tuvalete taşınmama sebep olan böbreklerimin de etkisi olabilir. Düne göre bir tık iyiydim sadece. Aslen karbonhidrat tüketmedikçe bomba gibi olmam gerekyordu. Du bakalım. Ne zaman olucam öyle.

Haa, sabah tartıldım. Zira dünkü rakam fazla yukarıda çıkmıştı.  Yediklerimden sebep. Evet bir kilo daha zayıfmışım. Ona göre değerlendireceğim kilo kaybımı.

Şimdi kitabımı alıp uzanma zamanı. 

Bu sağlıklı yaşam iyi hoş da sadece sağlık için yaşıyor gibi hissediyorum, o kısım pek hoş diil :D Neyse bakalım. 

Akşam Eklentisi :


Tepeleme tavuk.  Sanırım uzun süre tavuk yiyemeyeceğim :D Proteini bol yağı az. 

Baktım 999 kalori olmuş toplamda, çayımın yanında kuru kayısı ve ceviz keyfi yapmaya karar verdim :)


Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Şimdi yürüyüşe çıkacağım ben de. Çıkmadan bir kaç yazı okuyayım dedim:) Ben senin gibi hesap ederek yapamıyorum. Dengeli ye, hareket et kafasındayım. Ama salgında alt üst oldu her şey. Kısacası seni takdir ediyorum:) Emeklerinin karşılığını bol bol görmen dileğiyle, kocaman öpüyorum Handancım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her gün hesap ederek yapmıyorum Sezer, Metehan'la 15 gün dikkat edip bakalım dedik. Zira bir aydır misafirler ve küçük kamp kaçamakları ile ipin ucunu kaçırdık sanki. Amacımız kilo kaybı değil bel inceltmek. Benim asıl isteğim topallamadan yürümek :) Keyifli yürüyüşler canım.

      Sil
  2. bende sağlıklı yaşama geçececğim ama yediklerimi hiç hesap edemem sanırım ve canım istediği zaman tatlı yemem gerek ardından hemenceik tuzlu yok sanırım ben geçemeyeceğim sağlıklı yaşama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı isteğimiz tamamıyla barsaklardaki kötü bakterilerden geliyormuş Esra. Bir müddet yemeyince bakteriler ölüyor ve tatlı isteği de azalıyormuş. Ben tatlıyı idare ederim belki de meyveye karşı koyamıyorum. Bakalım, on beş gün dikkat etmeye çalışacağım. Hayatımdan tamamıyla silemem ama bu tatlı ye üzerine tuzlu girdabından kurtulmak istiyorum. Zira kilolarım arttıkça artıyor o döngüde, hiç durmaksızın yiyebilirim o şekilde.

      Sil
    2. O zaman dün gece benim bakteriler bayram edip iyice canlanmıştır Handan :))) çikolata yedim yetmedi, üstüne bir kase yoğurda bir nektarin doğradım ama kesmez diye üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı ev yapımı kayısı reçeli ekledim. Karıştırıp bir güzel lüplettim :D Midesizlikte tavan yapıp üstüne bir de bira içip mışıl mışıl uyudum :D Sağlıklı beslenme öncesi son azgınlıklar bunlar diyerek avutuyorum kendimi :))))

      Sil
    3. Hahaha, afiyet olsun Manxcat :D

      Sil
  3. O tek başına duran zeytine acıdım be Handan, olmaz öyle ya arkadaş ister dost ister. Sen gel onu çift yap bari….
    Alırı düşük kalori ile çok yorulmuyor musun :/ Nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dört tane zeytin vardı orada Ceren, diğerleri saklanmışlar ama hepsi mideye indi :D

      Şu an çok tokum, 250 gram tavuk göğsü insanı inanılmaz tok tutuyor. Kuru kayısı ve cevizle de çay yanında keyfimi yapıyorum. Yediklerim doyurucu, tabi yarın on ikiye kadar acıkacağım ama bende az ye sık ye işlemiyor Ceren. Tabağımı yerken tıkabasa doymak istiyorum. Aradaki açlık da oruç tutmaktan alıştığım bir şey. 1700 kalori hakkım var ama dolduramadım iki öğün olunca :D Ama yarın döner yemeyi düşünüyoruz, sanırım dolar :D

      Sil
    2. Haha afiyet olsun :)
      Az az sık sık bana da saçma geliyor bir de sürekli yedikçe yiyormuşum gibi, herkesin sistemi farklı, ben de iki öğün sevenlerdenim. Adlında herkes biliyor ona kilo aldıranın ne olduğunu (benimkisi çikolatalı tatlar) onu kestiğin anda fark ediyor ama onu kesebilmekte zaten iş :)

      Sil
  4. İlk başlarda hesaplamak gerekiyor ama sonra alışıyor insan neyin ne kadar olduğunu. Bir süre fat secret diye bir uygulama kullanmıştım bende hesaplamayı kolay hale getiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cronometer kullanıyorum Gonca. Evet insan alışıyor bir süre sonra :)

      Sil
  5. Hassas mutfak tartısı mı kullanıyorsun Handan? Hangi marka ve memnun musun? Ben de almak istiyorum bir tane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayende tartımın markasını öğrendim Şule :) wmf dijital tartıymış. Öyle alengirli bir şey değil, kalori fakan hesaplamıyor. Hatta gr dışındaki diğer sistemlerle tartması da ne kadar doğru bilmiyorum. Benim için az yer kaplaması en önemlisiydi :D

      Sil