Bize Çok Büyük Lâflar Değil Çok Küçük Hareketler Lâzım

Ağustos 24, 2021

Bu haftamın başlığı da bu olsun.

Az önce midem kazınıyor diyerek kendime su alırken aklıma geldi konu. Konu aklımdaydı da yazmak kısmı :)

Kocaman kocaman cümlelere rastlıyorum sık sık. Sonra oturup düşünüyorum anlamlarını. Bana hiçbir şey ifade etmiyor. Evet ulvi bir şey var ama o ne, belli değil.

Hadi çok ulvi şeyleri geçelim. Aklım fikrim yemekte ya karnım açken beni yazmaya getiren kısma bakalım.

Duygusal açlık.

Efendim duygusal olarak açlığımız varsa fiziksel olarak da açlığımız geçmiyormuş. Mantıklı ve fakat benim ne işime yarıyor şimdi bu? Gün 24 saat açım ben. Hiç doymuyorum. Ruhum isyanını böyle dile getiriyor olmalı.

Hımmm.

Neden duygusal açım. 

Evin içinde çocuklarım ve kocamla uğraşıp duruyorum. Onlar beni bunaltıyor, yoruyor kapana kısılmış gibi hissediyorum, kendimle başbaşa kalmayı,  sadece kendim adıma düşünmeyi özledim. 

Peki.

O zaman şimdi nolcek?

Çocukları cami avlusuna mı bırakiim?  Evden mi uzaklaşiim?  E ev benden uzaklaşmıyor ki?  Hepsini terk edip Tibet'te bi manastıra mı kapaniim?  Valla bir ara en büyük hayalim akıl hastanesine kapatılıp bir köşede oturup ileri geri sallanarak günü geçirmekti.

Eh, sanırım ben aç kalmaya devam edeceğim. 

En iyi ihtimalle rejim yapmaya uğraşırken gram hesaplamaktan dünyanın gerisiyle iletişimimi azaltacağım. Başardığım minik şeylere bakıp mutlu olacağım. Bugün giden 250 gram,  yarın yaptığım 160 tane squat (Çömelip kalkma hareketi)  falan iyi hissettirecek.  Kocaman sözcükler değil minicik hareketlerle ayakta kalacağım. O kadar.


Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Şimdi babamla Ahmet Hamdi Tanpınar ve Abdülhak Şinasi muhabbeti yapar ve konuyu dünyayı değil önce kendini değiltirmeli insan’a getirirken.. elimdeki telefondan senin başlığı görünce :)
    Bak ben de ne zaman bunalsam ki konu ya çocuk ya kocadır, hep “tatlım” diyorlar, “bırak çocukları çık dolaş”. O an elimin tersiyle ağızlarına vurmak ve “nereye kime bırakayım baklavam” diye cevap vermek geliyor. Bazı insanlar için çözümler üretmek ne kolay! Ben akıl edemiyorum sanki çıkmak dolanmak iyi gelebilir diye. Nereye bırakayım hakikaten, yine dönüp geleceğim yer aynı…. O zaman ben de senin gib bi derin mefes alıyor, haklısın diyor, sonra kendi kafamın dikine devam ediyorum, kendi küçük dünyamda ufak şeylerle uğraşarak yani… Bir şeyle uğraşmak ve ufak da olsa bir fark görebilmek iyi geliyor insana.

    YanıtlaSil
  2. Aynı ben Handan hiç doymuş hissetmiyorum kendimi masadan tıkandım diyerek kalkıyorum biraz sonra yiyecek bir şeyler arıyorum mutfakta. Ne olacak böyle bilmem. Duygusal açlık nasıl giderki? Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben de onu düşünüyorum Hülya, içşnde bulunduğumuz ortamı değiştirmekdikçe gitmez bence. Eh, ortamı değiştirmek de pek fazla olası değil. O zaman kendimize yemek dışıfa birşeyler bulacağız. Küçük meşgaleler, minik kaçamaklar.

      Sil
  3. Bazen hepimiz o tımarhaneye kapatılıp yalnız kalmayı istiyoruz:)

    YanıtlaSil
  4. Her kelimede kendimi buldum ve her kelimeden kendimi kaybetmemek için savaştım Handan. O küçük şeylerin yetmediği anlar oluyor. Ama geçiyor işte onlar da kendimizi meşgul ettikçe. Zaten yapabileceğimiz başka pek bişey de yok maalesef.

    YanıtlaSil
  5. rakamlar moral bozuyor hedefine uyumlan:)
    o bunalmışlıklar gelir geçer yani bitmiyor kii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamlarla hiç derdim yok ama hiç doymamak ciddi bir sorun. Başka şeylere odaklanmaya çalışıyorum Bahar. Blog yazmak oyalıyor mesela :D

      Sil
  6. Zaten değişim minik adımlarla başlar.Bugün de böyle bir video izlemiştim.Beyhan Budak bir konuşmasında küçük adımların öneminden bahsediyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yapılabilecek minik adımlara odaklanmak gerek Yurdagül, boyumuzu aşan dev duvarları bir defada atlamayı düşünmek çaresiz hissettiriyor. Oysa aşılabilirler belki de.

      Sil
  7. peki :) huwaii band dört akıllı bileklik var, uyar gibi sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, yok ya, bileklikler sinirimi bozuyor bir müddet sonra.

      Sil
  8. Dönüp dolaşıp geldiğimiz nokta bu ya Handanım. Kaç kere yazıştık, kaç kere konuştuk 😞. Diplomalı tuvalet modu temizleyicileriyiz, dün akşam klozeti fırçalarken aklımdan geçen buydu🤷‍♀️ ALman komşum var, aynı modun laciverti şeklinde yakınmaları. YAni sanırım kadın olmak her yerde aynı, o diplomaları almayaydık ettiydi 😂😂😂😂😂😘😘😘

    YanıtlaSil
  9. Çocuklar üniversiteye gider sen de rahatlarsın diyeceğim ama ikisi de evden gidiyor herhalde :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evden gidiyorlar Şule. Gerçi bu sene Metos 'a okuluna yakın bir ev tutmayı düşünüyoruz, zira bu virütik ortamda dört vasıta değiştirip gitmesini istemiyorum.

      Sil