Beşinci Gün , Sanırım Neden Kilo Vermeye Çalıştığımı Anlatmaktan Sıkıldım

Ağustos 20, 2021

Dün bir şey fark ettim. Her ne kadar iyi niyetli olsa da kilo vermeye çalışan birisine ihtiyacın yok ki,  neden kendini zorluyorsun, gerek yok gibi sözler söylenmesi insanı geriyor. Tıpkı şişmanlamışsın kilo ver demek nasıl kırıcıysa diğeri de çok yıpratıcı. Haa, blumia ya da anoreksiya hastasıdır, iskelet gibi kalmıştır, çirkinleşmeye başlamıştır, sağlıksızdır,  sen de çok yakınısındır dersin. Hoş hastaya demek de ne işe yarar bilemem de.


Bugün beşinci gün, ben herkese neden kilo vermeye çalıştığımı açıklamaktan yoruldum. Ama yine de beni aydınlatıcı bir süreç oldu. Zira ben de kolaylıkla görüntüsü şişman olmayan birisi rejim yapsa ne gerek var diyebilirdim. Artık dememem gerektiğini öğrendim. Zaten o moda girebilmek yeterince zor,  neden çıkartmaya uğraşayım. 


Yediklerim belki az görünebilir ama benim vücudum cidden bilime incelemesi için verilecek kadar ilginç metabolizmaya sahip,  her bir grama yapışıyor :D İyi ki açıktan kırılan bi Afrika ülkesinde yaşamıyormuşum,herkes bir deri bir kemik, ben böyle etli butlu. Millet yemek çaldığımı sanırdı. Hehehe, yok anacım, ben yemeyi kestikçe vücud da harcamayı kesiyor. 82 kiloyla doğuma girip, 4 kilo 200 gram çocuk doğurup aynı kiloyla doğumdan çıkan bir kadından bahsediyoruz burada. Oğlan beş aylıkken ben beş aylık hamile gibiydim. Aldığım bütün hamilelik kilolarını dirhem dirhem rejimle vermek zorunda kaldım. 


Bu konuyla ilgili başka bir konuşma yapmak istemiyorum. Zaten 15 günlük bir süreç, ben ehli keyif bir adamım, sevdiğim yemeklerden vazgeçmem ( bakınız dün akşamki nachos) ,  sadece saatlere uyarak deli gibi yeme döngüsüne girmeyi engellemeye çalışırım ihtimal. Zira rejim yapmayınca kilo alıyorum,  nokta. 


Saat 10.00 olmuş. Gidip akşam yemeği için köftelerimi hazırlayayım. Can "Ocağıma incir diktiniz, gidin biraz ekmek makarna yiyin, bu ne böyle"  diyor. Hahaa. Adam da haklı, doyacağız diye ete vurduk, çok müsrifiz. E sebzeyle de tok kalınmıyor ki kardeşim.  Neyse pazara kaldı iki gün. Simitler, aşureler gözümün önünde uçuşuyor. Annemin aşuresini dolabın derinlerine gömdüm resmen, irade de bir yere kadar kardeşim :D    


Saat 11.11,  köfteler hazırlanıp dolaba konuldu, ellerimdeki baharat kokusu karnımı daha çok acıktırıyor :D

Ya ben bu hiç acıkmadan kilo verdim diyenleri napsam bilmiyorum. Kardeşim nasıl acıkmıyorsunuz, mide küçülmesi nasıl bir his, benimkisi işkembe boyutundan gıdım inmiyor, şu an otursam bir çuval patates kızartıp yiyebilirim. Nasıl yaaa.


Saat 12.15, ne ara lüpledim bu tabağı bilmem. 100 gr lor, 2 çırpılmış yumurta  domates, salatalık,  biber ve 4 zeytin. 400 kalori civarında. Sanırım ceviz ve kuru kayısı da yiyeceğim ikişer tane. 

Bakın bu sabah gezintimde duvara çizilmiş resmimi buldum. Aslında fotoğrafa bakana kadar anlamamıştım ama görünce kahkahayı patlattım. Siz de gülün diye paylaşıyorum :)


 Şimdi gidip şekerleme yapma zamanım. Sonrasında ev biraz hale yola koymalıyım, kapı pencere açık ve rüzgâr esiyor tam anlamıyla tozutmuş ev.

Devamı bu yazının altına gelecek, akşama yine bakın anacım.

Hee, fotoğraflarda şarkı saklı, söylemedi demeyin. 


Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Çok haklısın Handan moralini bozduk sanırım. Tabiki insan zayıf olmak istiyor. giyim konusu bir yana sağlık açısından da önemli. Ama böyle kalori hesabı yaparak yemek de insanı yıpratıyor. Sen bize bakma güzel gülüşlü Handan devam et. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok moralim bozulmadı da yoruldum kendimi açıklamaya çalışmaktan Hülya. Ayrıca kendi farkındalığım da arttı. Farkındalığım artınca hemen sıcağı sıcağına buradan paylaşmak istedim. Herkes iyi niyetliyken böyle de bir sonuç olabileceğini anlatayım dedim :)

      Evet, haklısın, gerçekten de sürekli kalori hesabı yapmak çok yıpratıcı. Hiç işim olmaz :D

      Hepinize bakıyorum sevgiyle, kocaman gülücükler ;)

      Sil
  2. ''İmdat'' diye bir başlık gördüm diye kırıcı ve yıpratıcı konuşanlardan biri de ben olmuşum demek ki. Germişim ve yormuşum da hiç aklıma gelmeden. Ay pardon..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırıcı asla demedim Zeugma, neden kırılayım, asla. Herkesin ne kadar iyi niyetli olduğunu biliyorum. Yorucu dedim. Zira sadece bu mecrada da değil, herkese sürekli açıklamak zorunda kalmaktan yoruldum. (O cümledeki kırıcı zayıfla diyenler içindi, biraz karışık kurmuşum sanırım) Üstelik bu yazıyı yazmaktaki amacım sitem etmek değil, kendimin de yaptığı bu şeyin farkına varınca sizlerle paylaşmaktı. On altı yıldır kimseyi kırmamak için o kadar dikkat ettim ki üzüldüm seni kırdığıma.

      Sil
  3. Hislerime tercüman olmuşsunuz hem metabolizma, hem kiloya karışanlar konusunda. Ne dr, ne fizyoterapist, ne de tıpla ilgili herhangi biri ameliyat sürecimde kilo lafı etmedi ama geçmiş olsun diyen herkesin ikinci lafı: Kilo ne durumda? Zıkkımın peki durumda, sana ne, sana neee?
    Sizin metabolizma zormuş, bana koymayı unutmuşlar, ahahahah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah, metabolizmalarla işimiz iş :D "Zıkkımın peki durumda " mükemmel cevap bence de.

      Oğlum kırk günlükken bir teyze bana Handan sen kilo mu aldın demişti. İşte o gün gerçekten "Yok teyze, ben oğlanı yumurtlayarak meydana getirdim" dememek için zor tuttuydum kendimi.

      Sil
  4. Acaba seni incitecek bilmeden kıracak bir şeyler söylemiş olabilir miyim diye düşünüp duruyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlı ve incesin Sevgiciğim. Sanırım yazıyı karışık yazmışım , herkes kırıldığımı düşünmüş. Kırılmadım, asla, insan neden kırılsın arkadaşlarının güzel düşüncelerinden. Yorulduğumu hissettim sadece, sürekli sağlık nedeniyle diye herkese ayrı ayrı açıklarken. Ama asıl anlatmak istediğim bu konuda kendim de aynı şekilde davrandığımdan farkındalık yaşadığımdı. Öpüyorum seni kocaman.

      Sil
    2. Anladım şimdi💋
      O halde farklı konulardan mi yazıp arkaplanda yine bu azimli girişimi sürdürsen mi diyorum?
      Uzun zaman oldu sınır dışına çıkamadık bence bizi bu da zorlamaya başladı ben bir yerlere gitmek istiyorum artık uzak bir yerlere🥰

      Sil
    3. Öyle yaptım bugün zaten.

      Yarın sabah kilo ve bel çevresinin son durumunu yazıp bitireceğim.

      Belki aralıklı orucu merak edip denemek isteyen birileri olur diye yazmaya başlamıştım bu yazıları. Zira benim gibi, sıkı rejime girip bir haftada 250 gram ancak verebilen birisinin metabolizmasını bile çalıştırınca paylaşmak istemiştim.

      Sil
  5. Merhaba,
    Ben sessiz bir okuyucunuzum. Yukarıda demişsiniz ya aralıklı orucu merak edip denemek isteyen birileri olur diye yazıyorum diye, işte ben o merak edip deneyecek kişiyim. Yıllardır duyuyorum ama detaylı araştırıp kendi hayatına tatbik etmedim bugüne kadar ama sizin yazınız benim de (pek yavaş olan metabolizmamla birlikte umutsuzluğa kapılmışken) motivasyonunu arttırdı. Yazılarınız bu anlamda da hedefine ulaşıyor bilin istedim. Bu konu farklı bir açıdan sizi yordu sanırım, bencillik mi olur bilemiyorum ama deneyiminizi paylaşmaya devam etmenizi çok isterim. (Diğer yazılarınızı da zevkle takip ediyorum, sanırım hayata güzel gözlerle bakıyorsunuz bu da yazılarınıza yansıyor)
    Selamlar, Kevser

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kevser Hanım, bu yorumunuzla beni nasıl mutlu ettiniz bilemezsiniz :) Her gün olmasa da ara ara yazacağım yine diyet hallerimi. Sağdsn "hafifleyelim" etiketini tıklayarak takip edebilirsiniz :)

      Sil
  6. doğru bir beslenme tarzı için evdekilerin de uyması gerekiyor,
    bizde sebzeyle doymayangillerdeniz:)
    this is the life çok severimmm, teşekkürler gülümsemesi bana iyi gelennn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evdekiler etcil Bahar, sebze pişirmeye hiç zahmet etmesen modundalar. Aksi gibi ben de üst üste et yiyince öğk moduna geçiyorum.

      Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Handan :)
    Ne güzel yazmışsın. Takılma yahu. Biz yemeyi, yedirmeyi seven bir milletiz. Kendimiz yerken birileri de yesin istiyoruz. Mesela ben her Paris'e gittiğimde bir kafede kahvaltı yapıyorsak eğer, bir latte bir kruvasanla kahvaltılarını yapan insanlara şaşkınlıkla bakıyorum. Selçuk'a diyorum ki, "Ben de Fransızlar kadar yiyeceğim bu sabah." Adam gülüyor tabii. Ulen, bir kruvasan nedir yaa?
    Bence alışkanlıklarımızla alakalı. Ben ömrüm boyunca yediklerime dikkat ettim. Çünkü birazcık fazla yersem alıyorum hemen. Kendini hangi kiloda iyi ve mutlu hissediyorsan orası senin kilon.
    Ama yiyip de kilo almayanlardan nefret ediyorum. Net!
    Seni çok öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya o fransızlar harika sos hazırlayıp tabağa üç damla damlatmıyorlar mı kopuyorum. Doldur şu tabağı azıcık, çıtır bagetlerle bandıra bandıra yiyelim :D

      Yiyip de kilo almayanlara ben de pek ısınamamaktayım :D :D

      Sil
  8. Sağlıklı beslenmek gerçekten pahalıya patlıyor. Öyle bir derdin olmasa yarım ekmek arasına domates peynir koyar yerdin mis gibi :-)

    YanıtlaSil