Birinci Gün (Daha Az Acıktıkça Daha Az Yazarım Belki, Bugün Çenem Düştü )

Ağustos 16, 2021

Yine yataktan çöp gibi kalktığım bir sabah. Gözlerimi açamıyorum. Normalde ayın muayyen günleri öncesinde böyle olurdu ama menopoz hazırlıkları dengemi tamamen bozdu sanırım. Kendime bir kahve yaptım. Çayı aç karnına içemiyorum zira. Bakalım uyandıracak mı beni.


Dün yediğim milyonlarca şeyden olsa gerek sabah tartıldığımda yok artık dedim     :D

Kilom 74.7 idi. Neyse böyle başlamış olayım, çabuk gider mutlu olurum  :D Belim de 76 ya çıkmış. Zor bela 74 e indirdiydim ben onu. Yalnız işin komiği ne biliyor musunuz?  Ben 58 kiloyken de belim 70 santim falandı :D (Tabi o zaman deli gibi çekiştirip ölçmüyorumdur) 

Şimdi gözlerim açabilirsem pilates yapıp sonrasında da mutfağa gireceğim. Bu yazıyı kahvaltıdan sonra yayımlayayım da kahvaltımı da koyarım buraya. Gerçi açlık çeneme vurursa kaç yazı yazacağım bilemiyorum. Neyse zaten pek gelen giden yok buraya  üç beş kişi takılıyoruz birlikte,  onların da okumaktan sıkılacağını zannetmem.

Ah, Metos yürüyüşten dönüyor. Dur bakiim benimle pilates yapacak mı? 

Yapmadı, dolayısıyla ben de yapmadım. Akşama bıraktık onu. O zamana mutfağa gireyim dedim ben de.  Taa geçen haftadan kalan dolmalık biberim vardı, dolma yaptım? ( E haliyle, karnıyarık yapacak halim yok :D)  O arada dün aldığım pazılarla gözgöze geldim, onları kavuruyorum şu an.

Iftara bir saat var :D :D

Sanırım dün aldığım aşırı karbonhidrat nedeniyle bu sabah kendimi çok aç hissediyorum. Bir litre su içtim ki pek yapmam normalde. Neyse yımırtalar haşlanıyor. Ne zamandır suratına bakmadığım lor peynirim de var. Hehehe, sanırım iki haftadır sebzelikte buruşmayı bekleyen kabakları da bu hafta yerim :D Metos için bol bol çorba pişireceğim sanırım,  o çiğ sebze pek sevmiyor. Neyse yeşil salata yemeye alıştı. Bir de salatalık. 

Ve hâlâ gözlerimi açamıyorum. Sanki göz kapaklarımın üzerinde tonlarca kilo var. Kahvaltıdan sonra c vitamini içeyim.Sonra da uyurum biraz. Yemeklerim hazır olduğu için rahatım. Saat dörtte de squatlı kardiyo pilates yapacağım. Şimdi biraz duolingadan fransızca çalışma zamanı. Tabi duolingonun türkçe fransızcası olmadığı için ingilizce de çalışıyorum o arada. Gerçi çok başlardayım hâlâ,  ingilizcesi pek zorlamıyor.

Evet,  açken çenem daha çok düşüyor :D


Biraz sonra yumulacağım kahvaltı tabağım böyle. Yaklaşık 500 kalori. Belki üzüm ekleyerek bir 600 kaloriye çıkartırım, şu an yeterli gözüküyor. 

Haydi bana afiyet olsun.

Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Afiyet olsun. 500 kalorilik ne var ki orada sanki daha az gibi benim hesabıma göre. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo 500 kalori Hülya. O minik tabaktaki iki ceviz 3 kayısı bayağı kalorili :D

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zehra. Yapamayacağım ülke hallerine üzülmek yerine dikkatimi kendi sağlığıma verip yapabileceğim şeylerle uğraşmaya karar verdim :)

      Sil
  3. Ya son derece bencilce ama "alışman uzun sürer de bol bol yazarsın kendini oyalamak için, ben de okurum bol bol" diye düşündüm bir an :))))) Üzgünüm :) şaka bir yana umarım kısa sürede alışırsın :) Ben de bugün kahvaltıda haşlanmış, peynir ve kızarmış ekşi maya ekmek yediğim halde sürekli acıktım. Bence bizde değil de bugünde var bir sıkıntı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, merak etme bende alışma hiç olmuyor, çenem böyle devam eder ihtimal Manxcat :D

      Kızarmış kızarmamış fark etmez ekmek, içeriği ne olursa olsun beni acıktırıyor. İki yumurta güzel tok tutuyor. Ben akşama kadar gayet rahat durdum bunlarla.

      Sil
  4. Handan orda ne var ya 350 kalorinin üstüne çıkmaz o tabak ayol, o kahverengi şey nutella değilse :) Gözüm çıkaramafı nedir.. Afiyet olsun da o tabağı vallahi bulmaca çözden yakarsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulmaca ha, ilahi Ceren, ha ha ha :DKuru kayısı ve ceviz, o minik tabağı bayağı kalorili yapıyor:D

      Sil
  5. Sen vermek için uğraşıyorsun ben ne etsem alamadığım için sinirlerim bozuluyor resmen,var bi dengesizlik.
    Kendimizi bu şekil sevemez miyiz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi bu şekilde seviyorum Sevgi, eklem ağrılarımı sevmiyorum. Dizlerime saplanan bıçakları, gece yatakta rahat edememelerimi, yürürken topallamalarımı sevmiyorum. Senin sağlık sorunun yoksa tadını çıkart yav. Ne dertleniyorsun :)Öptüm kocaman.

      Sil
    2. Tamam yavrum da bak mesela hacamat da çok etkili bir yöntem denedin mi bilmiyorum ben başka sıkıntılarım için denemiştim çok çok faydasını gördüm,anlıyorum ben seni de insana dert ve zahmet oluyor.
      Gel en son paylaştığım yayına lütfen bak senden de bahsettim haydi :)

      Sil
  6. Valla ben sıkılmadan okuyorum. İstediğin kadar yazabilirsin. Eylül gelince buralar biraz daha dolar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gelir insanlar yavaş yavaş sanırım :) Teşekkür ederim canım :)

      Sil