İnanmayacaksınız Ama Ben Bugün İlk Defa Markete Gittimmm

Ekim 08, 2020

Bir kaç gündür depresif hallerimdeyim. Artık bu halleri iyiden iyiye menapoz belirtilerine bağlıyorum. Hatta iki yumurtalığımdan sadece biri mesul.  Zira aylardan biri lay lom lay lom keyifle geçiyor. Diğeri ilk günden başlıyor sıkıntılara, daralmalara, depresyona. İlk günden başlamayaydın bari.


Evelsi gün teyze kızlarım geldiler arka bahçede toplandık. Aslında dün toplanırız diye düşünmüştüm zira annem kalabalık duaları yapmayı bıraktığından beri her sene toplanırız babamın yaş gününde. Ama Hülya Ablamın salı günü boş günü olunca o güne aldık.


Salı sabahı hazırlıklarla geçti ama halimi göreceksiniz bezgin bekir şeklinde dolanıyordum mutfakta.  Bulgur vıcık oldu kısırı patates salatasına çevirdim. Pizza yaptım. Sonra vıcık bulguru da kısır köftesine çevirdim. Nasılsa Anadolu'nun bi yerinde kesin vardır böyle bir tarif dedim :D

Onlar gittikten sonra paso yattım evde diyebilirim. Neyse ki o arada ikinci bir pizza hamuru mayalamıştım da akşama onu fırına sürmek dışında bir şey yapmadım.

Dün sabah da süklüm püklüm kalktım. Spora katılmasam mı modundaydım ki spor akşama kaldı. Kendimi yatağa attım. Ama uyuyamıyorum da kalkamıyorum da. Ben öyle şabalak şabalak dururken Kürşad aradı abla müsaitsen balkonuna geliyorum diye. 

Abla kardeş balkon keyfi yaptık. Scrabble oynadık. Öyle verimsiz bir oyundu ki daha torbanın çoğu doluymuş ben sonlara geldik moduna girmiştim.


Oyunu bir yerde bırakıp mezarüstüne gittik. Dönüşte akşam da spor yapamadığımızı öğrendim. Akşam yemeğine yumuldum dolayısıyla. 

Biraz tenis maçı izleyip,  az biraz yeni yapbozumun parçalarını ayırdım. Sonra candy crash tarzında bir harry potter oyunu indirip onunla zaman öldürdüm.

Gelelim bu sabaha. Yine süklüm püklüm kalktım. Artık üçüncü günde olayı biyolojime bağlamaya karar verdim . Hava kapalıydı. Dolu alarmları çalıyordu . Ki hiç umursamaktayım. En son fırtına da bir şey söylemeyen meteoroloji böyle aylarca felaket tellallığı yaptıydı sonra. Şimdi yine geçen haftaki doludan sonra o moda girmiş. O kadar bi işe yarıyor olsalardı geçen hafta söylerlerdi dolu olacak diye.  Hava durumu tahmini yapılamıyor, ben bunu kabul ettim artık.



Saat dokuz gibi Can gitti. Ne zamandır Carrefour'a gitsem mi diye düşünüyordum. Sevdiğim kısırlık bulgur orada var, pirinç de. Ama internetten siparişi hiç güzel değil. Bu bulgur da çok sevdiğimiz nachoslar da gözükmüyor online sitede. Sabah ilk saatlerde gidip bakayım diye düşünüyordum. Sonuçta kocaman market, dipdibe gelmez insan kimseyle. Ama sabahki ruh halim boş veeer yat gitsin demekteydi. Kendi kendime kızdım. Bana bak Handan evde de mutlu mutlu durmayacaksın, bari kalk da bir işe yara diye söylenip ikinci bir düşünme moduna girmeden kendimi dışarı attım. Yirmi dakika yürüme mesafesinde market. Sırt çantamı takıp müzik dinleyerek gittim. İçerisi bomboştu. Rahatça alacaklarımı aldım. Tabi fazlasını da aldım. Yalnız eldiven, tüy toplayıcı falan alınca iki çanta şeye verdiğim para inanılmazdı. 

Eve döndüğümde kan ter içinde kalmıştım (hava çok sıcaktı) hemen duşa girdim. Çıktığımda bunalım bunalım oturma moduna girmeden önce ben yokken çalışan bulaşık makinasını boşaltıp, dünden suda duran tencereleri falan yıkadım,  aldıklarımı yerleştirdim, velhasıl zombi gibi mutfaktaki işlerimi hallettim. Zaten sıkkıncım bir de onların sıkıntısı birikmesin dedim. İyi yapmışım. 

Birşeyler yiyip biraz uzanmaya gittim. Gözlerimi açıp kitap okuyamıyordum ama uyudum mu uyumadım mı onu da anlamadım.

Birşeyler hazırladım,  çocuklarla yedik. 

Şimdi de gidip kendime çay koyacağım.

Dün hocamın verdiği spor ödevini de bir ara yapsam iyi olacak. Zaten haftada üç güne düştü yaptığım spor onu da atlamamak lâzım ama pek de kendimden emin değilim, bakalım.

Yine çeneme vurdu. Şimdi bakayım Rolan Garros'ta kimlerin maçı var. Nadal'ın bir maçını izleyemeden turnuvanın sonu geliyor. 

Hepinize iyi akşamlar.

Çay alın gitmeden     :)




Benzer yazılarım

25 Yorum yap

  1. Valla ben salgından beri her hafta mahalledeki küçük markete gidiyorum Handancığım :( arada Migros sanal filan da oldu ama onlar uğraştırıyor :( kısır ne güzel şey yaa çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eve sipariş vermeye çok alıştım Müjde, zira bizim siparişleri taşı taşı bitmiyordu. Böyle çok daha rahat. Öyle olunca da gitme ihtiyacı duymadım hiç.

      Kısır bizimkiler de çok seviyor. Pazar dönüşü yeşillikleri yıkayıp kaldırıysam yapması da çok pratik oluyor :)

      Sil
    2. Yeşillik yıkaması olmasa keşke:( en sevmediğim şey....onsuz da kısır olmuyor:)))))millet ütü sevmez ben yeşillik yıkamak...:)

      Sil
  2. Ben haftada 3-4 spora gidiyorum ama kilo vermek yerine 67 kg olmuşum. Ne olacak bu hallerimiz acaba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkı rejim yaparsam kilo almamayı başarıyorum sporla birlikte Manxcat, rejim yoksa kilo alıp başını gidiyor benim de :/ Ama valla kalori saymaktan çok sıkıldım, bıraktım biraz.

      Sil
  3. Ya siz ne tatlı ne hayat dolu bir ablasınız ya🎈🎈🎈 yemek işlerinde biraz cuvallayinca onu ona onu buna çevirip hepsini de lezzetli yaptığınıza eminim ben. Ne kadar güzel bir enerjiniz var her fotoğrafınızda bana da geçti.. Bir de menopoza cok takmayın kafayi, yaşım itibariyle tecrübeli olmadığım ama yine de sizdeki bu enerjiyle sizi oyle sandığınız kadar yipratmayacagina emin olduğum birsey. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Yemek konusunda uydurmalarım meşhurdur :) Açılışı ilk evlendiğim zamanlarda yaptığım lapaya dönmüş domatesli pilavı tencereye bastırıp kızartıp dilimleyerek sunduğumda yapmıştım :D
      Ben menopoza kafamı hiç takmayacağım da o bana taktı :D Ne yazık ki ne kadar kişilik, şu bu desek de biyolojik bir varlığız ve beyin kimyası insanı kendini tanımaz hale getiriyor :) Ama ben onu döverim tabi :)

      Benden de sevgiler.

      Sil
  4. çayımı kaptım geldim Handan ablacıım, bikaç gündür yazmaya başladım, ve sizin sayenizde. yazılarınıza denk gelip o an karar verdim ben de içimdekileri dökmeye. teşekkür ederim. çokça sevgiler🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel :) Biz de okuruz yazdıklarını artık. Yazıp içindekileri dökmek, bunları paylaşmak insana çok iyi geliyor. Hoş geldin :)

      Sil
  5. Ruh hallerimiz o kadar benzer ki..
    Yani genel olarak.
    Ben evde zumba yapıyorum artık. Çocuklar için olanlardan ama. Malûm çocuklarda eşlik edecek.
    Sesi yükseltiyorum. 5 yada 7 dk
    Böyle bir enerji falan geliyor. Iyi hissediyorum kendimi.
    Kiloda gider herhalde 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spora başlayana kadar insanın canı istemiyor ama bittikten sonraki ruh hali inanılmaz. Zumba bu, tabii ki kiloları postalar. Leslie ile yürüyüş de yap arada, o da bayağı kalori harcatıyor.

      Sil
  6. Handan, geçti geçti 😘❤️

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel ailecek halleriniz. Enerjin hiç bitmesin. Ben de yürüyüşleri falan bıraktım 2 kilo aldım devamını getirmemeye çalışıyorum. Markete gidiyorum mecburen fazla kalmadan halledip çıkıyorum ama pazara gitmedim hiç. Bu güne kadar birşey olmadan geçirdik şükür bundan sonra olmaz İnşallah Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah olmaz Hülya . Hayır mevsim hastalık mevsimi, insan sürekli şüpheleniyor kendinden.

      Sil
  8. İçim daraldıkça senin bu güneş altı çay videosuna bakasım geliyor.. Yalan yok, içim de bu ara daralmaya fazla müsait - günlük vaka 4000'e çıktı Almanya'da, geçen hafta 2000'lerdeydi :( Şu ünlü "Kış yaklaşıyor.." repliği var ya. Gümbür gümbür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbaharın nane molla halleri hastalığa davet çıkartıyor Ceren. Ama biz rahatız, rakam makam yok bizde :D

      Sil
  9. Kendini ikna etmene hayranım. Benim canım bir şey yapmak istemiyorsa yapmıyorum. Sonra birikmiş işleri görünce canım daha çok sıkılıyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ekâbirimdir ama bu hiçbir şey yapmak istemediğim anlarda bir şey yapmazken de daraldığım için bari işler çıksın aradan da bir de ona sıkılmayayım diye uğraşıyorum Şule :)

      Sil
  10. Ben yaza çıktığımızdan beri markete de gidiyorum pazara da Handan. Maskeni taktıktan sonra sorun yok. Ağbimi salı günü istanbula doktora götürdük gelen bir aileye çift maske taktırdılar corona karantisından yeni çıkmışlar öhö desen hemen coronasın diyorlar doğru karantinaya alıyorlar diyor aile hem l, astımım da varmış bayanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralar öyle kalabalık ki Özlem. Bir de bir sürü maskesiz insan dolaşıyor. E maskem beni değil onları koruyor, onlar maskesiz beni korumuyorlar. Benim de cinlerim tepeme çıkıyor. Öyle çok söyleniyorum ki en son biri beni dövecek.

      Sil
  11. Ben de uzun zamandır spor yapmıyorum. Sadece kafa toparlamak için yürüyorum akşamları. Lesli abla çok kızacak bana 🤭 Pizza dedin de aklıma geldi, akşama ne pişirsem diye. Menü belli oldu.😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun :)

      Yürüyüş yapamıyorum ne yazık ki, kalçamdan bir ağrı vuruyor. Aheste aheste geziyorum arada o kadar. Özledim hızlı yürümeyi :)

      Sil
  12. bundan iki üç hafta önce bu hal bana da bir uğradı başımdan savana kadar ne çektim:)) sanki bütün hayatım anlamını yitirmişti diye meşhur bir laf varya işte tam olarak onu yaşadım sonra aynen sizin gibi kalk gülten yeter artık dedim kendin için bir şeyler yap ne olursa olsun kalk artık şükür geçti gitti sizde de ziyaret kısa sürer inşallah sanırım içinde olduğumuz durum aldırmamaya çalışsak bile bazen bizi kapana sıkıştırıyor temin edebilirseniz ve bir sağlık sorununuz yoksa bol bol papapatya çayı melisa çayı cidden işe yarıyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depresyon en korktuğum hastalıklardan. Evet çay desteği almak lâzım, ben pek bitki çayı sevmediğimden almıyorum ama papatya alacağım artık.

      Sil