Hayatın İçinde

Ekim 10, 2020

Önce şu müziği açınız.

Bugün hayatıma odaklandım.   Sadece kendime. Evde kim ne yapmış  ne yapmamış bakmadım. Yerdeki peçeteyi niye kimse bunları görmüyor diye sinirlenmeden kaldırdım.  Neden bu çanta ortalık yerde duruyor demeden çektim kenara. Birine sakince balkonu yıkar mısın dedim. Yok, şalap şulup yıkanmış balkona söylendim azıcık. Bir günde olmuyor tabi, yavaş yavaş ulaşıyorum nirvanaya,  bi günde olmaz bunlar. Diğerine alış veriş çantalarını yerleştirir misin dedim. O torbaları görüp de neden düşünmüyorsun bunu diye kızmadım. Düşünmüyorlar. Bilgisayara komut verir gibi söylemek gerekiyor. Akşam yemek pişti dediğimde beş dakika arabaya gidip geliyorum diyen Can yarım saat dönmeyip her şeyi soğutunca da patlamadım. Tabağımı alıp yemeğimi yedim onun yüzüne bakmadan. Anlamadı tabi. Anlasa da bişey değişmiyor, boşuna carlamiim dedim. 



İşte böyle günlükcüm. 

Haa, haftalar önce doğumgünümde sizden parti istiyorum, söyleyeyim diyerek işimi garantiye aldım. Ve fakat,  bilgisayara eksik komut oldu tabe, baktım erör veriyorlar ne yemek istediğimi söyledim, herkesle (yani 3 kişi ile) konuşup gün,  saat ayarlamalarını hatırlattım, çiyzkeyk malzemelerini alıp dolaba koydum felan. 




Bir de bu sabah kalktım, sadece kendime kahvaltı hazırlamaya odaklandım. Sonra annemi aradım, hava çok güzel haydi dolaşalım dedim. Çiçek böcek dolaştık. Değişiklik yapıp koruya gittik . O arada Adile Sultan Kasrı'nın tarihçesini okuduk, meşe palamutu topladık, o arada üzerime düşen peygamberdevesi ile sıçradım yerimden. Karınca yuvalarını izledik. Kuş seslerini dinledik. Aklımız başka yerlerde değil sadece oradaydı. Toplam bir saat tur atmışız çok daha uzun gibiydi.


Eve döndüğümde duş aldım. Bizimkileri kaldırdım. Yine sadece o ânı düşünerek sofra hazırladım. Bilmem anlatabiliyor muyum?  Benim elim çok hızlıdır ve hep bir koşturma içinde işleri yaparım. Bugün koşturmadım. Koşturduktan sonra oturup internete gireceğim diye mi bu telaş diye düşündüm. Hayatım manasızca koştururken geçiyor oysa geçen bu zamanlar benim hayatım dedim kendi kendime. Domatesi doğrarken domates doğradım. Sucuk pişip içine yumurta kırarken tavayı seyrettim. Bir filmde bir kadın şunları yapıyor olsa,  sen için sıcacık izlerdin de neden içinde yaşarken tadını çıkartmıyorsun diye söylendim kendime.  

Şu anda bunları yazarken Metos mutfakta çiyzkeyk yapıyor,  Bir yandan da çok güzel bir şarkı açmış. (Dinlediğin şarkı)  Can yanımda ihtimal sinirimi zıplatacak birşeyler satın alıyor internette. Bilgiç bilgisayarda, arkadaşlarıyla oyun oynuyor. Koltuğumu bir dergi, iki kitap ve bir tabletle paylaşıyorum. Akşam serini çöktü. Kollarım üşüdü. Battaniyemi çektim omzuma. 


Çok şükür.


Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Erkekler iş yapmayı, onu, bunu yerden kaldırmayı, hele hele balkon yıkamayı beceremezler Handancığım boşver:) o biz kadınlara bahşedilmiş sanki:) valla bizler bayılıyoruz temizlik yapmaya genlerimize kodlanmış sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kodlanmış sanki Müjde. Hay kodlanmayaymış :)

      Sil
  2. Anneciğin ne tatlı. Sevgiler ikinize de :))

    An'da kalmak dileğiyle :))

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı okurken ne kadar benzer şeyler yaşadığımızı düşündüm. Ben de az frene basmalıyım galiba:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basmak gerekiyor Persephone, koştur koştur harcayacağız hayatı bu gidişle. Benden de sevgiler :)

      Sil
  4. anneciği ne zaman görsem nedensiz gülümsüyorum fotoğraflara mı böyle yansıyor yoksa gerçekten nahif yanları ağırlıklı mı bilmiyorum. üç erkeğin kişisel özelliklerini artık yakinen biliyorum da anneni pek bilmiyorum ya da kaçırıyorum. içinden geldiği bi gün ondan da bahsetsene uzun uzun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemden pek bahsetmiyorum, haklısın Burcu. Ne bileyim, annesi olmayan birisinin yüreğine dokunur falan diye fazla anlatmıyorum annemi. Ama nefis fotoğrafları var, bir gün yayımlayacağım onları :)

      http://pervaneler.blogspot.com/?m=1

      Tanımak için bu bloğu okusan yeter ama :)

      Sil
  5. Öncelikle şarkı çok güzel 🥰 benzer şeyler yaşıyoruz çoğu zaman ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel di mi :)

      Evet, yaşadıklarımız birbirine benziyor. Dünyada kaç hayat mı var? BİR. Bloğun ismi de oradan geliyor :)

      Sil
  6. erkeklerle baş etmek bana göre zor ben ağbimle başedemiyorum bazen Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  7. Benim küçük erkeğim de 2 yaşına varmadan hergun arkasında darmaduman bir ev birakiyor, simdi de hic haberi yokmuş gibi uykuya dalmak üzere. Gun icinde milyonlarca kez topladığım şeyleri,geceleri de toplayarak geçiriyorum. Dur yapma etme de denmiyor. Yine de ben de sizin gibi, kendimi bir film sahnesinde çocuğunun yayintisini toplayan bir kadın görmüş sıcaklığında izliyorum dışarıdan. Cok sukur, bin şükür.🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim oğlanlar iki yaşındayken topluyorlardı oyuncaklarını, toplamazlar da ben toplarsam kutuyu kaldırıyordum zira. Yataklarını ilkokulda yapıyorlardı. Kıyafetlerini asıp, evde bana yardım ediyorlardı. Sonra ergen olduşar. Mutasyona uğrayıp bu hale geldiler. Boşuna uğraşmışım küçüklüklerinde :)

      Bol bol öp, kokla, bu tatlı zamanlarının tadını çıkart. Ha bir de bunlar en iyi zamanaları. Hahaa şaka şaka. İki yaş kadar zoru olur mu, Allah kolaylık versin :D

      Sil