Ön Balkon, Arka Balkon, Mutfak, Salon, Yatak Odası

Haziran 24, 2020

Sabahın ilk saatlerinde güneş vuran balkonumdaki çiçeklerin bir milyonuncu defa fotoğrafını çekerken durumumuzu özetleyen tanımı buldum : Dar alanda kısa paslaşmalar :D Küçük dünyamda ayrıntılar arasında geçiyor günler.


Bu sabah off bulaşık makinası da boşalacaktı yine sıkıntısıyla mutfağa gittiğimde baktım makinanın ışığı yanmıyor. Çocuklar içinden bir şey aldı herhalde diye düşündüm. Kapağını açtım içi boş. Böyle bir müddet erör vermiş biçimde bakakaldım. Allah Allah boşaltmış mıydım ben bunu?  Yoksa hiç mi doldurmadıydım?  Dikkat ederseniz beynim inatla benden başka birisinin boşaltmış olduğunu kabullenemiyor. Meğer oğluşlarım gece boşaltmışlar. Ne mutlu oldum yav.


Saat 12.30 olmuş ben yazana kadar. O arada Can uçuştan döndü. İnternetten alış veriş yaptım. Şimdi de  mutfağa geri dönüp yemek işlerine gözatayım.  İki gündür hesaplı kitaplı yiyorum,  sabahları pilates yapıyorum. Belli bir rejim listem yok, aldığım kalorileri 1700 civarında tutmaya çalışıyorum. Spor yaparsam alabileceğim kalori miktarı o kadar artıyor. Daha çok yemek için daha çok hareket :D


Bookstagrama hangi kitabı yazsam onu yeniden okumak istiyorum. Hahaha. Bi elli yıl daha kitap almasam eldekileri okuyup durabilirim sanırım :)


İşte böyle.

Bu evdeki günleri dar alanda kısa paslaşmalar etiketine koyacağım:)

Ha bir de şu vardı aklımda.

Bu aralar sokağa dökülenlere baktıkça bir daha kimse bana gezenti falan demesin diye bağrınasım geliyor . Bunca zamandır mutlu mesut evimde oturuyorum, ne mızıldandım ne bişi yaptım . Gezenti lâfını bu dönemde kafeler doluşanlara yapıştırıyorum artık :)

Sanal mecralar eskisi kadar aktif değil. Tatil fotoğrafı felan görmüyoruz ama gizliden bol bol gezen var bence :D Ya sizce?

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Ne hoş bir sürpriz olmuş
    Arada yapsınlar 😂

    YanıtlaSil
  2. Herkesin keyfi tıkırında, gezip tozuyorlar. AVM'ler, restoranlar eskisi gibi. Hangisi doğru, şaşırmış durumdayım. İnsanları bu kadar rahat görünce, acaba Korona da kolestrol gibi abartılan bir mevzu mu diye düşünmeye başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de düşünmeye başladım Tyrha. On dakika uzaktaki anneme gidip gelmek dışında bir yere gittiğim yok, sokakta gördüklerim inanılmaz. Bir de burası sakin bir mahalle güya.

      Sil
  3. Senin herhangi bir yazında bahsettim mi bilmiyorum, tekrar etmiş gibi olmayayım ama çok sık seyahat edenler, gezmeden duramayanlar bu süreçte daha bilinçli davranıyorlar, gerekmedikçe evden çıkmıyorlar. Çevremde gözlemlediğim bu. Ama boş gezen hâlâ boş geziyor. Gezmek, içini doldurduğun zaman güzel, içine sindiği zaman güzel. Dolu dolu, gönülden seyahat edenler o günlerin gelmesini sabırla bekliyorlar. Ben de helâl olsun diyorum:) Anlatabildim umarım:) Sevgiler Handan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa gülümsettin beni Sezer, evet, sanırım boş gezen yine boş geziyor :D Sevgiler benden de :)

      Sil
  4. Simitin de çıtırlığı yarabbim... Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simitçiden çıtır çıtır zamanları gibi değil ama ekmek kızartma makinasından taze taze :)

      Sil
  5. Balkonlar olmasa ne yapacağız :) Boş makineye bakışın gözümde canlandı :D Aferin oğlanlara <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum ne yapardık Manxcat.

      Evet, tam o canlandığı gibi bir halim vardı, en ufak bir abartı yok :D

      Sil
  6. Benim de evde çok kitap birikti yine de kütüphaneden alıyorum hala. Korona döneminde bi minimallestim hic alışveriş de yapmıyorum ev ekonomisine katkısı oldu 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk defa geçen gün kıyafet aldım Derya. Baktım benim adam her gün bir sürü elektronik alıyor, ay benim başım kel mi :D

      Sil
  7. Kahvaltı tabağın çok leziz göründü gözüme ya afiyet olsun :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu lor peynirli salata modu çok iyi oluyor, hem besleyici hem az kalorili. Simit kalori kısmını bozdu ama :D

      Sil
  8. Küçük Ev'e dahi gitmedim henüz. Bu evden o eve ama... Bira daha bekleyelim dedim ev halkına.
    Neyi bekliyorum bu ülkede bilmem. Mehter takımı hızında iyileşme baksana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evden eve gidilir de tekrar düzen kur, alış veeişi kapısı bacası benim de gözümde büyürdü Tülin. Merkezde yaşarken her şey evime geliyor, rahatı başka.

      Sil
  9. Ben de bulaşık makinası karşısında erör vermek istiyorum yaa 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheh elli yılda bir yaşadım ben ama ne diyeyim, darısı başına :D

      Sil
  10. o makine boşaltma işini arada yapsınlar hoş sürpriz :)
    beli zorlamadan hafif pilates hareketlerine bende başladım bakalım bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerde bende o şans :)

      Beş gündür aralıksız yapıyorum ben de Bahar, şimdiden sıkılaştım :)

      Sil
  11. Oh masadakiler çok lezzetli gözüküyor:)

    YanıtlaSil