Neyse Ben Abartmıyormuşum

Haziran 24, 2020

Geçen hafta tenis turnuvası vardı, onu izliyordum. Bir yandan mutluyum canlı maç izlemeyeli çok olmuştu, öte yandan hadi sporcular falan neyse de seyirciler arasında maske tek tük, herkes gayet iç içe, öylesine umursamaz bir hava vardı ki,  Allah Allah bu kadar da rahatlık gelmiş mi artık, ben hâlâ markete gitmedim,  saçlarım bembeyaz oldu kuaföre girmedim, çok mu abartıyorum dedim.


Dün turnuvayı düzenleyen Djokovic korona testinin pozitif çıktığını duyurmuş. Herkesten özür dilemiş.

Yani, sevindim de demeyeyim ama bööle bi ferahlık geldi, paronayak değilmişim.

Bakın anacım, adamlarda hastalığın hiçbir belirtisi yok, bu hastalığın en kötü yanı da bu. Sağlıklı olduğunu zannedip etrafına yayıyorsun. Belki hiç anlamıyorsun hasta olduğunu, ya da sonradan çıkıyor hastalık sen o arada bir sürü insanla temas etmişsin bile.

Yani sağlıklı diye arkadaşlarınla buluşuyorsun, on gün sonra hastalansa ne yapacaksın?

Lütfen yaaa. Bu kısmı bi anlasak iyi olacak.

Turnuvanın diğer şehirlerdeki kısmı iptal olmuş. En az dört tenisçi hasta.  Birlikte basket oynayıp, sarılıp, parti yapıp durduklarından diğerleri de hastadır eminim. Seyircilerin hali ne olur bilemedim.

Dışarı çıkmayın demiyorum. Ama kalabalıktan uzak durun.  Demin annemden dönerken bir kafe gördüm, taş çatlasa dört metre kare alanda üç masa 12 müşteri vardı. Yapmayın böyle şeyler.

Benzer yazılarım

19 Yorum yap

  1. Ahhh🤦‍♀️ Ben de hep aynı şeyi söylüyorum ve evet paranoyak değilsin merak etme😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim çevreye bakıyorum bir rahat, sanki bitmiş herşey. Hayır, niye riske atıyorlar, önemli bişey olsa neyse, kalabalıkla eğlenme kardeşim.

      Sil
  2. Abartmıyorsun!
    Sağlıklı olduğunu zannedip yayıyorsun diyorsun ya, sadece sen değilsin zanneden. Virüsü kaptığının ilk 3 gününde test yaptıranlar negatif çıkıyor. 11. günde falan ancak pozitife dönüyor sonuçlar. https://twitter.com/lapublichealth/status/1274371903038332928 Yani şüphe varsa 14 günlük karantina şart. O insanların kafeye gittikten sonra 14 gün kimseye bulaşmaması(!) lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşi gücü olmayan dolanmasın ortalıkta, otursun sakin sakin. Şunu yapmak nasıl zor geldi herkese anlamadım ben. Ne meraklıymışız tıkış tıkış ortamlara.

      Sil
  3. Normali senin yaptığın Handan. Ben işe gidiyorum çok dikkat ediyorum evdekilere bir şey getirmeyim diye. Çocukluk arkadaşımla 3,5 aydır telefonla görüşüyoruz o evde olduğu için Allah korusun benden bir şey geçermi diye. Çok şükür şimdiye kadar korudum kendimi ama daral geldi artık. Ne zaman bitecek hiç bitmeyecek mi? Ne kadar daha dayanabiliriz bilmiyorum. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığımız tedbirler uzatıyor süreci tabi Hülya. Amaç da o zaten, hastalığı zamana yayıp herkesi tedavi edebilmek. Aksi halde bırakılsa olup bitecek ama tedavi edilebilecek bir sürü kişi de o arada yersizlikten, ilgilenecek doktor bulamamaktan gidecek. Neyse ki korunmak çok zor değil. Evimizde bile gelip bizi bulacak kadar bulaşıcı olsaydı ne yapardık. Ben sıkıldıkça, şükrediyorum halimize, iyi geliyor.

      Sil
  4. Ne yazık ki ben mecbur olmasam işe gitmeyeceğim ama işyerine dışarıdan gelenlerde virüs bitmiş gibi bir rahatlık var ve çok sinir bozucu. Ne yazık ki bu tipler bize anormal muamelesi yapıyor çok can sıkıcı.

    YanıtlaSil
  5. Annemi babamı kardeşimi, minnoş yeğenimi nasıl özledim anlatamam, dişlerimi sıkıyorum videosunu filan izlerken ama tutuyorum kendimi. Keşke gözle görülebilen bir şey olsaydı bu virüs, ya da içinden geçince tüm virüsü yok eden bir makine icat edilseydi...

    YanıtlaSil
  6. Bende dikkat etmeye çalışıyorum bakalım yarın hastaneye gideceğiz, nasıl kıvranıyorum anlatamam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastaneler kafelerden iyi durumda olabilir Özlem.

      Sil
  7. hayır abartmıyorsun, inan ben bile kanımdaki antikorlara rağmen "ya annemle babama elbisemden biyerimden bişey taşınırsa" paranoyasıyla bu yaz türkiye'ye gelsem mi gelmesem mi hala düşünüyorum.. başkasına bulaştırma konusu çok korkutuyor, vicdan vs... Fakat yalan yok insanlara sarılmayı falan da çok özledim (ki ben hakikaten beden mesafesi fazla biriyimdir sevmem öyle sarılışmayı öpüşmeyi, ben bile bu haldeysem... ihtiyaç elbet...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derken annem aradı "komşularla çay içiyoruz ama aramızda 2metre var" diye! heralde çay bardaklarını yanlarında getirdiler dedim sessizlik oldu (büyük ihtimal kaşlarını indirip 3 numaralı bakışıyla bakmıştır şimdi komşu yanında denecek şey mi bu diye hehe)

      Sil
    2. Zaten bütün korkum anneme bulaşması Ceren. Aylardır anneme herşeyleri temizleyip paklayıp götürüyoruz, yanına hiç yaklaşmıyoruz, kapısının önünden verip dönüyoruz. Neyse ki benim annem benden titizdir, evinde kitapları, bulmaca ve yapbozları ile geçiriyor vaktini. Bir de yemek pişirip bize veriyor :)

      Sil
  8. sosyal mesafe ve maske ve hijyen kuralını kalabalık ortamlarda kimse dikkate almıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almıyor. Öyle de rahatlar ki . Maske takmak zorunlu oldu da azıcık rahatladık yollarda. Onda bile çenede, kulakta devam ediyor hâlâ. Hele üzerime yürüyenleri tepeleyeceğim bir gün.

      Sil