Bugün Aslında Dündü :)

Haziran 09, 2020


Sabahları sekiz gibi uyanıyorum. Yatakta dönüp durmaktan sıkıldığım için kalkıp salona geçiyorum. Biraz internette gezinip mutfağa yöneliyorum. Kesin akşamdan bulaşıklar oluyor. Onları toparlayıp çay demliyorum. Sonra Bilgiç'i uyandırma faslı geliyor . Geçen hafta bu kısım tam bir gerilim filmi modundaydı neyse pazar günü konuşmaya çalışmam biraz işe yaramış mı ne,  dilimi ısırayım bu hafta idare ediyoruz.

Sonra spor varsa spor yapıyorum. Yoksa kendi kendime yapmıyorum ne yazık ki :( Kahvaltı ediyorum. Alış veriş gelecekse tezgâhı boşaltıp yer açıyorum.

Alış verişi saat 11.00 den sonraki saate istemeye başladım, sabah erken olunca eksikler daha çok oluyor.

Gelen öteberileri yerleştirmek (havalar ısındı, buzdolabına girecek olanları uzun bekletemiyorum balkonda) saatler alıyor.

O ara Metos'un dersi varsa o kalkıyor. Yoksa saat on iki civarında kahvaltı hazırlayıp uyuyan kim varsa kaldırıyorum.

Sonrasında Can'la balkonda çay keyfi.  Sonrasında kitabımı telefonumu kapıp yatak odasına kaçıyorum bir müddet. Hâlâ sırt ağrım geçmediğinden yoruluyorum hemen zira, keyfim yok hiç.

İşte dün biraz okuyup biraz uyukladığım bir öğleden sonra yatak odasından yemek hazırlamalıyım isteksizliği ile dışarı çıkarken Bugün Aslında Dündü filminde olduğu gibi hep aynı günü yaşadığımı fark  ettim. Epeydir yaptığımız hiçbir şey de yok evde. Mutfağa gireceğim,  yemeğe oturacağız. Bulaşıklar falan. Balkonda on beş dakikalık çay çekirdek molaları. Çocuklar bilgisayarda,  Can bilgisayarı kurup çökertip bilimum elektronik alete sinirlenirken çok önemli iş yaparmış havalarında, ben bir o kitap bir bu kitap biraz mantık bulmacaları çözme peşinde. Arada you tube dan küçük ev videoları. İnternetten maket alış verişi.

Akşam Kürşad'ın annemle beni görüntülü araması.

İstiklâl Marşı ve kapanış :D

Neyse, buna da şükür. En azından güzel bir yerde takılmış plâk :D

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. geçmiş olsun Handan yorma kendini. Bu yaz böyle geçecek anlaşılan. iyi bak kendine. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hülya, ağrılarım geçerse iyi olacağım hemen :D

      Sil
  2. Geçmiş olsun :) her gün aynı gerçekten düşüncelerimi yazmışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arsel. Buna da şükür.

      Sil
  3. Geçmiş olsun. Ağrı çekmek zor. Eğer hastane ortamı düzeldiyse şehrinizde bir doktora gidin isterseniz. Küçük küçük haereketler ağrıları rahatlatabiliyor bir an için. Herkesin her günü aynı neredeyse. Dediğiniz gibi bu şekilde sakin olması bile şükür sebebi. Dilerim yakın zamanda sağlıklı ve hareketli bir hayatınız olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım rahatladı biraz hastaneler, ben de gitmeyi düşünüyorum artık Bonheur. Dilerim öyle olur :D Hepimiz sağlıkla, keyifle geçireceğimiz günlere gelelim :)

      Sil
  4. Bu korona dönemi sıkıntıdan midir nedir çocuklar hep odalarıni topladı 🤣

    YanıtlaSil
  5. sorma bizim de takıldı plak valla neyse ki güzel bir yerde ...

    YanıtlaSil
  6. Ben bu günleri daha ileri yaşlar için planlıyordum. Sakin sakin okurum, izleriz, balkona çıkarız, sakin sakin yemek yaparız vs. diye. Çok erken yaşadık emekliliği yahu:) İyice alışmadan bitmesi lâzım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkonda oturuyoruz, konuşacak bir şey yok Sezer, hahaha, dibdibe dururken ne bulucaz artık, anlatacak birşey de yok. Neyse bugün sağlık muayenesine gitti, akşama konu çıktı :D

      Sil
  7. Selam haklısın yaşam devam ediyor. Bir şekilde. Kendi kendime spor yapamıyorum. Yüzme ve yürüme dışında. Ancak başlamam lazım... Diyerek inşallah. Bu arada torunlara bakmaya gittim. Sanki gezmeye gidiyor gibi süslendim, giyindim. Aksesuarlarımı taktım. Bir evden diğerine olsun. Kendim için. Çaba sarfetmek güzel.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde ben de arada giyinip süsleniyordum, üç aydan sonra o kısmı da bıraktım sanırım. Süslenecek bir bahane bulayım kendime Zehra :)

      Sil
  8. Benim evlatlarda aynı seninkiler gibi ,sabah kalkmak bilmiyor.İlk zamanlar yeni heves kalkıp bizle kahvaltı ediyorlardı, sonra bıktılar. Bende ellemiyorum kaçta kalkarlarsa o zaman yesinler,ortamı boşuna germiyorum artık.
    Sırt ağrıların için geçmiş olsun.Eklem,kemik ağrısı dedim mi çok iyi bilirim,doktora görünmekte fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bizimle kahvaltı etsinler diye germiyorum ki, okulunu kaçırıyor diye geriliyorum Mehtap. 11. sınıf öğrencisi, 12. sınıf derslerine başlıyorlar, bizimkisi zaten dersleri oyun oynarken dinliyordu şimdi hiç kalkmıyor.

      Doktora gittim, anlatacağım.

      Sil
  9. çok geçmiş olsun insanın canı ağrıyan yerde oluyor :(
    tez zamanda keyifli daha atraksiyonlu günlere inşallah

    YanıtlaSil