Evet Eşyalarımla Aramda Duygusal Bir Bağ Var

Eylül 05, 2018

Buzdolabım son günlerini yaşıyor. Dile kolay 21 sene dolmak üzere. Elinden geleni yaptı. Aslında hem küçük ,hem de o zamanlar A lar + lar falan olmadığından eminim elektrik sarfiyatı da fenadır ama yine de tamir edilseydi ettirecektim.


Üç gündür doğru düzgün soğutmuyor, içindekiler bozulmayacak kadar dayanıyor neyse ki. Sanki son gücünü ben yeni dolap bulana kadar ayakta kalmaya harcamakta. Sürekli bir hırıltı geliyor mutfaktan. Pek dokunmamaya, kapısını açmamaya, rahatsız etmemeye çalışıyoruz biz de.

Şimdi en sevmediğim işi yapmam gerekiyor. Yeni bir buzdolabı bakmak. Çok sıkıcı. Bir milyon model, marka arasında dolaş dur artık. Pufff.

Marka önerisi olan varsa alabilirim.

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Emektarlar kendileri desenize. 21 yıl vay be dedirtiyor insana. :))

    Hotpoint Ariston görüyorum ben genelde tercih nedenini bilmiyorum ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen bahar bozulan çamaşır makinesinden sonra evdeki en emektar beyaz eşyaydı kendisi Yürüyen Balık :)

      Sil
  2. 21 yıl az değil ama inanır mısın çok eskiden yani buzdolabının Türkiye geldiği ilk yıllarda daha dayanıklıydı beyaz eşyalar....Ankara İstanbul taşındık sonra tekrar Ankara bozulmadılar...şimdikiler öyle değil:( valla bilemiyorum canım önerecek marka...bizdeki de sürekli ses çıkartıyor...iyi soğutmuyor markası beko...:(

    Şimdiden güle güle kullan yenisini...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fanı bozulmuş olabilir Müjdecim . Bizimkinin öyle olmuş. Ses çıkarttığı sürece idare edin ama sesi kesilirse dikkatli olun fişini çwkin dediler.

      Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Şimdi alacağın 5 6 yıl ancak dayanacak o kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olmaz Sev, beyaz eşya seçmek en sevmediğim iş :)

      Sil
  4. Bizde de bu buzdolabının aynısından vardı bir zamanlar. Bizimki de aynı şekilde 20lerindeydi rahmetliyi toprağa verdiğimizde :)
    Bir de bir mini fırınımız vardı ki , 25 küsür yıl kullanmıştık hiçbir sıkıntı yaşamadan.
    Eski ürünler şimdikilerden çok daha dayanıklıydı gerçekten de.
    Biz şu an Samsung buzdolabı kullanıyoruz , memnunuz.
    Şimdiden güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi herşey tüketim üzerine kurulu Küçük Hanım, bozulmazsa nasıl yenisini satacaklar :(

      Samsung markadan aldıklarım konusunda hep şanssız çıktığımdan hiç ona bakamamıştım, aklımda olsun. Teşekkürler :)

      Sil
  5. Şimdi ki üretim prensibi 10 yıl üzerine kuruludur. 10 yılı tamamlayan beyaz eşya, ömrünü tamamlamış sayılır. Zaten firmaların teknik desteği de ürünün son üretiminden itibaren 10 yıl boyunca geçerlidir. günümüzün tüketim koşullarında hem yedek parça hem de yeni ürün satabilmek esas olduğu için malzeme kalitesinde geçmiş yıllara göre seviye düşürülmüştür. Ayrıca enerji verimliliği açısından da eski ürünler hem tüketici hem de ülke ekonomisi için sorun teşkil etmektedir. Bugün 20 yılı aşan bir ürünü tamir ettirseniz bile, bir süre sonra başka bir sorun yaşama ihtimali arttığından yenisine yapacağınız yatırımdan fazlasını harcamanız olasıdır. Biz bir ürünün 10 yılı geçmek şartıyla, tamir ücreti ürünün yenisinin fiyatının %45 üzerine tekamül ediyorsa yenisi ile değiştirilmesini tavsiye ediyoruz. Ah o eski emektarlar, ayrılmak da zordur. Marka konusuna gelirsek, bunun cevabı çok kolay değil. Ama şunu söyleyebilirim ki bir çok marka kalite olarak birbirinden çok farklı değil. Burada ana işlev dışında opsiyonel özellikler fiyatı değiştirir, bir de marka imajı tabii ki. Tavsiyem özellikle elektronik ürünlerde kullanmayacağınız opsiyonları içeren ürünleri tercih etmeyin, aksi halde cebinizden hiç kullanmayacağınız bir özellik için para harcarsınız. Konu biraz hem ilgi hem meslek alanıma dokununca çok yazdığımı farkettim. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlendiğimde en son model diye aldığım 100 programlı bulaşık makinasından beri makina alırken çok dikkatliyim Mehmet. 100 program neydi acaba, hayır bulaşım makinası yemek mi pişirecekti. Zaten en çabuk bozulan o oldu, ben de peşinden 4 programlı aldım. Fırınım da en basit modeldir. Buzdolabı bakarken adama bunun beyazı yok mu dedim, varmış ama kapısındaki elektronik panel yokmuş. E olmasın , zaten 20 yıldır içindeki düğmeyi kullandım, hiç de aramadım kapıdaki zamazingoyu :)

      Tamir masrafı 1000 lirayı bulacaktı ama zaten malzeme yokmuş ellerinde. Aksi halde sırf yeni aramamak için yaptırabilirdim.

      Teşekkürler uzun,açıklayıcı yorum için :)

      Sil
  6. Eşyalara karşı ben de duygusalım galiba. Bir süre önce arabamızı yeniledik. Eski arabaya ihanet ediyormuşuz gibi geldi uzun bir süre. Benim buzdolabım Beko. Çok da memnunum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O araba konusunda ben de aynıyım Umman, eşim yeniledi ama eskisinde kaldı hep aklım :)

      Sil
  7. beko aldık bi kardeşime gayet güzel aynısını yengemde 5 senedir kullanıyordu (Kombi Tipi Buzdolabı) serisinden bir model

    beyazyakalı nın dediği doğru artık 10 yıl sınır bu tiplerde bu süreyi düşünerek al evladiyelik birşeyler kalmadı artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfağın boyutu beni zaten sınırlıyor Nilgün, uygun fiyatlı ,mutfağa sığan bir model arayacağım sanırım. Bakalım bu kaç yıl gidecek :)

      Sil
  8. ay tabiside arçelik. alımı kolay bakımı kolay :)

    YanıtlaSil
  9. Amerikan ürünü alma da ne alırsan al derim Handan :)
    İlla ithal bişey alayım diyorsan,Samsung al ama deep'in de dediği gibi yerli mal alırsan her anlamda daha avantajlı olursun canım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli mal aldım ama ne kadar yerli bilemiyorum Sevgi. Ne acı, o kadar dışarıya bağımlı hale getirildik ki yerli malı kaldı mı bilemiyoruz :/

      Sil
  10. Büyük ihtimalle şimdiye almışsındır ama ben beyaz eşyada Samsung ve Bosh'dan şaşılmaması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer Arçelik aldım Şule, mutfağın boyutlarına en uygun o markada buldum. Umarım iyi çıkar.

      Sil