Her Çekmeceden En Az Bir Eşya Atma (Verme) Projesi

Eylül 03, 2018

Geçen hafta yorucu geçti.

Kapıları boyamanın ardından bilgisayar odasının dolaplarını düzenlemek ve duvarlarını silmek.

O arada 70 kilo domatesi kışlık hazırlamak.


Tabii ki üzerine mutfak dolap kapaklarını ciflemek.

Üzerine ütü.

Ve gündelik işler.

Aslında bahar temizliğine devam edeceğim ama bugün biraz tembellik yapayım diyorum.



Sonrasında duvarlar silinip dolaplar dökülmeye devam edecek. Yavaş yavaş tabi. Ben öyle çılgınca hızla iş yapamıyorum .

Her çekmeceden en az bir eşya atma projesi uydurdum kendime. Bu da en az 50 parça eşya demek.

Bakalım ne kadarını yapabileceğim.

Var mı projeme katılıp ferahlamak isteyen.

Kasım sonunda kaç parça eşya attığımıza bakıp mutlu oluruz :)


Benzer yazılarım

28 Yorum yap

  1. Atma demeyelim ama 6 ayda bir minumum 30 kitap bağışı yapıyorum

    Ve yine 6 ayda bir kıyafet..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kitaplarımı ve kıyafetlerimi hep bağışlıyorum Sev. İşin ilginci çok kıyafet almadığım halde, her elimi attığımda verecek yeni şeylerin çıkması :)

      Sil
  2. Ben de geçen hafta daha minimalist bir yaşam için kendi adıma oldukça ciddi adımlar attım. Vazgeçemediğim, sakladığım giysiler,ayakkabılar (tam bir kabustu) dvdler, kitaplar, mutfak eşyaları, paketi açılmamış yemek takımları, kahvaltı setleri,artık kullanmadığım hobi malzemeleri, havlular, nevresim takımları aklına ne gelirse hepsini dağıttım ya da attım. Dolaplar boşaldı, çekmeceler ferahladı. Çok sevdiğim şeyleri evden çıkarmadan fotoğrafladım ve öyle attım. Seviyorum diyorum ama mesela iki senedir hiç giymemişim, dolapta bekliyor. Dolapta yer işgal edeceğine fotosunu saklamak daha mantıklı geldi:)Herkese tavsiye ederim, evlerin de ruhları olduğuna inananlardanım. Bu nedenle ara sıra onların da ferahlaması şart. Sana da kolaylıklar diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yapmışsın Bahar. Benim ayakkabım yoktur, çanta sayısı arttı biraz. Mutfağa gerekmedikçe bir şey almam ama gelen hediyeler birikiyor ne yazık ki. Onları da kullanmayacaksam okul kermeslerine bağışlıyorum . Ama benim eşim istifçi. Şimdi ona çaktırmadan biriktirdiklerinden atacağım :D Nasılsa unutup beş yüz defa alıyor :/

      Sil
  3. Seni kendime öyle yakın hissediyorum ki, oğullarını da oğluma yakın...

    YanıtlaSil
  4. 70 kilo mu? Maşallah ya. :)

    Ben de ayırmaya başladım, şimdiden elliye yaklaşmışımdır, rahat rahat geçer. Ama tabi benim çocuk küçük olunca çıkan kıyafet daha çok oluyor. :) Bu ara mutfağı falan da elden geçrmek istiyorum bakalım neler çıkacak?

    Metehan'ı çok tebrik ederim, çok sevindim, başarıları daim olsun! Tabi seni de tebrik ederim Handan! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfağımda işe yaramayan hiçbir şey yok BT. Hatta bardaklar kırılıyor ama misafir bardaklarını kullanmaya başlıyoruz elimizdekiler bitince. Ekstra almıyorum. Gelen hediyeler de olmasa. Bir ara kapıya lütfen kupa almayınız diye yazacaktım :D

      Teşekkür ederiz :) Bugün kaydını yaptırdı, yarın hazırlık atlama sınavına girecek. Pek mutlu :)

      Sil
  5. Oooo, ben zaten sürekli kullanılmayan şeyleri attığımdan zaten pek bir şey kalmadı:)))biriktirmekten, istifçilikten nefret ediyorum ama böyle güzel, hatırası olan, antika gibi, nostaljik şeyleri biriktirmek çok hoş:)eski plaklar, eski oyuncaklar, eski kitaplar gibi....
    Afiyetle tüket salçaları, kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolap içlerinde hatıra diye sakladığım dört kutu buldum Müjde . Mektuplar, defterler, şiirler, fotoğraflar. Onlara kıyamıyorum ama bir gün yakacağım içlerinden bir kısmını.

      Teşekkürler :)

      Sil
  6. Temizlik fikrinin yanında eşya eksiltmek çok önemli, en doğrusu almamak. Çok fazla eşya ve nesne ile doldurduğumuz evlerimizde çekmecelerin sayısını bile aslında fazla (: Minimal olarak yaşayacağımız toplum düzenine geçmemiz ümidiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben pek almam Kutay. Ama yine de gelen hediyeler ve alş veriş canavarı eşim sayesinde ev doluyor :) Doğru diyorsun, buraya yazarken fark ettim elli çekmece çok fazla. Neyse biz dört kişiyiz, kişi başına 12,5 tane düşmüş :D

      Sil
    2. Çekmece ortalaması alma fikrine ilk defa tanık oldum. Bunu aşamayacağım sanırım. (; Mnimalist olmaya çabalayan biri olarak sizlere kolaylıklar diliyorum. Sadeleşmek için Minimalizm hakkında paylaşımım mevcut belki ilginizi çekebilir.(:

      Sil
    3. Hahaa, sende istatistikçilik var, otomatikman oluyor bende bu hesaplamalar :)

      Sil
  7. hahahahaaa :))
    Ben istiflemekten bahsetmişim sen atmaktan :P
    Benimki ütopya gerçi ama büyük temizliğe başlayacağım bende.
    Attıklarımın verdiklerimin fotosunu çekeyim bari, merak ettim kaç parçadan vazgeçtiğimi...
    Haydi bre kolay gele ikimize de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'de beş oda bir salon ver her odada devasa gömme dolaplarım varken ben hiç atmıyordum Şebo :) Güzel günlerdi yav :D Haydi bakalım kaç parça çıkacak, ben de merak ediyorum.

      Sil
  8. Vakit ayırabilirsem bende istiyorum sadeleşmeyi. Her taşınmamızda bir daha bu kadar istifçi olmayacağım diyorum ama alışkanlıklar çok güçlü maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayar odasından üç kutu attım. Boş kutu Kadriye, onları bile saklıyorum. Bulması çok zor biliyorsun :D

      Sil
  9. Onca iş ardından kitap bi de mis gibi çay:)
    Ne desem ki. Kolay gelsin, iyi okumalar, iyi dinlenceler:)

    YanıtlaSil
  10. Bu sadeleşmeyi başarabiliyor usunuz, bizim evde bitmeyesen senfoni gibi. Burcu ile sadeleşelim diyoruz, bir kaç saat sonra sadece bir iki parça ayırdığımızı görüp gülüyoruz. Bir hafta geçiyor haydi biz tekrar sadeleşmeye ve sonuç aynı. Kaç oturum yaptık bir çanta eşya çıkartamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bem gerçekten ciddi miktarda azaltıyorum Mehmet, belki lâzım olur kutularını atmak bile yeterli geliyor bazen :D Her el attığımda daha önce kıyamadığım şeylere sıra geliyor, iyi oluyor. Ama tabi ev hâlâ sıkış tıkış, kitap ve oyuncaklarına el sürdürmeyen oğluşlarım, her gördüğü çanta, el feneri , elektronik ve hırdavatı alan bir kocam var :D

      Sil
  11. Orhun okula dönünce ben de dolapları boşaltıp temizleyip biraz da hafifleteyim diyorum. Ama çok üşeniyorum çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini düşünmeden, tek çekmece tek dolap girmeye çalışıyorum Sezer, yoksa başlanmaz :)

      Sil
  12. Son yıllarda o kadar çok ev taşıdım ve taşırken o kadar yoruldum ki artık evde gereksiz şeyler tutmuyorum. Belli aralıklarla ya dağıtıyorum ya atıyorum. Geçen gün depoyu düzenledim, bir sürü ıvır zıvır gitti. Odanın yarısı boşaldı :-)

    Gönülden destekliyorum bu hareketi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşyalarım aslında çok değil ama kutu biriktirip durduğumu fark ettim Şule, her yere sıkıştırmışım ihtiyaç olursa ddiye.Araya bir sürü şey girdi , başlayamadım henüz temizliğe, bakalım başka neler çıkacak :)

      Sil
  13. Ev taşıma telaşelerim olmasından sebeb; Mutfak eşyalarının hepsini elden geçirdim, farklı renklerde olan ürünleri yeni eve götürmedim. Kavanoz tipi şeyler, çok karışık objelere yeni evde yer yok hatta öyle ki duvardaki resimlerin bile bir tarzı olsun istiyorum.
    Giyilmeyen eski t-shırtler, havlular, kıyıda köşede kalmış artık giyilmeyen ayakkabılar ve kullanılmayan halı ve mobilya eşyaları hepsine güle güle dedim. Nasıl ferahım nasıl keyifliyim. Yerine sevdiğim tasarımlarda, renklerde sadeliklerde ürün arayışım başladı bile valla böyle mutluyuz biz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşınmak, hele seninki gibi ciddi ayıklama yaparak taşınmak ruha çok iyi geliyor Tülin :) Güle güle otur yeni evinde .

      Sil