Limonata Tadında Film Maratonu Ortaya Karışık

Eylül 09, 2018

Yine listemin dışından filmlerle karşınızdayım. Sanırım bugün etkinliğin son günü, bir film daha izlersem yarın son halini yayımlayacağım .

Şimdi izlediklerime bakalım.


Flavors of Youth Netflix'te rastlayıp çocuklarla izlediğim bir animeydi. Üç hikâye vardı içinde. Çocukluğunun yemeğinden bahseden birisi, ünlü bir model ve kız kardeşi ve son olarak da bir önceden dinlemeyi unuttuğu kaset kaydıyla kaçırdığı şeyi fark eden bir genç.

Doğrusu düşündüğüm kadar etkileyici değildi. Sonuna kadar izledik ama çok da etkilenmedik.


Milky Road bir Emir Kusturica filmi desem çok şey anlatır herhalde. Görüntüleri beni benden aldı.

Yugoslavya'da köyden cepheye süt taşıyan bir adamın hikâyesi.  Uçuk, kaçık, absürt,  komik, hüzünlü her şey var içinde. Ve bol bol hayvanlar. Yoldan giderken süt içtiğini görünce her gün süt döktüğü yılan , şahin, ortalıkta dolaşan kazlar, telef olan koyunlar, beyaz kelebek, ayı, domuz. Yok yok :) Kahramanımız savaştan önce müzisyenmiş, ona aşık olan hanım kızımız jimnastikçi, kaçırdıkları gelin gizemli,  onun peşine düşen subay manyak. Anlatılmaz yaşanır bir film yani :)


İnanılmaz Aile 2: Uzuuuun zamandır beklediğimiz devam filmi. Sinemaya gelir gelmez gittik :) Oldukça feminist bakış açısıyla beni mest etti :) Doğrusu kötü karaktere çok da kızamadım.


2:22 :Bu filmin fragmanını görüp merak etmiştim. Ancak dün seyredebildim. Ne yazık ki bayık bir filmmiş. Macera zannetmiştim ben gizemli olaylar çıktı ortaya. O da pek mantıklı sona erişmeyince izlemek fuzuli oldu :)


Sevgisiz: Bu filmi de çok merak ediyordum. Ama beklentimin çok ötesinde kaldı. Boşanmak üzere olan çiftimizin tek derdi çocuklarını kimin alacağıdır. Ya da almayacağı diyebiliriz, ikisi de istememektedir çünkü. Kavgalarını duyan oğulları ertesi sabah evden okula diye çıkar . Bir sonraki gün annesi okuldan iki gündür gelmedi telefonu alana kadar çocuğunun olmadığının farkında bile değildir.

Çok güzel şeyler çıkabilecekken ne yazık ki kırık dökük bir film çıkmış ortaya. Gereksiz uzun sahneleri ileri sardığımı söyleyebilirim. Ki ben festival filmlerinin durgunluğunu seven bir insanım.

Eveet işte en son izlediklerim bu kadar. Başarabilirsem bugün ütü yaparken bir belki de iki tane daha eklerim listeme.

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Milky Road'u merak ettim. Yakın sürede izlemeyi düşünüyorum.
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unarım beğenirsin Mukaddes, ya sevilip ya da nefret edilecek filmlerden zira :)

      Sil
  2. Sonu mantıksız biten filmlerden nefret ediyorum, filmin sonu en önemli şey bence, izleyiciyi tatmin etmeli, beklediğine değmeli, havada kalmamalı.
    Çok teşekkürler eline sağlık Handan'cığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok önemli Müjde. Muallakta bırakılan sonlardan nefret ederim. Bir de güya tamamlanan ama karman çorman olanlar var onlara da ayrı gıcığım var :D

      Sil
  3. İnanılmaz Aile 2 izlemek istediğim bir filmdi fakat bulunduğum yerden şehre inip de izleme fırsatı bulamamıştım. Milky Road ise ilk kez adını duyduğum bir film, bi köşeye not alıyorum, konusunu hayli sevdim ^^
    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz Aile televizyonda da keyifle izlenir Adamkarga, rastladığında kaçırma :) Milky Road gerçekten ilginç ve uçuktu. Bakalım sen de sevecek misin.

      Sil
  4. Sevgisiz'i yakın bir arkadaşım çok beğenmiş. Mutlaka izle demişti. O zamandan beri merak ediyorum.

    Etkinliğin bittiğini sen yazınca fark ettim. Ben doğru dürüst film izleyemedim ama :-( Neyse, sene bitmeden listemi tamamlarım herhalde :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgisiz'i gözümde çok büyütmüşüm Şule,ben o kadar sevemedim izlerken. Bakalım sen ne düşüneceksin.

      Ben de listemi tamamlayamadım. Zaten izlediklerim de hep ilk yaptığım listeye ek oldu :D

      Sil
  5. samimi yorumlara bayılıyorum .
    eline sağlık Handan.
    Bu aralar izleyecek keyifli bi film bulamadım kendime ben de :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şu kafasını çarpıp kilo verdim zanneden kızın filmini merak ediyorum Kadriye, Acayip Güzelim, eğlenceli olsa gerek :)

      Sil
  6. 2. film dikkatimi çekti izleyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçuk filmi bakalım sen de bepenecek misin Özlem :)

      Sil
  7. Sevgisiz bende de vardı ama henüz izleyemedim. Herkes çok beğenmişti, beklentimi azaltayım bari izlemeden önce :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni biraz sıktı Şebo, çok uzatılmış , olay muallak, ne bileyim güzel film formülü uygulamaya çalışır gibi.

      Sil
  8. "On The Milky Road" benim de dikkatimi çekti. Ne tatlı bir konusu var.

    Ben Loveless'i çok sevmiştim -ki ben de pek festival seyircisi değilimdir- özellikle o tatlı çocuktan etkilenmiştim. Ama sanatın güzelliği de burada. Herkes yelpazenin bir parçasını alıyor gönlüne göre değil mi?

    Ben maraton boyunca keyifle takip ettim yorumlarını. Emeğine sağlık.
    Yenilerinde görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. On The Milky Road ilginç bir film Sibel, izlemeni tavsiye ederim.

      Loveless'tan çok şey bekledim ben sanırım. Ebeveynler aydınlanacak falan zannetmiştim. Evet haklısın, sanatın güzelliği burada :)

      Yenilerinde buluşalım canım :)

      Sil
  9. İnanılmaz Aile 2 devam filmini görünce uzun süredir beklyen biz soluğu sinemada aldık. Ben de beğendim filmi. Hem hareketli hem de sürükleyici idi. Milky Road izlemedim, izlemek üzere notumu aldım. Güzel bir etkinlik olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oldu gerçekten, güncel film izlemiş oldu bu sayede. İnanılmaz aileyi çocuklarla çook uzun zamandır bekliyorduk, sanırım sinema salomundaki en büyük bizdik ama çok eğlendik :)

      Sil