Kaygana

Aralık 11, 2011

Bizim oralarda öyle denir. Şimdilerde krep oldu kendisi :)

Sabah çocuklara hazırlanacak en güzel kahvaltılardan biri :)

1,5 bardak un, 1,5 bardak süt ve iki yumurtayı hemen çırpıyoruz. Yağladığımız tavamıza döküp arkalı önlü birer dakika pişiriyoruz. Benim küçük bir tavam var 3 kaşık koymam yetiyor.

Bu fikri de bir dergide görmüştüm. Kaşığın ucuna mandal takıyorsunuz, sürekli kabın için düşmesine böylece son veriyorsunuz :)




Arasına ister peynir koy, ister bal, ister pekmez.

Yanına da elma kabuklarından elma çayı yapabilirsiniz meselâ :)

Hımmmm...

Ama tabi biz ne yapıyoruz ?

Kendimize öncelikle light ekmekten sandviç hazırlıyoruz..Öncelikle diyorum, koktu herhalde hiç yemeyecek değiliz kayganadan :)

Bir pazar sabahı sabahın köründe uyanan çocuklarımı, yürüyüşten dönünce onlara bunu hazırlayan ve bir de hiç üşenmeden fotoğrafını çekip buraya koyan kendimi kutluyorum valla.

Bakın bir hafta geçti hâlâ pek enerjiğim :D

Herkese günaydın... E hadi gelin sofraya :)

Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. Özendim ve yaptım. Bilmem seninki kadar güzel oldu mu ama kahvaltımızı renklendirdin, sağol. Bu arada 1,5 bardak süt sanki az gibi göründü bana, 2 bardak yaptım.

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Handanım . O sandviç benim hafta içi okula giderken hazırladığım tarzdan. Ama arasına roka ve maydanozda tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ooo, afiyet olsun Çenebaz, çok sevindim :) 2 bardak sütle de olur tabi, hele büyük tavadaysa öyle daha güzel yayılır .

    Aslında güzel yıkanmış yeşilliklerim de vardı ama artık açlıktan gözüm dönmüş Özii :D

    YanıtlaSil