Uyusun da Büyüsün

Aralık 12, 2011

Çocuklarım doğdukları günden itibaren kendi odalarında yattılar. Ve kendileri uyudular. Peki bunu nasıl başardım :)


  • Bebekleri kendi yatağında uyutmak için annelere fazladan iş düşüyor o kesin, hazırlıklı olun :)
  •  Bebeklerin sakin ve huzurlu olmasını istiyorsak, muhakkak her ağladığında yanına gitmek ve yanında olduğumuzu hissettirmek çok önemli. Böylece bebek kendini güvende hissediyor. ağlaya ağlaya uyusun mantığında olmuyoruz yani.
  •  Ama ağlaması kesildiğinde uykuya dalmadan yanından yeniden ayrılalım ki kendisi uyumayı öğrensin. (Allah biliyor  yanlarına kaç defa gidip geldiğimi:) 
  • Yanlarına gittiğimizde onunla sakin bir ses tonuyla konuşup sırtını okşamak, kulaklarını kaşımak, ninni söylemek işe yarar .
  •  Yaramıyorsa kucağımıza alıp sakinleşene kadar sarılabiliriz. 
  • Bazen bebekler yatırma şeklinizi beğenmedikleri için yaygara kopartırlar. Bilgiç ben onun yüz üstü yatmayı sevdiğini keşfedene kadar 10 gün yatağına yatmamıştı :)
Oğluşlarım bu şekilde kendi yataklarında uyudular hep. Bir yere giderken de portatif yatak götürdüm yanımda. Bu yöntemin tek sorunlu tarafı bir arkadaşınıza falan oturmaya gittiğinizde uyutmak zor olabiliyor. En iyi tarafı ise akşamları yatağına bıraktığınız çocuğunuz orada uyuyana kadar siz film seyredip keyif yapabiliyorsunuz :) Bir de benim gibi her sese uyanan anne iseniz aynı odada yatmadığınız için uykunuzu alabiliyorsunuz. Zira aynı odadayken her nefes alışlarına uyanabiliyorum :)

Önemli olan diğer şeyler :

Bebeklerin sürekli aynı örtüyü üstlerine örtmemek gerek yoksa her daim o örtünün peşine düşmek zorunda kalabilirsiniz. 40 derece İzmir yazında yün battaniyeye sarılmış Metehan gibi meselâ:)

Odalarında kendiniz için rahat bir koltuk olsun. Koltuğun kolu da olsun ki emzirirken veya mama verirken rahat edin. Ben kolumun altına yastık koya koya bir hal olmuştum.


Şimdilik aklıma gelenler bunlar .

Bak canım bebek sevmek istedi şimdi, gidip içerdeki koca mamunu yumurayım biraz. Çok çabuk büyüyor bunlar her anlarının tadını çıkartmak gerek :)

Benzer yazılarım

2 Yorum yap

  1. senin o mamunlar da sevilmeyecek gibi değil ki , çocuk gibi çocuklar maşallah ,

    büyümüş te küçülmüş çocukları sevmiyorum ben ,çocuk dediğin çocuk gibi olmalı , sıkımlık mincolar tam ,

    Şöyle bir gıdığından öp kokla benim için de

    any :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çocuk olmalarını seviyorum :D

    YanıtlaSil