Tekrar Okumak

Aralık 01, 2011

"Beni görünce bir çığlık attı. Bu bir şey demek değildi. Biralev, kimi görse bir çığlık atar. Sevindiğini göstermenin en etkili yolu diye kim bilir kaç yaşındayken öğrenmiştir bunu ve bir daha değiştirme gereği duymamıştır. Bazı insanlar ilk öğrenmelerle bütün hayatı idare ederler. Öte yandan bunlar, zamanında öğrenmediklerini, hayat boyu öğrenmemekte de kararlı tiplerdir."

Yüksek Topuklar
Murathan MUNGAN

10 sene olmuş neredeyse kitabı okuyalı, elime geçti geçen gün. Hangi sayfasını açsam dalıp okurken buldum kendimi. Şu yeni aldığım kitaplardan sonra sıraya koyup onu da yeniden okuyayım bari.

Severim beğendiğim kitapları tekrar tekrar okumayı. Bakış açım değişmiştir, ben değişmişimdir, ilgi alanım değişmiştir. Kitap farklı olur gözümde. İşte bu yüzden de sevdiğim cümlelerinin altını falan çizmem kesinlikle. Bir daha okurken dikkatimi çekip başka yerleri keşfetmemi engellemesin diye :)

Haa, beni içine çekmeyen kitabı da bitireceğim diye sıkmıyorum kendimi ne zamandır, bırakıyorum gidiyor. Okunacak o kadar çok kitap varken, orada bir cümle bulacağım diye uğraşıp duramam şimdi.

Benzer yazılarım

0 Yorum yap