Bayram (Bana Hergün:)

Ocak 08, 2007

Kurban Bayramında bazı animasyonlara rastladım. Zavallı kuzular, aman da kesilmişler ,sevdikleri onları özlüyor falan gibilerinden. Sanki dersin, yıl boyunca kimse kesmiyor bu koyunları, biz onları büyüsün, evlensin, çoluğa çocuğa karışsın , mutlu yuva kursun diye yetiştiriyoruz. Sonuçta hiç et yemiyor musunuz da kurban kesimi bir vahşet oluyor?

Bu bayramla ilgili benim üzüldüğüm şey farklı.

Kurban kesmek amacından sapmış artık. Efendim herkes etleri saklamak için sucuk yaptırıyormuş.Ben işte bunu anlamıyorum hiç. Bu etler dağıtılmıyor mu? Kendine saklamak için kesiyorsan ne diye uğraşıyorsun, git al kasaptan. Ama kurban kestim gibi bir fikre de kapılma, bence hiç de öyle olmuyor.

Neyse ben anlamam böyle yazılardan, bu Daisy'nin uzmanlık alanına girer :) Ama üzülüyorum bunları gördükçe. İçimde kalmasın, söyleyeyim de rahatlayayım dedim.

Konu açılmışken hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum. Yolculuktu, hastalıktı derken dağılmışım kutlama yapmaya sıra gelmemiş.

Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. biri bana dedi ki; kurbana karşıyım. niye dedim, yâni hayvanları kesiyorlar filân dedi. sordum vejeteryan mısın diye, yoo dedi. e dedim sen boğduktan sonra mı yiyorsun. işte öyle :P

    birileri de artık neye, niçin karşı olduğunu bilse çok sevineceğimdir :)

    YanıtlaSil
  2. 1 gün önceki yoruma bak
    Any
    Ayrıca babası kasap olan biri olarak bu konuya yorum dahi getirmeyeceğim...Kısaca bu işle uğraşanlar biraz zevk için av yapan insanlara yönelseler iyi olur gibi geliyor bana...

    YanıtlaSil
  3. Amin allahım amin. Pırıl pırıl bi sabah için diyorum amin diye. Kız alttaki yazıya yorum yazdımdı. Görmezsin sen şimdi.

    Eee öhö yasınıs şok şeker olmuş. Ösellikle şu koyunları besleme büyütme ve evlendirme işine bayıldım. Biz eve bi tane su kaplumbağası aldık biliyon mu? Yanına bi tane daha almam gerekiyormuş.Eş istiyomuş ama cinsiyetini bilmiyom. Kaplumbağa yalnızlıktan bunalıma girdi . Ayyy nereden geldim koyunlardan kaplumbağaya..

    YanıtlaSil