Alanya, Fotoğraf Makinalarımdan Ne İstiyorsun ?

Ekim 13, 2021

Günlerdir evde deli gibi osmo kameramı arıyorum, yok. Çantalarıma, ceplerime baktım, karavana indim baktım, yok. Son umudum arabada olması. Orada da yoksa gitti yine makinamla fotoğraflar.

Yine diyorum, zira bundan 25 sene evvel Can,  Kürşad ve ben gitmiştik Side'ye. Alanya'yı gezmiş dönerken yol kenarında denize girelim demiştik. Deniz de sahil de kötüydü, yarım saat olmadan geri dönmüştük ama bir baktık ki arabadan bir çantamız çalınmış. Her şeyi de o çantanın içine tıkmıştık. Güneş gözlükleri, mp3 çalar, babamın praktika marka fotoğraf makinası ve dört  gün boyunca gezdiğimiz her yerin fotoğraflarının olduğu filmler. Babacığım gıkını çıkartmamıştı çalınan makinasına ama bizim için Alanya pek kötü kaldı hatıralarımızda. Köprülü Kanyon, Aspendos, Side, Alanya, Manavgat, gezdiğimiz her yerin fotoğraflarının gitmesi de ayrıca üzücüydü. Tek şansımız cüzdanlarımızın o çantada olmamasıydı. 

İşte şimdi de yok makina. Bit kadar bir şey, umarım bir köşeye sıkışmıştır arabada. Aile fotoğraflarımız hep ondaydı. Malum geniş açı çektiği için ben onu selfi kamerası olarak kullanıyorum. Hem biz hem de arka plândaki her şey çok güzel gözüküyor. Neyse ki en azından şu karavandan çıkma videosunu yüklemişim telefonuma. 

Konuyu değiştireyim.

Günlerdir çamaşır yıkıyorum ve bir dargın bir barışık havada kurutmaya çalışıyorum. Ormanda kamp yapınca her yerimiz toprak oldu. Sandaletleri bile makinaya attım. Terlikleri omolu suya bastım. Daha karavana inmedim, oranında sıkı bir süpürülmeye ve hatta halısının silinmesine ihtiyacı var. 

Can dün arızalarını tamir etti.

Mover çalışmıyordu dönüşte, elle itmek zorunda kalmıştı bizimkiler. Aküden çıkmış kablosu ama onu bulana kadar bütün depoyu boşaltmak zorunda kalmış. 

Akümüz bitmişti kampta, şarjda unutmuş Can bir şeyi . Dolmuyordu yeniden. Neyse yola çıkmadan önce dolmaya başladı.

Ocak çalışmadı. Ben söküp bakmıştım ama o bir parçasını daha söküp oradaki pislikleri temizlemiş. Çalışıyor şimdi dedi. Tabi kendi gözümle görmem lâzım zira gitmeden önce de çalışıyor demişti, bir cezve suyu iki saatte kaynatabilecek şekilde yanıyordu :/  Küçük tüpümüz vardı, sorun çıkmadı ama içerideki ocak gerçekten çok pratikmiş, dışarıdaki tüp çık dışarı gir içeri yaptırdığından yorucu oldu. Neyse ki Can'ın ablası da bizimle kaldı kampta da bana yardım etti. 

Kamp alanını,Köprülü Kanyonu, Manavgat Şelalesini (aman sakın gitmeyin ,  yani alış veriş için ya da kafe için gidin isterseniz de şelale içi girmeyin),  Alanya Kalesi'ni, Kızıl Kule'yi, Tersane'yi,  Alana Arkeoloji Müzesi'ni anlatacağım. Müze kartı aldım uzun zaman sonra yaa, bu sene her ay en az bir müze gezmeyi hedefliyorum. 



Hazır hakkında yazmışken Manavgat Şelalesi'nin tek fotoğrafını da koyayım da aradan çıksın. 

7 lira verip içeri giriyorsunuz, bilimum dondurmacı, kafe, hediyelik eşya dükkânı arasında şöyle bir teras var ve şelaleyi bu noktadan görüp fotoğraf çekip çıkıyorsunuz. İşte bu kadar :(

Şimdi gidip çamaşırlarıma bakayım, kurumuşlar mı?  Neyse en azında kalorifer yanmaya başladı da evde kurur bari.

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Ah makine kayıp olmasın bulunsun,bulunur olumlu düşün iyi düşün iyi olsun,çamaşırlar bende de sıkıntı 3 gündür kurutamadım balkona astım ıslandılar sonra güneş açtı yarı kuru yarı ıslak oldular sonra yağmur yağdı tekrar ıslandılar.
    Şimdi sobaya ödün doldurdum dibine de koydum çamaşırları kurutuyorum:)
    O maine ortaya çıkacak!💋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sözden sonra hâlâ ortaya çıkmazsa vay haline :)

      Ben de bazen elektrikli sobayı çıkartıp yanına asıyorum, evde kalorifer yanana kadar başka şansın olmuyor. Neyse sonunda kurudular :)

      Sil
  2. Bizim arkadasin düğün fotoğraflarının olduğu kamera calindi. Evli degilim ispatlayamazsiniz diyor şimdi:)

    YanıtlaSil
  3. bizim kuzen aşağıdaki yöntemi kullanıyor bir dene istersen
    https://duamobil.blogspot.com/2018/04/ibrahim-ethem-kayp-esya-duas.html
    inşallah bulunur....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo bayağı yöntem varmış, ben "Şeytan aldı götürdüüü satamadan getirdiii" den ötesini bilmiyordum, denemeli.

      Sil
    2. burada dua versiyonu var bizimkisi bulunca 3 göbek atıcam diyor:))

      Sil
  4. Müze kart candır:) Hele ki İstanbul'da çok faydasını göreceksiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemi yüzünden iki senedir yoktu müze kartım, yoksa her sene muhakkak çıkartırım. En sevdiğim kart :)

      Sil
  5. Umarım bir yerlerden çıkar makinee... Köprülü Kanyonda rafting yapmıştım da şelaleye niye girmiyoruz merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şelale bir alış veriş merkezinin kenarındaki süs gibi kalmış da ondan Nihan. Şu fotoğraf dışında görebileceğin bir yer yok, onu da gösterdim işte :D

      Sil
  6. Umarım bir yerlerden çıkar makinee... Köprülü Kanyonda rafting yapmıştım da şelaleye niye girmiyoruz merak ettim...
    (yanlış kimlikle yazmışım:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, yazınızla ilgili değil ama sizin görmeniz için yazıyorum bu yorumu... Konuşmuştuk zaten yine. :) Kitapları sevdiğinizi biliyorum, benim de yeni kitabım yayımlandı, blog'umdaki en son yazımda linkini bıraktım. Polisiye ve romantizm. Bir kış romanı. Okursanız uzun uzun detaylı kitap eleştirinizi mutlaka beklerim blog'unuzda. Çok sevgiler! :)

    YanıtlaSil
  8. Yaw şu Manavgat niye ünlü şuncacık şelaleyle anlamadım gitti bunca yıldır ;))

    YanıtlaSil
  9. Arabada asla çanta bırakmamak gerekiyor. İçinde bir şey olmasa bile çalıyorlar.

    Manavgat'a birkaç sene önce gitmiştik. O zamanlar 6 liraydı ve bana pahalı gelmişti. Doğal bir güzellik için bu kadar para istenmesi saçma. İşi tamamen ticarete dökmüşler.

    Bu aralar kız arkadaşlarımla ve eşimle gündemimiz kurutma makinesi almak. Bana gereksiz geliyordu ama kullananlar çok memnunmuş. Sen ne düşünüyorsun Handan? Özellikle çok çamaşır yıkanan evlerde işe yarar gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim çantada her şeyimiz vardı ve minik bir çocuk çalmıştı :/

      Doğal güzelliği görsem verdiğim paraya üzülmeyeceğim de alış veriş merkezine girmeye verdim gibi o parayı.

      Kurırma makinası çok güzel diyorlar. Özellikle havlular yumuşacık oluyormuş. Bir de çamaşırın tozu azalıyormuş. Ama burada kurutmak zor olmadığından bir de onun için elektrik harcamayayım diyorum, balkonsuz evde olsam düşünürdüm ama.

      Sil