Sarımsaklı Ekmek Hazırlarken Pencereden Vuran Sarı Sıcak Sonbahar Güneşi ve Renkler ve Sesler ve Düşünceler

Ekim 26, 2021


Oturup bir yerde "ommm" demek bana uymuyor. (Okumakta olduğum kitapta Osho da benimle aynı fikirdeymiş, kendini uyutmak olarak tanımlıyor omlamayı :D)  Şu soralarda bana göre meditasyon bir işi yaparken beş duyumla onunla bütünleşmem. 

Işık oyunları, kokular mutlu ediyordu da seslerin de mutlu ettiğini yeni keşfettim. Dolap kapağı sesleri, karıştırma çıngırtıları, rendeleme hışırtıları, benim o an yaşamakta olduğumu hissettiriyor. Tatmak,koklamak, izlemek. 


Şimdi şu videoyu keyifle izlediniz belki. Oysa mutfakta iş yaparken kendimizi izliyor muyuz, yoksa bitsin de gitsin diyerek koşturuyor muyuz?  Bugün çevrenize instagramın keşfetine düşmüş gibi bakın meselâ. Öyle güzel fotoğraflar, videolar yakalaacaksınız ki...


Şimdi gidip şu sarımsaklı ekmeği yapayım artık. Bilmem fakında mısınız, bende kilolar alıp başını gitmeye başladı,  homili gırtlak yiyip sporu da haftada üç güne düşürmenin metabolizmamdaki etkisi olmalı. 

Haa, sarımsaklı ekmek için, zeytinyağının içine sarımsak rendeleyip, tuz, bilimum baharat atarak karıştırıyorum. Dilimlenmiş ekmeklerin üzerinde gezdirip, en son olarak da biraz parmesan peyniri rendeliyorım. (Bendeki parmesanı alalı beş seneyi geçmiştir herhalde, kuru olduğundan buzdolabında bozulmadan duruyor, arada sarımsaklı ekmek yapmak dışıda kullanmadığımdan bir türlü bitmiyor :D)


Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Başlıkta uzunluk rekorunu kıymış olabilirsiniz tatlı bayan! :)
    Bizim gibi kıpırdaklara oturarak meditasyon zaten zor.
    Benim mutfak camı sokağa bakıyor, geçen bir arkadaş "bazı akşamlar geçerken seni görüyorum öyle keyifle yemek yapıyorsun ki, imreniyorum" dedi.. Hmmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, daha uzun başlığım vardı diye hatırlıyorum Ceren :D

      Hımmmmm :) Ne güzel :)

      Sil
  2. Mutfağı çok severim yemekten çok kek börek veya yeni öğrendiğim hamur işini yapmak öyle güzel gelir ki anlatamam. Çalıştığım için mutfakta fazla vakit geçirmiyorum. Evde olduğum zaman misafirim çok olurdu yaptıklarımı masaya dizmek nasıl bir zevkti. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok sevmem mutfağı, yani içimden çıkamıyor olmamadan dolayı baydı beni sanırım Hülya :D Kendimi eğitip daha yavaşlatıp anın tadını çıkartmaya çalışıyorum orada.

      Sil
  3. Benim mutfak full deniz manzarası ama projeyi yapanın aklını... şey seveyim tabi ayıp olmasın şimdi okuyanlara :p Lavaboyu, tezgahı, ocağı kullanırken sırtımı dönmek zorundayım o caaaanım manzaraya! Ancak masaya oturursam seyr-i keyif yapabiliyorum. O yüzden genelde hızşıca yapmaya çalışıyorum işleri ki bitirip manzaraya dalayım bir an önce :)) Ama köfte yoğurmak, börek hazırlamak gibi şeyleri masada manzaraya bakarak yapıyorum keyifle :)

    Gidip sarımsaklı ekmek yapayım ben en iyisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptım :D Yanına da yazın kendi yaptığım domates konservesi ile bir çorba yapıp afiyetle yedik :) Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdüğün için ayrıca teşekkürler :)))

      Sil
    2. Hadi yaaa, gerçekten projeyi yapanın aklına :D

      Hahahaha, afiyet olsuuun :)

      Sil
  4. Sarımsaklı ekmekle Mrs. Kedi'ye ilham verdiğinizi onun blogundan okumuştum. Yazınızda dile getirdiğiniz düşünceler çok etkileyiciydi:) Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  5. Güncel sanat çalışması diye sergilenecek bir video olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, güneş ışığının etkileri Sezer :)

      Sil
  6. Parmesan peyniri hiç kullanmadım ama beş sene de çok uzun değil mi ya? Bozulmadan iyi durmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendeki gerçekten de çok kuru bir parmesan peyniriydi, çökelek gibi bir şey, gayet sağlam :)

      Sil