Defter Kalem

Şubat 20, 2021


 

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Yanımızda bulunan annemizin çöpleri at, demesi uzak diyarlardaki hiç tanımadığımız kişinin nasılsın sorusundan daha önemsiz. Tebrik ediyorum. Yalnız, bilmek tek başına yeterli değil. Ne yapılabilir? Telefonu elinizden bırakın demek kolaya kaçmak olur. Telefon nasıl elden bırakılır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir bağımlılık. Ben iki gündür elime her telefonu aldığımda işin yoksa bırak diyerek kenara koydum :) Kitabımı aldım. Kalkıp iş yaptım. İki gündür hiç oyun açmadım, sayfalarda amaçsızca gezmedim. Bakalım ne kadar devam edeceğim :)

      Sil
  2. ben bir süredir yasak koyuyorum telefona günde 1 saat diyorum....

    YanıtlaSil
  3. Bu ne kadar bizim suçumuzsa o kadar da bizi iteleyen gücün suçu. Müzikler 2 dakikayı aşmaz, diziler 25dk'lık bölümler halinde, filmler bile 90dk'yı aşmaz olursa, sürekli bir "ekranı kaydır" varsa, tabii ki dikkat süresi de azalır, istek de kısalır. Bunun bilincine varabilirsek belki o çemberden de çıkabiliyoruz ama öyle hayatımızın her yerinde ki.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı ve ne kadar da doğru... Hayat koşup gidiyor ve bizler internetin içinde kayboluyoruz. Anı yaşamak lazım...

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle haklısın Handan abla Her şeyi öyle çabuk tüketiyoruz ki, hatta tüketsek yine iyi, yarısında bırakıp bazen de sadece tadına bakıp harcıyor, acımadan israf ediyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç acımadan israf ediyoruz Mimoza, bi maymın iştahlılık bi tatmin olmazlıktır gidiyor.

      Sil
  6. Biz bir nebze kendimizi kısıtlayabiliyoruz da çocuklar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların bizden iyi tek yanı var ki internet aynı zamanda sosyalleşme ortamları. En aızndan muhabbet edip birşeyler izliyorlar. Bende o da yok.

      Sil
  7. Hissettiklerimi okudum. Hepimiz aynıyız demek ki:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandem de iyice tetikledi tabi, evde dur dur hepten internetin içine düştük.

      Sil
  8. Her cümleye katılıyorum, neden böyle oldu, neden böyleyiz? Kalem alıp deftere yazmak bile öyle zor geliyor ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayı unutuyoruz biliyor musun? Geçenlerde kalemi elime aldım harfler hep yanlış hep yanlış...

      Sil
  9. Film bile izleyemiyoruz kısmını bizzat yaşıyorum. Tabletten atlayarak izliyorum filmleri. Konuşma olmayan bölümleri geçiyorum. Sanki oradan artırdığım zamanla çok önemli işler yapacakmışım gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet, eğer televizyon kanalından izliyorsam filmi bana daral geliyor atlatamıyorum diye :/

      Sil
  10. Belki bu da evrimin bir parçasıdır, bir de öyle düşün. İnsan yaşayışı sürekli farklılaşmış eski çağlardan bu yana, şu anda bize kötü gelen belki de kötü bir şey değildir. Ha keza, yaptığında mutlu olduğun şey çok da kötü bir şey sayılmaz, tabii sonuçlarını kabul ettiğin sürece 😁. Kendi adıma telefonla konuşmak dışında pek bir alışverişim yok, tuzum kuru yani 😂😂. Evdekilere de karışmayı bırakalı çok oldu, kafam rahat. Tahtını yapıyorsun ama bahtını yapamazsın misali 🤗😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çocuklara karışmıyorum hiç, onların dünyası bizimkinden çok farklı. Kendimden mutsuzum. Mutsuz olduğum için irdeledim :)

      Sil