Ah Bu Şarkıların...

Şubat 15, 2021

Lâf aramızda gözü kör olsun da pek amiyane geliyor ama şarkının ana fikrine yürekten katılıyorum.

Yapboz yaparken şarkı dinlemeden yapamıyorum ne hikmetse. Eğer şarkı çalmıyorsa ben söyleyip duruyorum ki hiçbir şarkıyı sonuna kadar aklımda tutmadığımdan ve oradan oraya sürüklendiğimden Düriye'nin güğümlerinden girip what's love got to do with it ten çıkarak kendi başımı da döndürüyorum. 

Bu akşam kar manzaralı yapbozumu açıp yapayım artık dedim. Hazır odada benden başka kimse yokken müziğimi de açtım. Türkçe şarkı listem var spotifyda, dinlememiştim ne zamandır.

Önce kıpır kıpır şarkılarla göbek möbek atıp giderken şarkılar ince telime dokunmaya başladı.

"Ah burda olsan çok güzel hâlâ İstanbul'da sonbahar"  çalarken yine hüzünlendim. Bu şarkıda benim gibi sonbahar çocuğu olan babam gelirdi hep aklıma. Sonra Metos Kanada'ya gittiğinde hem babam hem ona söylediğimi hatırladım. Derken oğlumun seneye de uzak memleketlere gitme plânı geldi aklıma.

Evleniyorsunuz, iki kişi bir arada yaşamaya alırşırken hayatınıza bir bebek giriyor. Tüm dünyanız alt üst oluyor. Sonra iki bebekle tüm hayatınız anneliğe dönüşüyor. Odaları yapılıyor, yatakları büyüyor, okulları değişiyor, kıyafetleri yenileniyor. Nihayet birey haline geliyorlar. Evin düzeni oturuyor. 

Tam oturuyor diyorsun yani,  hooop gidiyorlar bu sefer.

Hadiiii, şimdi de boşlukla uğraş. 

Hayır dünyanın öte ucuna gitme bare di mi? 

Yok.

Yüreğinin götürdüğü yere gitsin diye büyüttüğüme göre insanın özgürlüğünü en çok sınırlayan duygumu bastırmam gerekiyor. Sevgi. Çekip gidemeyen bir anne olarak her zaman gitmelerini destekleyeceğim tabii ki. Ama yaşım ilerledikçe içimi saran telaşeler artıyor, arttıkça kendimi rahatlatacak yollar arıyorum. 

İşte bu gece şu odadayım. Oğullarım kendi odalarındalar, arada sesleri geliyor. Kocam uzun zaman sonra uçuşa gitmiş. Annemle,  kardeşimle konuştum az önce. Dışarıda kar atıştırıyor. Evim sıcacık. Şu ânın tadını çıkartıp şükretmekten başka yapabileceğim hiçbir şey yok. 

Aman çok ciddileştim, ben gidip kitabıma gömüleyim siz de şuradan yapboz yaparken kıvırtan Handan videoma bakın da havanız değişsin :D

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Benzer durumlar diyemesem de benzer duygular içindeyim.

    YanıtlaSil
  2. Şarkılar her daim bize iyi gelir ruhumuzun gıdasıdır hep beslemek lazım :)

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'da sonbahar benim de çok kanıma dokunan bir şarkı hocam ya... Gittik tam da sonbaharda, İstanbul'da, kaptırdık gönlümüzü pok varmış gibi... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, ben de öyle yaptıydım, otuz sene oldu :)

      Sil
  4. Erasmus ile mi gidecek Metehan? Anne olarak zor ama o mutlu deyip kandıracaksın kendibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun mutluluğu bana bulaşıyor zaten Sev, heyecanı yüreğimi sıcacık yapıyor. O kısım başka :D

      Sil
  5. Gençleri salmak taraftarıyım. Üniversitede oğlum ilk gittiğinde aklım baya kaldı onda. Ama alıştık.Kendi başlarına yaşamayı öğrenmeleri lazım. Kızım ,aynı şehirde ,başka evde. Özgürken mutlular.Çünkü ister istemez kısıtlıyoruz, tembih ediyoruz ,bir şeyler söyleyip duruyorzu ana baba olarak. Sevgili Handan , büyük oğlun gidecek ,diye düşünüyorum, onun için de senin için de gayet iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salmak gerek Mehtap. Bizim evde salamayan Can, ben olmasam çocukları burnunun dibinden ayırmayacak :D Metos zaten bir sene Kanada'da geçirmişti. Üstelik yaşı küçüktü ve kaldığı,ailenin babası çekilmezdi. Şimdi kocaman bir kampüse gidecek, asıl keyfi bu sefer yapacak. Hem aldığı derslerin hiçbirisini okuluna saydıramayacağı için, derslere gerilme oraların altını üstüne getir diyorum.

      Sil
  6. Alışırım zannettiğim yokluğundan acılanmam....... 😁🙏❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Ben de sık sık gidicem mecburen Sevda. Ay umarım pandemi felan kalmaz o zamana.

      Sil
  7. Ya ben niye ağlıyorum ki şimdi? Çok dokundu bana bu yazın. Öyle içten, kendi kendine konuşur gibi anlatmışsın ki.... Ben de sanki odadaki saksı çiçeğiyim, dinlemiş, dinlemişim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne olma halleri işte Ceren, yüreğimizdeki o nokta hepimizde aynı.

      Sil
  8. sağlıklım keyifli olsunlar da nereye istiyorlarsa oraya gitsinler her zaman dönecekleri sıcak bir yuvaları olduğunu bilerek hayatın tadını çıkarsınlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim B, Allah yollarını açık etsin, güzel insanlarla karşılaştırsın.

      Sil
  9. Yolu da, bahtı da açık olsun inşallah Handan. Dizimizin dibinde pek bir rahatız ama onlar da kanatlarını açtıkça ayrı bir gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil