Oradan Buradan

Ağustos 26, 2020

Sabah yedide kalktım. Bilgiç Bey bugün okula gitmeye karar vermişler neyse ki. Kahvaltı hazırladım. Onu kaldırdım. Ben de tabağımı alıp balkona çıktım. Kitabımı bitirebilmek için uğraşıyorum. Sabahları daldan dala atlayan cümleleri biraz daha uzun okuyabiliyorum. 

Sekizde Metos'u kaldırdım. Bugün Japonya'daki üniversitenin internette oryantasyonu vardı. Ona katıldı. Adamlar internet kafe bile yapmışlar anlattığına göre. Ekrandaki masalardan birisine tıklayıp oturabiliyor, yanına gelenle kantin muhabbeti yapabiliyormuşsun :) 

Bilgiç okula gitti. Metos bilgisayara geçti. Ben sabah sessizliğinde instagram için kitap videomu hazırladım. 

Saat 11.00 de sporum vardı. Kılımı kıpırdatasım yoktu. Zira beklediğim için hala gelemedi o ayın muayyen şeysi,deli ediyor beni.

Neyse mutfaktaki bulaşıkları topladım aheste aheste.  Migros'tan alış veriş yapmaya başladım. Bi baktım toplam tutar uçmuş gitmiş, döndüm eksiltmeye başladım.

Kasaba sipariş verdim. 

Derken yarım saat erkenden spor başladı. O arada Metos yeniden yatmaya gitti.

Spor sonrası market alış verişini bitirdim. Mutfağa girip fasülye, dolmalık biber yıkadım. Biberleri ayıkladım. Fasülyeleri alıp balkona çıktım. Müzik açtım. Onları ayıkladım. Tam biterken Can kalktı.

Tencereyi ocağa koydum. Kahvaltı (Number 4) hazırladım. Benim de öğle yemeği baktim gelmişti zira. Metos'u da kaldırdım.  

Şimdi fasülyenin pişmesini bekliyorum. Sonra gidip biraz yatacağım. Market alış verişleri gelince.yıka, yerleştir, akşam yemeği hazırla diye yine mutfağa yollanacağım zira.

Bir ara ütü yapıp, evdeki dağınıklıkla da ilgilenmeliyim ama ne zaman? 

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Bugün makarna ve kızartma yapacağım.
    Yeter. :))
    Benim evde toplanmayı bekliyor da beklesin. Daha onun için keyfim gelmedi 😁😁
    Çocukları banyo yaptırdım. Çarşaflarını toplayıp attım makineye. Astım. Yeter.
    😂

    YanıtlaSil
  2. bende yazıyı okurken migrosun gelmesini bekliyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben bu eve gelme işine çok alıştım, sanırım pamdemi bittikten sonra da çok kullanacağım Dilek :)

      Sil
  3. Hahah :) kolay gelsin şimdiden

    YanıtlaSil
  4. Dördüncü kahvaltı mı 😮 işler bitmez tabi ki 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sabah da öyle olacak Zülâl. 7.30 kahvaltısı, 8.00 kahvaltısı, 9.00 kahvaltısı ve bilmem saat kaçta kalkar kahvaltısı :}

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Alış veriş ve yemekleri bir araya getirmemeye çalışıyorum aslında ama günlerdir enerjim çekilince her bir yandan kuşatılmış oldum Bahar :)

      Sil
  6. Selam Handan günlük, olağan yapılması zorunlu haller. Seni en çok burada mutlu eden galiba kitap okuman, kitap için instagram videosu.Yanılıyor muyum ? Birde galiba evde aksamayan düzen...Başkalarının (oğul,çocuklar ,eş Vb.) Eline sağlık. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru çözümlemişsin Zehra :) Benden de sevgiler.

      Sil
  7. Uzun günün kısa özeti:) Kantin muhabbeti ilgimi çekti, daha neler göreceğiz bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merakla bekliyorum Tyrha, bakalım Caponların online okulları nasılmış. Oryantastoda erasmusun dersler kadar sosyal ortamları da önemlidir, bu kısma da özen gösterdik demişler.

      Sil
  8. Ev ne kadar hareketli, biri yatıyor biri kalkıyor:))) Son zamanlarda moda olan video çekimlerinden birini seyrediyormuş gibi hissettim. Hani ortada kahraman normal zaman akışında sabit duruyor da, etrafındakiler hızlı çekimde hareket ediyorlar, arkada güneş doğup batıyor...

    YanıtlaSil