Bugün

Ağustos 15, 2020

Sabah dört buçukta kalkıp Can'a kahvaltı hazırladım, sonra yine cumburlop yatağa döndüm.


Dokuz buçuğa doğru yeniden uyandım. Bu aralar öyle çok rüya görüyorum ki, inanılır gibi değil.

Sessizlikte çayı ısıtıp bayat bir simiti ekmek kızartma makinasında kızartarak kahvaltımı yaptım. Çayımı alıp balkona geçtim biraz.

Dün squat yaptığım için Sürahi Hanım gibi yürümekteyim bugün. Her yanım ağrıyor.



Sosyal medyada pek uzun oyalandıktan sonra instagrama koyacağım yeni kitabın videosunu çekip ilk sayfasını okuyup bir de yazdım. @herkitapbirmacera benim terapi hesabım. Onunla uğraşmak ruhuma iyi geliyor.

Bloğumun yorumlarına cevap yazdım sonra. Ne zamandır biraz aksatıyorum o işi.

Annemle konuştuk. Market siparişi verdim. Haftada en az iki kere veriyorum sanırım sipariş. En çok da içecekler yer tutuyor. 

Öğlen oldu bu arada. Kalan bayat simiti doğrayıp üzerine yumurta kırarak oğlanlara kedi yemeği yaptım. (Babamın beybabası [dedesi] bunu pişirttirip mahalledeki kedileri beslettiği için adı öyle kaldı bizim sülalede) 

Dün akşamdan kalan mısır patlatma tenceresi (ağır cam kapaklı yayvan seramik tencerede patlatmayı akıl ettiğimden beri temizliği çok kolay oluyor, çelik tencerede patlatırken tencereye yapışan yağları sürte sürte geçiremezdim),  pilav tenceresi, yok sos yaptığım tava falan yıkanmayı bekliyordu. Bulaşık makinasını boşalttım önce. Sonra bulaşıkları yıkayıp tezgâhı boşalttım zira market alışverişi gelince hâlâ yıkıyorum ben :/


Balkondaki çamaşırları topladım. Biraz yapbozun başında oturdum. Siparişim geldi. Tekrar kös kös mutfağa yöneldim tabi. Verdiğim paraya baktım, gelen eşyaya baktım. Allah sizi inandırsın bit kadar peynir, on  yumurta, üç paket süt. Yemeklik tek şey bunlardı. Kâğıt havlu, ice tea, kola, gazoz, soda. Başka da bişey yok.  

Çayımı alıp balkona geçtim. İnstagram hesabında 499 olmuştu takipçi, dur bakiim 500 kim olacak derken baktım 475 e inmiş. Oturup bir saat temizlik yaptım. Beni takip edip de sonra silen bütün numaracıları sildim listemden. Herkesin bir takıntısı var, benimki de bu. Çook sevdiğim bir sürü bloğu gelip bir yorum yazmadı diye takibi bırakmışlığım vardır. Bir yerden sonra olayı terbiyesizlik olarak algılamaktayım. 

Saat üç olmuş o arada. Aslen oğlanların odasında dün başladığım temizliği sürdüreceğim güya. Yemek vakti yaklaştı. Yeniden mutfağaaaa. Aaaaaaaaa.

Geceden buzluktan çıkarttığım tavuk sote ile pilav koydum ocağa. 


Şu anda onlar pişiyor. O arada ben şeyler atıştırdım. Şimdi kitaptan alıntıları yazacağım. Bir de spor yapsaydım iyiydi ama bilmiyorum.  Oğlanların raflarınu boşaltırken kol çalışmış olurum belki.  Şu kol çalışma işini her gün yapmam gerek aslında, sallanan kollardan nefret etmekteyim. Bu yaz yıllardan sonra ilk defa kolsuz giymeye başladım, geçen senelerdeki kadar kötü durmuyor ama yine de sarkık.

Evet,  ocağın altını kapattım. Bugün de yemek işini hallettim çok şükür. Yarına Allah kerim.

Saat 16.00 oldu. Şu anda Bilgehan ile notaları konuşurken notaların isimlerinin nereden geldiğini araştırdım biraz. Çok ilginçmiş :)

Bilgiç yine nefes almadan konuşma moduna geçti. Bu çocuğu evde tutmak tam bir işkence. Sürekli birilerine bir şey anlatması gerek. Şimdi de Bülbülü Öldürmek konuşuyoruz :D Şu anda George Floyd'dan Amerika başkan adayına kaydık.  Amerika ekonomisini irdelemekteyiz.  Derken içeri Metehan girip aldığım şekerin karpuz tadının olmadığından yakındı. Ve Bilgiç o arada Take On Me 'nin müziğine nasıl geçti bilmiyorum. 

Evet, 16.30. Beynimi alt üst eden yarım saatlik sohbetten sonra gidip şu alıntılara bakayım artık. 

Hâlâ okuduğuna inanamıyorum :D

Valla bravo :)

Benzer yazılarım

26 Yorum yap

  1. uzun zamandır simit yemedim canım çekti:)) Alışverişleri yerleştirmek bir zor sorma .... oğullarınla kitaplar hakkında konuşabilmen çok güzel, Allah sohbetinizi bozmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simitsiz bir ay falan dayandım. Her Migros siparişimde bir kaç tane alıyorum artık Özlem :)
      Yarın pazara gideceğim şimdiden içim şişmeye başladı.

      Evet, oğuşlarla sohbet konusunda çok şanslıyım. İkisi de geveze. Eh anaları babaları da sus pus değilken başka türlüsü de beklenemezdi :)

      Sil
  2. Sonuna kadar zevkle okuyorum. Sanki bir arkadaşımla aynı divana yanlamasina karşılıklı oturup sohbet ediyormuş, günümüzün nasıl geçtiğini birbirimize anlatıyormuş gibi hissediyorum ve bu çok keyifli geliyor :)

    YanıtlaSil
  3. simit ve yumurta, kedi yemeği, bunu bi deneyim. ayol okurken kafam karıştı ve yoruldum valla :) heeey geçen gün şapşik anne bana bi foti gönderdii, instadan, senin bi foti, derin mavi vardı bir kitaplar fotisinde, onu instana bi koysana yaa, veya bana instadan göndersene, daha önce görmediğim bir fotiydi, instana koyarsan yani üstünde yazılar olmasın. ben de instama koyarım senin adınla yani, ondan diyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da var ki aynı fotoğraf. İnstada da var, hatta seni de etiketleyerek koydum, izlemiyor musun o hesabımı acaba, ondan mı göremedin? @herkitapbirmacera'da.

      Sil
  4. Yazılarınız çok iyi harika blogunuz var takipe aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Itirafla başlayayım. Arada bir yerleri okumadım ben.
    Blog kısmına katılıyorum. Bende yorumuma cevap verilmesi konusunda takıntılıyım. Gider gelir bakarım, bana bir cevap vermiş nihayetinde,bilmek isterim. Verilmemiş olması canımı sıkıyor.
    Bende sözde canım çekti diye perşembeden ıspanak aldım. Üşenmekten daha pişiremedim. Ve diğer yaptığım yemeklerin yanına da yakıştıramadım:)))
    Benimde sosyal medyam burası olsun istiyorum bakalım.
    Buraya gelince çenem düşüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu benim anlattıklarım yorumlarıma cevap veriyorlardı da bana hiç gelmiyorlardı.

      Kimsenin yorumuna cevap verilmediyse mesele yok ama benimkisine cevap verilmediyse bozulurum ben de. Gelen misafirlerin kimine hoş geldin deyip kiminin yüzüne bakmamak gibi bir şey. Bir de tabi blogla da alakalı, kimisini bilirsin, iletişim halindesindir, samimiyetini hissettiğinden umursamazsın ayrıntıları :)

      Ben de geçen gün semizotunu attım çöpe, o kadar üşendim ki ellemeye.

      Hahaha, ben burada biriktiriyorum yazdıklarını, istediğinde gelip toplarsın :D

      Sil
    2. Geçen bende aynı şeyi yaptım semize.
      :(
      Hatta unutmuşum düşün.
      Halbuki severim. Ama evde benden başka yoyen yok. Ondan galiba üşenmekten çok canım yemek istemedi hiç. Yazık oldu yani...
      Ama ıspanak pişiyor telaş yok :)

      Sil
  6. Squattan sonra tek ben öyle yürüyorum sanıyordum :D yazı akıcı olunca sonuna da geldik (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre ara verince bu sefer çok acı çekmekteyim :D

      Sil
  7. Benim iki ayaklı küçük kedime yapayım bu kedi yemeğini 😊🤗🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayat ekmek, kurumuş ekmek, hepsiyle de güzel oluyor, doyurucu. Ben bu sefer üzerine kaşar da rendeledim piştikten sonra :)

      Sil
  8. En iyi güneş kremi tavsiyelerini görmek için tıklayın : en iyi güneş kremi

    YanıtlaSil
  9. evde hayat hep yoğun geçiyor be Handan.Enerjine hayranım,maşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hiç enerjim yok, elim mahkum koşturmaktayım Mehtap. Buraya yazayım da kendimi gaza getireyim dedim :)

      Sil
  10. Handan Allah sana bol bol enerji versin, gerisini sen halledersin bence😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve sabır, enerji ve sabıra ihtiyacım oluyor en çok :)

      Sil
  11. Maşallah demekten başka bşr yorum bulamadım. Enerjinize hayran kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Çok bir şey yok aslında, laf kalabalığı oldu :D

      Sil
  12. şekerde karpuz tadı mı yok, önce yanlış yazdın sandım. karpuz şekersiz çıktı gibi, sonra yok o kadar da değildir diyerek karpuzlu şeker olabileceğini düşündüm. kafamı çorba ettin handan, zaten devreler yanık geziyorum. bu yorumu yazarken kalktım yoğurt mayaladım. tencerede kaynıyor kavanoza koyuyorum unutuyorum soğuyor hop yine kaynat arayı tutturana kadar haşat oldu süt. kafa gidik kafa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, ben de bazen pizza hamuru için mayanın suyunda aynı moda giriyorum. Ilısın diye bekliyorum, çok soğuyor, üzerine kaynar su döküyorum, çok kaynıyor :D

      Karpuzlu şeker almıştım Metehan'a nane tadından karpuz tadını alamamış, onu diyordu :D

      Sil