Mantar Kızartması

Mart 03, 2010

Efendim mantarları bir güzel soyuyoruz. Siz soymuyorsanız mesele yok öyle de yapabilirsiniz. Saplarını kesiyoruz. Kızgın yağa atıyoruz. Patates kızartır gibi kızartıyoruz. Afiyet olsun :D

Not: Yağa atarken önce sapları aşağı gelecek şekilde atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Zira ters atarsanız kızarırken içine suyu doluyor ve ters yüz edince patlamaların önüne geçemiyorsunuz :D Bak demedi demeyin.

Not2: Yok, una muna bulamıyoruz, sade mantarı kızartıyoruz. Tarife güvenelim lütfen :)

Not3: Osman Eniştemin kulağı çınlasın. Her geldiğinde bunu yapardım. 3 senedir bekliyoruz hâlâ umutla gelmesini.

Not4: He canım, akşama mantar kızartacağım, oradan aklıma geldi bunu yazmak.

Benzer yazılarım

4 Yorum yap

  1. Hiç bilmiyordum ben bunu inanır mısın?Hani fırında yapıyoruz ama...
    Kızartma?
    Bir ara deneyeyim bari,sağol:)

    YanıtlaSil
  2. Çam mantarı vardır "melki" derler. turuncu pembe renkli bir mantardır .Nasıl lezzetlidir anlatamam.
    Ama önce haşlamak sonra una bulayıp kızartmak gerek nefis olur gerçektenn..
    afiyet olsunn

    YanıtlaSil
  3. Fırındakini de çok severim, bunu da dene bence Banucum.

    Hımm, o mantar nerede bulunur ki Öziiciğim. Bizim oralarda da (Karadeniz'de) "tirmit" var, onun da yemeği harika olur.

    YanıtlaSil
  4. Cok saolun cok yardima gectiniZ

    YanıtlaSil