Axel Maxel

Ocak 29, 2007

Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nın gösteriler bölümünü seyrettik dün gece. Zamanda yolculuk yaptım sanki. Renkli televizyonumuzu aldığımız ilk gün geldi aklıma. O gece yine patinaj vardı ve ilk defa renkli izleyeceğimiz için pek mutluydum. Gelgelelim elektrik kesilmişti.
Her sene büyük bir keyif olmuştur seyretmek bu yarışmaları. (Gerçi biz spor adına ne varsa seyretmişizdir hep) Oradaki yarışmacılar bize misafir olmuşlardır sanki. Bu sene kırmızı yanaklı kızla oğlan yoktu ya içim sızladı biraz örneğin. Miniciklerdi ilk karşılaştığımızda. Her sene alışmıştık onları görmeye.

Gösteriler genel olarak pek de istediğim gibi kıpır kıpır geçmedi. Canlı, cıvıl cıvıl birşeyler istiyor insan gösterilerde. Aklıma eski yıllardan Katarina Witt geldi. Hem çok güzeldi hem de gösterileri eğlenceli geçerdi.
Düşündüm ki bir çok klasik müzik parçasını da onları seyrederken öğrendim. Beethoven'ın Ayışığı sonatı örneğin. Jayne Torvill & Christopher Dean'in muhteşem danslarından sonra Ravel'in Bolerosu aklımdan hiç çıkmadı.
Eskiden buz dansı danstı gerçekten. Seyretmesi çok keyif verirdi. Şimdi akrobasiye döndü, ne yazık ki artık estetik azaldı akrobatik hareketler yapmaktan. Bunun yanısıra tek erkekler, tek bayanlar çok daha keyifli, göz hitap eden bir hal aldı.

Hem son yıllarda insan kendi bayrağını görünce pek memnun oluyor :) Bu sene Tuğba Karademir'in başarısı ise çok hoşuma gitti. (Ne yaptı diye merak eden ismine tıklayıversin) Her sene kendisini geliştiriyor.

İşte böyle sevgili okurlarım. Bu çok önemli konularda üstün bilgi dağarcığımdan size biraz bulaştırmak istedim.

Güzel, ışıl ışıl bir haftaya açılsın günümüz.

Benzer yazılarım

9 Yorum yap

  1. Bizim kuşak böyle işte. Buz şampiyonaları, western filmleri, dansöz hasreti, sanayağ ve piknik tüpü kuyrukları,Kenan Evren, eurovizyon. Ahh ahh çocukluğum buz pateni yapmakla geçti. Bu tipleri seyredip, holde patinaj yapardım.
    Sen buz pateninden roman yazmışsın. Ben de bu konulardan birini seçip bi yazı yazayım bari.

    Kız ne bildin gözlükümün kahverengi olduğunu. Hiiiiiiiii ay biri beni gözetliyor a dostlarrrrrrrr.

    YanıtlaSil
  2. buz pateni bana uçmayı hatırlatır,insanın kendi becerisiyle uçmayı en güzel şekilde hissedebileceği şeydir bence paten.

    moonlight-part 1 de nasıl kaydıklarını merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
  3. Yani Aylin, buz pateninden tüp kuyruklarına geldin ya :) Görürüm ben herşeyi yavrucum, ona göre .

    İvriz, Ayışığı Sonatı ile o kadar güzel kayılıyor ki ,seyretmelisin.

    Ooo, Nimpi, senden bir ses duymak ne güzel :)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun şekerim. Yeni gözlüküm geldi. Ay kız pek şık yeni gözlüküm. Yalnız daha alışamadım. Yanlış cam mı taktılar nedir? Fazla net görüyorum herşeyi.
    Zehra daha uyanmadı herhalde. Zehraaaaaaaa günaydın. Kız kalk öğlen oldu. Henden'in blogunu boş bırakmayalım. Uyuyo sonra bu hatun.

    YanıtlaSil
  5. Ben gayet uyanıkım bir kere, uyuyakalan Zehra bu sabah :)

    YanıtlaSil
  6. hehehe uyandım uyandımm :)) çoktan hemde :)) ama işler sıkıştiiirii benii :))) ay sonuu :))

    aylinnn canımm hayırlı olsunn yeni gözlüğünn güle güle kullann :) iyi görüyosun dimek :D beni de görüyosun mu :D :))

    öperim kıslarr sizi kocumannn :))

    YanıtlaSil
  7. ya bende seyrederim buz patenini ve şu 2. resimdeki patenciyede hayranımdır.(puruşenko)acayip yetenekli, sadece ayaklarıyla değil yüzüylede dans ediyor kereta.
    ayrıca benimde favori kitaplarımdandır şeker portakalı.
    buraya ufuk ilter'in blogundan sıçradım.
    sayacı attırdık ufuk bey ama ne yapalım suç sende. meraklı bi milletiz.

    YanıtlaSil
  8. cocukluk anılarıma gittim birden, ağlaya zırlaya paten aldırmıştım ben de babama böyle bir şampiyona sonrası :). Tekerleklilerinden ama. Kibrit çöpüne bile takılıp düştüğümü hatırlarım ilk günlerimde.

    Bir tv kanalında ünlülerin bir yarısması ile sevdirmeye calısıyorlar bugünlerde sanırım.

    Ah bir de kıyafetlerini cok begenirdim. Ne güzellerdi.

    YanıtlaSil