İyi ki Doğdun Metehan

Mart 26, 2007

Anlatacak ne çok şey var ama gelgelelim bende anlatacak hal kalmamış. Cumartesi sabahı başlayan koşuşturmam dün akşam itibariyle tuş olmamla sona erdi :) Şu anda evin her köşesi karışmış, dağılmış, kendinden geçmiş olmakla birlikte kılımı kıpırdatmaya niyetim yok. Ve fakat tabi konumuz bu değil.

Konumuz :



Süslemeler, son hazırlıklar Beriş'in de yardımıyla cumartesi akşamından bitmişti. Ama sabah yapacak hâlâ bir sürü şey vardı. Üstelik tam bir saatim de imha edildi. Bir anda kuş gibi uçup gitti ellerimden. (Saat ileri alındı ya ondan bahsediyorum, bakmayın öyle:)

Bu sene pasta sipariş etmedik. Reyhan Pastanesi'nin nefis pastalarını çok sevsem de Metehan kek yemeği tercih ettiğinden ona kek pişirmeye karar verdim. Verdim tabi de benim yapabildiğim bir tane kek tarifi var o da yarım malzemeli. Yani öyleymiş, kek kalıbının içinde hamurun kabarıp sönüp ardından pişmemiş kısmının lav gibi akmasını seyrederken bunu öğrenmiş oldum. Kendi kendime sakin ol diyerek yeniden kek hazırlamaya başladım. (Bu sefer küçük tabi:) Fırından çıkmış diğerinin hali gerçekten acınası durumdaydı. Ama oğluşuma bayıldım. Önce "Çok güzel olmuş anne" dedi. Ardından ekledi" Görüntüsü biraz kötü ama eminim tadı çok güzeldir." Bir anne başka ne ister ki.

Neyse ikinci kekimiz vukuatsız şekilde pişerken diğerini biraz adam etmeyi başardım. Ha ha Burcu'nun kulaklarını az çınlatmadım ama. İstanbul'a gidince ondan biraz süsleme dersleri mi alsam ne.

Kek Metehan için harika oldu. Çünki normalde yemesine izin vermediğim jelibon ve bonibon şekerlerle süsledim. Doğumgünü için o kadarlık kaçamak olsun artık:)

Diğer kek mi? Onun başına gelenleri uzun uzun anlatmayayım , en son şu duruma geldi.


Çocuklar çok eğlendiler. " Handan Teyze sen bu işi çok iyi yapıyorsun" dediklerinde önce anlamadım, meğer partilerimin çok güzel olduğunu söylüyorlarmış . Eh ağzım kulaklarıma ulaştı tabi, sonuçta çocuklar beğenmedikten sonra ne anlamı var herşeyin.

İşte orman sakinleri :)

Ben mi ? Hadi bulun bakalım ne olduğumu :)



İşte bu da doğumgünü çocuğu. Önündeki oyuncağı kendi ellerimle aldığıma inanamıyorum . Pakette çok daha küçük bir şey gibi duruyordu. Iyyk, bakması bile çok kötü ...



Tabi bu arada ilk doğumgününün kendisine ait olmadığı için sürekli yakınan, hediye gelmemesine üzülen kardeşi unutmamak gerek. Neyse ki abisi oyuncaklarıyla oynamasına izin verdi de o da biraz keyiflendi . (Hâlâ mızıldanıyor tabi, o başka:)




İşte bir doğumgünü maceramız daha böyle sona erdi. Koşuşturmaların ardında insan durup düşününce inanamıyor yılların geçme hızına. Mutfağımdaki not kâğıdımda sekiz senedir aynı yazı duruyor. Onu oradan kopartmaya hiç elim varmadı.

Tam dört gün fazladan beklemiştik seni. Ben biliyordum gerçi balık burcunda doğmayacağını, koç gibi tepmekteydin karnımda :) Daha gözlerini açtığında sanki herşeyi biliyordun. Bakışların o kadar ciddiydi ki.


İyi ki doğdun Metehan. Daha nice sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı, cıvıl cıvıl yıllara .


Seni çok seviyorum .

Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Metehanın doğum gününü bende kutluyorum... Allah sevdikleriyle nice doğum günleri kutlamayı nasip etsin inşallah... İyi ki doğmuş, iyi ki de doğurmuşsun:))

    Bizde dün akşam erken doğum günü kutladık. Teyzemiz geldi diye. Yarın da okulda kutlanacak bir kaç arkadaşıyla...Of bende pek bi yorgunum...Ama iyi ki doğurmuşuz di mi Handan:)))

    YanıtlaSil
  2. İyi ki doğurmuşuz Katre :)

    YanıtlaSil
  3. nice güzell yıllara canım metehan :)) tüm güzellikler yeni yaşınla sana armağan olsun :)
    sennn süpper bir annesin handan :)) allah sizi ayırmasın çook mutlu olun hep :))

    sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  4. Aminnn.. Teşekkür ederim Zehra :)

    YanıtlaSil
  5. Çocuklar çok çabuk büyüyor dimi Handan..Metehan'a sevdikleriyle birlikte nice,güzel,sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Handancım, oğluşunun yeni yasını kutlarım. Daha nice yaşlara sağlıkla sıhhatle ve sizinle birlikte erişmesi dileğiyle.

    Kek'in yanlarındaki şekerler süpermiş, tutturmak icin ne yaptın merak ettim :)

    YanıtlaSil
  7. Hem de nasıl çabuk büyüyorlar Kiraz. Teşekkür ederim.

    Teşekkürler Eserel. Şekerleri oraya tutturmak için akla karayı seçtim canım :D

    YanıtlaSil
  8. iyiki dogmus ufaklık. nıce yıllara..
    bunlar büyümüs ayol:=)

    sıma

    YanıtlaSil
  9. annelık ne guzel ve anlaşılmaz bişeydir ya.. uzaktan bole bakarak anlamam gercekten zor ama cok cok kutsal oldugunu kımse inkar edemez.. kanıtı da bu yazı :D

    YanıtlaSil
  10. Doğum gününüz kutlu olsun sizinde.Hep beraber,gülüşlerinizle dolu nice doğum günleriniz olsun..

    YanıtlaSil
  11. Büyüdüler valla Sima :)

    Haklısın Aslında, annelik anlaşılmaz birşey. Yaşamak gerek :)

    Teşekkürler Gülçin .

    YanıtlaSil
  12. Doğumgünü organizasyonu şahane olmuş. Maşallah sabrına hayranım abla.
    Ama işte benim ablam hep böyledir. Daha biz küçükken bile,hiç bir şeyi es geçmemiştir. Hatta çekilişler bile yapardı okul harçlığı ile. Bir kişiye anahtarlık bir kişiye 6'lı pastel boya gibi şeyler çıkardı. Canım benim. Çok canım...

    Çok tatlı yeğenlerimi de çok öp benim için. İyi ki doğmuşlar.

    Kürşad

    YanıtlaSil
  13. Kürşadcım, iyi ki doğdun, iyi ki benim kardeşimsin :)

    YanıtlaSil