Küçük Bir Ev Meselesi

Nisan 16, 2022

 Epeydir evden bahsetmedim, merak etmişsinizdir :)

Doğrusu beklediğimden de hızlı yerleştik diyebilirim. Sanırım ev büyük ve dolaplar yeterli olunca kolay tıkıştırdım her şeyi bir yerlere :) 

Mutfak oldukça kullanışlı. Ankastre ürünler var ama kendi büyük ocaklı fırınımı da sığdırmak güzel oldu, fırınını kullanıyorum bol bol. Mutfağın balkonunda barbekü var, iki kere mangal yaptık. Yirmi günde iki kere kullandık millet yirmi yılda kullanmamıştır.

Balkonda hemen hiç oturmadık. İki sandalyemiz ancak sığıyor.. Bitkilerime sera oldu daha çok. Bir de sürekli çamaşır asılı zaten.

Ne çok bitkim varmış, diğer evde belli olmuyordu burada çok mutluyum onları görmekten.

Salonun düzeni çok hoşuma gidiyor. İki ayrı oda gibi, hatta üç.

Pencerelerden pek dışarı bakmıyorum, içerisi ferah ve aydınlık, burnumun dibinde ev yok ama yine de çoğunlukla ev görülüyor. Dediğim gibi evdeki bitkiler manzaram oldu.

Alt komşu....

Psikolojimiz...

Psikolojimiz pek iyi değil. Can yatıya gittiğinde aklı bizde kalıyor. Hemen yatın diye tutturuyor gittiği yerlerden. Sahura kalktığımda yere çatal matal düşecek diye ödüm kopuyor. Gece on ikide oğlanların kapısına dayanıyoruz aman sessiz olun artık diye.

İlk iki olaydan sonra iki hafta böyle ful dikkatle geçti. Can ses yapmayan pek komik terlikler almıştı, karizma sıfırlandı diye dalga geçiyordum onunla. Derken geçen hafta akşam saat on gibi biz film izliyorduk Metos da odasında arkadaşlalarıyla sohbet edip gülüyordu yine bağırışlar işittik. 

Alt kattaki kadının kızı dellenmişti yine. Oğlanın konuşma sesi rahatsız ediyor. Hadi onu anlarım diyelim evden bağrınmak ne demek oluyor onu hiç çözemiyorum. Azıcık yerleşmem bitse izolasyon falan araştıracağım ama bunlar bağrındıkça bana sinir basıyor. Saat geç de değil. Napıyorlar oturdukları yerden bizi mi dinleyip duruyorlar. Yahu çok rahatsızsan bir çözüm bul, bana bağırarak ne olacak ? Hayır evde hırsız gibi dolanıp duruyorum zaten daha ne yapacağım bilmiyorum. Can'a ev sahibini arayalım dedim. O ne yapacak diyor. Bana ne, bu delileri bile bile evini yalıtım malıtım yaptırmadan kiralamış, ben sıkıntı çekiyorsam o da çeksin !

Telefon konuşmaları vs sonrasında bir baktık kapımıza polis gelmiş. Hey ya Rabbim.

Dedik asıl mağdur durumda olan biziz, daha yeni taşındık bu kaçıncı olay..

Ertesi gün ev bakmaya başladık arkadaşlar.

Yahu mahallede de taşınabilecek ev yok iyi mi ? Zaten burayı zorla bulmuştuk. 

Eski sitemizde bir ev bulduk, hani azıcık düzgün olsa ertesi gün taşınacaktık ama her yeri dökülüyordu bir de utanmadan bir sürü para istiyor. Eski evi umursamam ama bana bile fazla geldi.

Satılık evlere baktık. Zaten bakıyorduk aylardır. Sadece bir ev biraz hoş gözükmüştü gözümüze, ama gidip bakamamıştık kiracıları korona oldular diye. Sonra kiracıların hazırana kadar oturacağını duyunca vazgeçmiştik bakmaktan. Oraya gittik. Ev küçücük ( daha yeni büyük eve gelmiştim yav :), her yeri tadilat istiyor, yerleri sanki toprak adacıklarının üzerine muşamba atılmış gibi, odanın birinin camı mutfağa bakıyor ( hahaha valla öyle. Mutfak balkonuna bakıyormuş, balkonu kapatmışlar oda mutfağa bakar olmuş ), mutfak banyo hep elden geçecek falan. En kötüsü de otoparkı yetersiz. 

Eee niye o eve baktık o zaman ?

Salon peceresi yeşile bakıyor, yoldan uzakta ve sessiz. Evin içi yapılır ama dışına çözüm yok.


O arada bir eve daha baktık. Bir apartmanın bahçe katı. Ev kocaman, harika, dolaplar falan bayıldım ama minibüs yolu üzerinde. Araba sesi hiç eksilmiyor.

Çok yüksek apartmanları sevmiyoruz, cadde üzeri sevmiyoruz, zaten çok paramız yok, ayrıca mahalleden uzaklaşmıyoruz. Evimizde parmak uçlarımızda dolaşıp oğlanlar azıcık gülseler hşşşt sessiz olun diye odalarına damlıyoruz, karı koca öööle kalakaldık. 

Bu eve hep ayaklarım geri geri giderek taşınmıştım. Gözlerim yaşarıp duruyordu, varmış bir sebebi.

Şimdi sanırım o dökülmekte olan evi alacağız. Otopark falan ne kadar sorun olacak yaşayıp göreceğiz. Sığmak için epey bi uğraşacağız. Ama önce kiracının çıkması, ( Görmedim ama kiracıya da içim ısındı balkondaki köşesi, çiçekleri ve kitaplarıyla. Umarım kendilerine keyifli bir yer bulurlar.) bizim yer döşemesinden izolasyonuna toparlamamız lâzım. 

Bakalım neler olacak. 

Komşu fobisi başladı, inşallah alttakiler üsttekiler yandakiler güzel insanlar çıkar da bu gerilimli ruh halimizden kurtuluruz.

İşte böyle ey ahali. Ne kitap okuyabiliyorum, ne bir işe odaklanabiliyorum, karman çorman kafamla günler geçiyor. Vardır her işte bir hayır...

Benzer yazılarım

33 Yorum yap

  1. Kötü komşu insanı ev / mal sahibi yapar, atasözünün canlı örneği. Bizi de kötü ev sahibi ev sahibi yapmıştı hemencecik. Kendisi ilk ve son ev sahibimiz :) Hayırlısı olsun Handan. Kolayca ev sahibi olmanızı dilerim şu mübarek Ramazan gecesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle yapıyormuş Zeugma . Teşekkür ederim.Amin .

      Sil
  2. 2022 ye girerken taşın ya kulum diye rüya mı gördün Handan?
    Dediğin gibi, vardır bir hayır canım.

    YanıtlaSil
  3. Diyecek bir şey bulamıyorum oysa öyle bir şey diyeyim ki içinin sıkıntısını alsın götürsün, yüzünde güller açtırsın istiyorum.. Dualarım seninle..
    Halbuki dün kitaplıkla bitkilerin resmini görünce “ayyyy çok güzel olmuş belli, güle güle otursunlar inşallah” demiştim içimden….
    Ya sabır ve daha iyisine, hızla!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salon çok keyifli olmuştu Ceren . Evler düzenlenir , yapılır, hallolur da komşu Kısmı en korktuğumdu , çektim mi ne?

      Sil
  4. Alt kat komşunu üst katımızda öğrencilerin oturduğu zamanlarda bizim eve ışınlamak istedim. Sanırım tüfekle kapıya dayanırdı. Gürültülerini falan geçtim ama bir oda dolusu poşetli çöpü tavana kadar yığıp apartmanı leş kokusuna boğdukları gibi bir de muslukları açık unutup buvatlardan bile su fışkırmasına sebep olmuşlardı. Temizlemesi de bize kalmıştı onların evini bile. Bu nedir ya, apartman bu, biraz tahammül gerektirir. Ne diyeyim, kolay gelsin, her şey gönlüne göre olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal insanlar olarak bakamıyorum Leylak Dalı , hasta zihinli sorunlu tipler. Aslında hallerine üzülüyorum da bir taraftan . Senin üst katındakiler olsa naparlardı sahi:)

      Sil
  5. Büyüdüğüm evin üst katında 3 erkek çocuğu olan bir aile vardı. Evin içinde sürekli koşturmaca, bağırış çağırış... Annelerini tuvalete, banyoya falan kilitliyorlardı. Kaç kez gidip kurtardım kadını ellerinden. Hiç kapılarına gidip şikayet etmedik, polis falan da aramadık. Daha önce de bahsetmiştim, bizim alt kattaki teyze de sizin komşular gibi. Sürekli bizi şikayet etti, sopayla aşağıdan güm güm vurarak aklınca bizi uyarıyordu (?!). Apartmanda karşılaşınca yüzümüze çemkiriyordu... Ev sahibi ona inanıp gelip bizi uyarmaya geldi ama baktı ki sorun bizde değil, şikayet eden kadında. Bir ara ben de evde ses yapılmasın diye terör estirdim ama faydası yok, çıt çıkmıyorken bile kadın yine bize çemkirdi. En son boşverdim. Hatta inadına müziği açıp tepindik salonda Arya ile, zıplaya zıplaya spor yaptık, ip bile atladık. Teyzeye de elinden geleni ardına koyma, bir dahakine ben seni şikayet edeceğim diyerek rest çektim. 2 senedir falan rahatız :) Demem o ki, eğer ev içinize sindiyse ve kalmak istiyorsanız, komşuları boşvereceksin. Çok şikayetçilerse onlar taşınsın. Bu arada olur ya karşınıza şans eseri istediğiniz gibi bir ev çıkar, o zaman seve seve taşınırsınız. Daha yeni yerleşmişken saçma sapan insanlar yüzünden acele karar vermeyin bence. Kendinizi de kısıtlamayın, rahat olun evin içinde. En fazla ne yapabilir, yine polis çağırır. Çağırsın, siz de yine açıklarsanız durumu. Hatta siz onlardan şikayetçi olun yerli yersiz aşağıdan bizi taciz ediyorlar diye. Dinsizin hakkından imansız gelirmiş. O deliyse siz daha deli olun bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşındığımın ertesi günü bağrınmaya başladı bu insanlar. insan bir çıkar yukarı, tanışır,rahatsız olduysa konuşur. Sessiz bir ailedeğiliz , kabul ama tavır çok çirkin.
      Zaten Can sessiz terliği ayağından çıkarttı :D Adamın da sakinliği bir yere kadar .

      Sil
  6. Handan bence MANXCAT Doğru söylüyor iyice bir düşünün, belki daha güzel fırsatlar çıkar önünüze. Bırak bağırır n-bağırır susar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle uzağız ki böyle saçmalıklara , nevrimiz döndü Özlem . Can diyor ki "
      Senin tek derdin
      kuşlar , benim
      bahçede birşeyler yapmaktı.Bir de çöpleri geri dönüşüme attın atmadın kavgamız vardı. Biz nereye düştük böyle? "

      Sil
  7. Merhabalar.
    Ben de değişik konular (aidatını ve yakıt payını ödemeyenler) yüzünden tam üç kez daire (sattım-satın aldım) değiştirdim. Nereye giderseniz gidin mutlaka böyle sorunlarla karşılaşacaksınız.
    İnşAllah gönlünüze göre içinde huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşayabileceğiniz iyi bir daireye kavuşursunuz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir 25 senedir cennet gibi evlerde oturmuşuz Recep Bey. Hiç komşu kavgası görmemiştik. Umarım başka da görmeyiz.

      Sil
    2. Merhabalar.
      25 yıl boyunca huzurlu ve mutlu bir şekilde evlerde oturmanız, ne güzel bir tablo. İnşAllah, bundan böyle de komşu kavgası görmezsiniz. Aman yine de dikkatli olun. İtle köpekle dalaşmaktansa, çalıyı dolanmak evladır.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Biz hiç muhatap olmuyoruz zaten, ilk iki seferinde insanca konuşmaya çalıştık ama hastalıklı olduklarını görünce vazgeçtik.

      Sil
  8. Çok üzüldüm canım. Gerçekten çekilir şey değil. Biz o yüzden eski de olsa ev alalım demiştik iyi de yapmıştık. Yoksa 3 çocuk apartmanda zor olurdu. Ev eskiydi ama kendimize göre tamir ettik kafamız rahat en azından. İnşallah bir an önce taşınabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke burada da müstakil ev şansı olsa Derya. Mahallede müstakil çok ev var ama yanına yaklaşılmıyor :/

      Sil
  9. Çok sinir bozucu ve okurken daralıyorum. Bizim benzer durumda olan arkadaşlarımız, alt komşuları ile mahkemelik oldu. Alt komşu durumunda ki insanlar arkadaşlarımızı şıpıdık terlikle dolaşıyor, çocukları çok ses yapıyor diye mahkemeye verdi:) Bir sürü bilir kişi vs geldi gitti ama 2 senedir devam ediyor mahkeme..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler de burada oturan ev sahibi ile kavgalılarmış, bizimle kavgalarını sürdürüyorlar. Sinir bozucu bir durum :/

      Sil
  10. Çok zor, ömür geçmez orda. İnşallah kesenize ve gönlünüze göre bir ev bulur, alır, çıkarsınız ordan.
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  11. Ben de inadına oturun diycem ama insan bi huzursuz oldumu içine sinmiyor. Ama acele karar vermeyin kendi eviniz olacak belki daha iyi bir yer olur pişman olmayın derim hayırlısı olsun inşallah. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimize sinmeyen bir yere gitmeyiz zaten Hülya, ama burada da durulacak gibi değil. Zaten ölüp bitmiyorduk eve hepten soğuduk.

      Sil
  12. Az önce bir instagram sayfasında okudum. Bir şeyde sürekli aksilik çıkıyorsa evren size mesaj veriyordur diyordu. Bence vardır bunda bir hayır. Belki de hayalinizdeki evi satın alma zamanınız gelmiştir.
    Bu sorundan güzel bir başlangıç çıkar umarım, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bizim için hayırlı bir şeylere vesile olacağına inanıyorum Evde Yazar.Bizden de sevgiler:)

      Sil
  13. Ay komşunun kötüsü gerçekten hayattan soğutuyor. Bizim de böyle alt kattaki mantak bir komşu ile maceramız olmuştu. Allah komşunun iyisine denk getirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin She. En korktuğum buydu, başıma geldi.

      Sil
  14. aynısını yaşadık biliyor musun, kızın alt kattan özellikle banyoya girip(çünkü oradan her şey duyuluyor) küfür etmesine bile katlandık, bir de üstüne defalarca şikayet edildik ki ben gürültü de yaptığımızı düşünmüyorum, pek tabii ses gidiyordur ama kızın yazıp kapımıza astığı ilk listedeki hiç bir maddeyi yapmıyorduk :D zaten bende bir oğlan var o da hafta içi yurtta eşim haftada 6 gün vardiyada. 2. listede ses yaptığımız saatleri yazmışlar, sabah 8'de konuşma sesi akşam 7'de gülüşme sesi, kadeşim günde 2 kere bir araya gelip yemek yiyoruz onu da yapmayın diyorlar, ayrıca gerçekten dinliyor olman lazım bu kadar saat takibi yapmak için değil mi, psikiyatr önermek lazım bu gibilere gerçekten, hiç normal değiller.

    YanıtlaSil
  15. Bizim satın aldığımız evde de işçilik çok kötü. Uzun bir süre uğraşman ve çok para vermen lazım ki tamam oldu diyebilesin. Eşim borcumuz bitince başka bir eve geçmek istiyor. Ben tereddüt ediyorum çünkü, maşallah diyeyim, komşularım çok iyi. 3 yaşında bir kız çocuğuyla çok sıkıntı yaşarız diyorduk ama neyse ki şimdiye kadar bir şikâyet almadık. Halbuki bazı geceler Zeynep uykusundan ağlayarak kalktı ve bir süre ağladı. Komşular da bunu duymuş ama şikâyet etmek için değil kötü bir şey mi oldu diye meraklarından gelip sormak istemişler. Gittiğimiz yerde nasıl insanlarla karşılaşacağımız belli değil. Bu yüzden yakın zamanda taşınmak istemiyorum. İnşallah yeni bir eve geçerseniz orada iyi komşuların olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadilat bir şekilde yapılır şule , komşu şans işi . Ben de olsam çıkmak istemezdim .

      Sil
  16. Canım Handan,ev konusu benim için de çok çok önemli hatta evler üzerine kitap bile yazabilirim.
    Üzülerek ayrılmıştın o güzel balkonlu evinden şimdi de komşunun kahrını çekiyorsun ev rahat olmasına rağmen.
    Kotu komşu size de ev aldırdı desene canım ben şahsen çok sevindim keşke taşınmadan karşınıza çıksaydı ama olsun demek ki zamanı simdiymis.
    Bolca hayal jur tadilatı da dert etme oyalanır günbegün değişimi takip edersin,zahmet olmadan rahmet olmaz ben iki aydır dairenin boyası zemini bitsin diye uğraşıyorum ama öyle bir heyecan sarıyor ki bir an evvel gitmek istiyorum apartman sesli biraz ama çocuk dolu bir apartman bu sebepten mutluyum bütün kalbimle huzurlu yaşamanızı dilerim o küçük evde komşuların da senin gibi hayat dolu insanlar olsun inşaAllah canım.

    YanıtlaSil