30 Mutlu Gün

Nisan 08, 2022

Sevgili Şule nisan ayı için böyle bir etkinlik başlatmış, bu gece ancak blog okumayı başardığım için yeni fark ettim. (Bakınız) 

O zaman balık hafızamla geçen haftaya dönüp bir hafta boyunca her gün beni mutlu eden şeyleri bulmaya çalışayım  :)

1 Nisan :  Arkadaşlarımız geldi, evde misafir ağırlamak ne mutluluk :) Aynı zamanda mutfağın minnak balkonundaki minnak barbeküyü denedik, bacası çekiyormuş, artık evde mangal yapabileceğimizi öğrenmiş olduk :)  

2 Nisan : Ailece sahura kalkmamızın ve yılların ritüellerini yapmamızın mutluluğu. Sahur sonrası ezan okunana kadar televizyonda çizgi film izlemek.  Oğlanlar küçükken dolu mideyle hemen yatmasınlar diye yapardık, onun için o saatte çizgi film izlenir bizde :) Ve her ramazanın ilk iftarında fırına gidip bir saat kuyrukta bekleyen Bilgiç'in getirdiği sıcacık pidelerin kokusu. 

3 Nisan : Sabah pazar dönüşü rüzgâr ve yağmura yakalanmam sonucunda çektiğim video :) 


4 Nisan : Sabahın ilk saatlerinde pazıyı kavurup pırasayı pişirmenin mutluluğu :) Pırasa pişirmesi en pratik sebze, ama pazı pişirmek kavurmasına bayılmasam yapılacak iş değil.  Sabahtan yemek hazırsa insan ne huzurlu oluyor :) 

5 Nisan : Akşam pilates yapmanın haklı gurur ve mutluluğu :) Umarım ramazandan sonra her gün yapma moduma geçebilirim yeniden. Çok iyi geliyor zira. 

Bir de satsak mı atsak mı saklasak mı dediğimiz,mandolinimi elime alıp çaldığım an çok özeldi. Bilgiç de gitarını kaptı, tek şarkılık konser verdik. Ne büyülü bir an.


6 Nisan : Evdeki dağınıklıkların yavaş yavaş yerlerini bulmaları çok mutluluk verici. Ben ev yerleştirmeyi seviyormuşum, onu fark ettim. Can da bugünlerde evde olunca,  yapboz tablolarımı duvara astık, dolapların içini doldurduk falan. Sanırım birlikte birşeyler yapmamız da beni çok mutlu ediyor. 

7 Nisan : Uzuun zamandan sonra alış veriş merkezine gittim. Pijama görünce almaya karar verdim. Zira benim pijamalardan birisi seneler içinde boy attı sanırım paçalarımdan aşağı düşüyor, beli omzuma çıkıyor. Bir de baktım dirseği de yırtılmış, hahaha. 

Bir haftalık mutluluk listem bu kadar.  Bakalım gelecek hafta ne güzellikler yaşayacağız :)


Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Pazar dönüşü çektiğiniz video ne kadar anlamlı. Mandolin konseriniz ise harika. Mutlu olmak için bahane çok, farkında olalım yeter ki... Bugün bu yazıyı okudum. Benim için de bu mutluluk kaynağı olsun. Bakalım akşama kadar neler biriktireceğiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım neler biriktireceğiz Ebemkuşağı :)

      Sil
  2. Konser süper :) Birlikte bir şeyler yapmak çok iyi geliyor insana, hayatı paylaşıyoruz hissi mutlu ediyor :) Boy atan pijamana bayıldım, markası neydi acaba? Bana da lazım acilen :))) Ben 178lik boyuma uygun pijama bulsam bile ilk yıkamada capriye dönüşüyor nedense :)))) sahur sonrası çizgi film çok iyi fikirmiş :) sahur deyince çocukluğumun soba üstünde kızaran ekmeği ve sıcak sütüyle yaptığım sahurları geldi aklıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)

      Birlikte birşeyler yapmak tam bir mutluluk kaynağı, oldum olası çok severim.

      Valla ben de böyle pijama görmedim, kumaşı enine değil boyuna verecek şekilde dikmişler herhalde :D

      Çocukluğun sahurları insanın hayalinde büyülü sıcak bir anı :)

      Sil
  3. Günaydın konser çok güzeldi bence atma onu güzel çalıyorsun arada terapi olur insana hiç beceremem ben. Yerleştikçe seversin evi dilerim. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hülya. Asıl udumu elime almam gerek ama bir türlü başaramadım o işi.

      Sil
  4. aa seyahatinizin devamı bitti mi :(

    YanıtlaSil
  5. 2 Nisan çok keyifli bir nostalji olmuş:) Bizim ki 11 oldu ama halen çılgınlar gibi çizgi film izliyoruz... Büyüsünde bizde artık nostalji niyetine izleyelim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, daha çok var sizin çizgi filmleri bırakmanıza :D

      Sil
  6. Ne güzel yazmışsın Handan. İyi ki katılmaya karar verdin. Senden güzel mutluluk sebepleri gelecek görebiliyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bu kafamın had safhada karışık olduğu dönemde bakalım neler bulabileceğim Şule :)

      Sil
  7. :) Çok güzel mutluluklar, o konserde olmak isterdim şahsen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bir anlık konserdi, biz bile şaşırdık halimize :)

      Sil

  8. Bende de var mandolin, yıllardır elime almıyorum. Akordunu da yapamıyorum, şimdi çok duygulandım, ne yapsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akord düdükleri var onlarla akord edebilirsin. Ya da bana getir:)

      Sil
  9. Küçük şeylerden bir sürü mutluluk sebebi çıkıyor ☺️

    YanıtlaSil