Gecenin İki Buçuğunda Kendine Taze Çay Demleyip İçen Başka Birileri de Vardır Di mi?

Nisan 19, 2022


Ramazan hep bir tuhaf yavaşlıkta geçer. Bir de pandemiden dolayı iftara misafir de pek çağıramayınca hepten yavaşladı sanki. Pandeminin tek iyi tarafı oğlanların evde olması ve bu sayede hiç tek başıma iftar açmamam. 

Gece üç dört gibi yatıyorum. Bazen ikide. Sabah sekiz buçuk gibi uyanıyorum. Kahvaltı hazırlıyorum. Yürüyüşe çıkıyorum. ( Daha çok gezinti modunda ama bir saat en az yürümüş oluyorum işte)  Döndüğümde akşam yemeğimi plânlıyorum. Yapılacak iş varsa çamaşırdı, ütüydü, bulaşıktı onları hallediyorum. Sonra ağırlık çöküyor. Kıvrılıyorum bir köşeye. Salı perşembe akşam beşte pilates yapıyorum. Cumartesileri de öğlen on ikide. Evet insan oruçken de rahatlıkla yapabiliyor pilatesi. Hocam da oruçlu olunca çok zorlamıyor zaten. 

Kitap çok okuyamıyorum, kafamız karışık biraz. En sonunda o küçük ve çok tamirat gerektiren evi almaya karar verdik ama binbir soru işaretiyle boğuşuyoruz. Kiracısı sorunsuz çıkar mı, otoparkın yetersiz olması Can'ı çileden çıkartır mı, komşular nasıldır, tadilata kaç lira harcarız, karavanımızı nereye koyacağız, onca eşya nereye sığacak,  vs vs.

O arada noterden ihtarname geldi. Alt komşu çektirmiş. Eve geleli daha bir ay olmadı :D Ne gürültücüymüşüz beee. 
Can da ben de bir an evvel şu evden ayrılabilsek modundayız. Zaten o kadar soğuduk ki,  otelde yaşıyormuşuz gibi bir hissiyattayız.

Sürekli mutfak tezgahı falan araştırması yapıyorum ama evi ölçüp biçmeden beyhude bir çaba aslında. Yine de oyalanmak için iyi oluyor. Zira mutfak bakmazsam evdeki eşyalara bakıp bunlar oraya nasıl sığacak moduna geçiyorum. 

İşte böyle bir durumda yapılacak en güzel şey çay demlemek oluyor :D

Gidip biraz da kılık kıyafet bakayım, yarın kıyafetlerimi ayıklamayı düşünüyorum.  Hiç giymediklerimi ve giymekten bıktıklarımı vereyim bir yerlere de yenilere yer açılsın. Yalnız yine 78 kilo olmuşum. Öfff pöfff.


Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Günaydın afiyet olsun. Hayırlı olsun yeni eviniz içine siner insan kendi evi olunca ısınıyor. Komşuda tam bir afetmiş yani işi gücü yok böyle işlerle uğraşıyor demekki. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Hülya :)
      Komşu yıllardır biliniyormuş bize patladı derdi gücü, Allah onu da bizim evsahibini de bildiği gibi yapsın.

      Sil
  2. Güzel bir söz; " Kötü komşu insanı ev sahibi yapar:))" Yine de her türlü soruna edebiyat yetiyor,sözü yazıya dökmek,ayrı bir ayrıcalık...Afiyet olsun...Çay taptaze depdemliymiş:))

    YanıtlaSil
  3. Çay değil de kahve içtiğim oluyor o saatte. Kokusunu özlüyorum gündüz içemeyince. Bu aralar ev lonusunda yazdıklarını hep üzülerek okuyorum:( Allah en hayırlısını versin inşallah Handan'cım ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de su içmeliyim diyorum ama elim çaydan uzaklaşmıyor:) Amin

      Sil
  4. Hay allah:( İyi yönden bakmaya çalışmak lazım, ev almış olacaksınız en azından, kötüden bir an önce uzaklaşmanızı dilerim. Ne bu hemen ihtar falan, şaşırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de şaşırdık Mehtap , daha bugün bir ay oldu t aşınalı başımıza gelenlere bak...

      Sil
  5. Merhaba, Benim komşun olsaydınız, o güzel çaylarınıza bir tabak kek getirerek hoş geldine gelseydim diye geçirdim içimden. Yazdıklarınızı çok samimi buldum.Alttakileri de çok takmayın.Malesaf oluyor böyle durumlar bizmde başımıza geldi.bizim üstümüzdekilerin tıkırtısına alttakiler kapıya dayanıyordu. Can sıkıcı ama geçiyor hepsi.Ev içinde Marie Kondo yöntemini uygulayın sadeleşin.Kolay gelsin. Sevgiler..Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ne güzel olurdu diye geçirdim içimden Ayşe :) Artık o eve gidip de sığmayınca sadeleşicez mecburen :D

      Sil
  6. Hayırlı olsun diyebiliriz sanırım yeni ev için:) Mevcut eşyaları boş verin, küçülmek yada daha minimal bir yaşam için fırsat olarak görebilirsiniz bunu:) Siz eve göre şekil alın bence:) Diğerlerini de Allah'a havale edin, er yada geç yaptıklarının karşılığını bulacaklardır. Sadece çıkarken kendilerine hakkınızı helal etmediğinizi söyleyin yeter bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben onları AIlah'a havale. ettim. Bir tarafım da üzülüyor hallerine ,cennet gi bi dünya üzerinde cehennemi yaşıyorlar Sezgin.

      Sil
  7. İhtarname nedir ya?! Komşuluk ölmüş sözünü perçinlemekle kalmayıp insanlık da kalmamış artık
    dedirttiler. Gerçekten edepsizlermiş. Umarım karşınıza tez zamanda onları unutturacak iyi insanlar çıkar. Onlara da kendileri gibi edepsiz insanlar denk gelir de sizi mumla ararlar umarım.

    YanıtlaSil
  8. Nasıl bir komşu bu? Bizim ne ile karşılaşacağımız belli değil. O saatte değil ama sayende iftardan sonra demlemeye başladım çayı.
    Hakkınızda hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilemedim nasıl komşu, nasıl insanlar?

      Afiyet olsun, oh mis:)

      Sil
  9. Ben dün o saatlerde kahve yaptım kendime sayılır mı? :)
    Komşu falan değil sizinkiler bence baya düşmanlık yapıyorlar sanki.
    Tezgah bakmak iyidir bence ordan devam edip pozitif şeylere odaklanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayılır She :)

      Hayır düşman olmak için azıcık bi zaman geçseydi bari :D

      Öyle odaklanalımdiğerine yapabileceğim bir şey yok zaten.

      Sil
  10. çayı 3.30 'da demliyor ve seninleyım diyorum :D Siz taşındınız mı, ne ara şimdi de taşındığınız evden mi taşınıyorsunuz, ay umarım sahibi olduğunuzda huzur bulursunuz, komşuluk bulursunuz. hemen geri gidip okuyacağım, ya o alt komşular var ya deli ederler adamı, bir de insanın siniri bozuluyor ya da bana öyle oluyor geriliyorum sürekli ay gürültü mü yaptık ay bu ses duyulmuş mudur, o kadar sessizlik meraklısısınız gidin köyde yaşayın birader, bin kişilik komün hayatında sessizlik beklemek te ne bileyim. Bizimkiler ev sahibinden şikayetçiymiş te ikide bir güvenlik arayınca ben bir tabak yapıp götürmüş ve özür dilemiştim, kadın tabağı getirdiğinde ne tür gürültü geldiğini sordum ve bana topuklu ayakkabı sesi geliyor sürekli dedi, o sırada ayaklarımda çorap olmaması ve Ankara'ya topuklu ayakkabılarımdan bir tane bile getirmemiş olmam dışında bir sorun yoktu :D yapacak bir şey yok ne yazık ki, keşkelerden bir buket. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz çayımızın keyfini çıkartalım Eylem , başkaları da içlerindeki negatif düşüncelerde boğulsunlar:\

      Sil
  11. Yeni ev hayırlı olsun diyebiliriz sanırım. Yalnız komşunun ihtarname çektirmesini ilk kez duyuyorum. Ne anlama geliyor şimdi o? Ses yapmaya devam ederseniz ne olacakmış? Çok ilginç ya, komşu sorunu yaşayan o kadar insan var ama sizinkiler ayrı bir vakaymış.

    Yeni aldığınız evden kiracının kesin çıkmasıyla ilgili bir sözleşme, anlaşma neyse artık mutlaka elinizde yazılı bir belge olsun Handan. Şimdiki kanunlar hep kiracının yanında. Adamlar çıkmam derse en az bir sene mahkemelerde uğraşırsınız. Bir de oradan başınız yanmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum ne olacakmış Şule . Biz de onlardan şikayetçi olduk...

      Kiracı meselesi de başka dert on seneleri dolmuş diye nispeten rahattık ama bize küçük bir ayrıntıyı söylemeyi unutmuşlar 2018 de sözleşme yenilenmiş. Bu acı ne zaman bitecek modundayım şu an :\

      Sil
  12. İhtarname mi? Ay bir de bunları ev sahibi sanmıştık değil mi? Daha taşınırken, 2. gününüzde uyarmıştı densiz. Oradan belliydi zaten. Ne ıslah olmaz insanlar var dünyada. En kısa zamanda kendi evinizde rahat bir yaşama geçersiniz dilerim. Varmış bir hayır deriz hep beraber. Küçükse küçük. Oradayken daha büyüğü de rastlar zamanla. Geçti geçti :)
    Çaylarına bayılışımdır hep. Afiyetler olsun ve kolaylıklar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah geçeriz
      artık Zeugma, bu kadar ev meselesi beni yordu.. Şimdi bir de kiracı meselesi var, öf yani...

      Sil