Son Havadisler Sabah Postası Sıcak Sıcak, Gel Vatandaş Gel

Şubat 24, 2022


Sabah uyku tutmayınca kalktım. Kendime bir kahve yapıp balkona çıktım. 

Yıllar önce bu evi kiralamamızın tek sebebi manzaraydı.Bir de apartmanın içindeki merdivenden aşağı sarkan sarmaşık.

Sonra mutfak dolaplarının içindeki bir sürü rafı keşfedince mutlu olmuştum. Banyonun dışarıya açılan camı vardı. İçeri temiz hava giriyordu. Yazın serin kışın sıcak oluyordu. Yazın içeri girmeyen güneş kışın odaya doluyordu. Klima çalıştırmadan battaniyelerle geçen yaz akşamları  yaşıyorduk. Martı, karga ve köpek sesi dışında ses yoktu.(Düğün bi de :/)  Perdelerimi kapatmak zorunda değildim. Ufukta küçük de olsa her gün başka büyüleyici deniz manzaram vardı. Marketi, eczanesi, kuaförü, spor salonu, balıkçısı kapısının önündeydi. Hastane yan tarafta. Şehrin göbeğinde. Anneme, kardeşime on dakika uzaklıkta. 

Hepsine veda etmek çok zor geliyor şu an. Öyle şanslıymışız ki burayı bulduğumuz için. Şimdi başka hiçbir yeri beğenmiyorum. 

Dün akşam itibariyle taşınacağımız evi bulduk. Buranın iki buçuk katı kira verip, bir buçuk katı bir eve geçiyoruz ama inanın benim dökülen evimin hiç bir cazibesini taşımıyor. 

Çok komik olan da şu ki olmazsa olmaz dediğim şeylerin hiçbiri olmadı :D :D 

Evde tek tuvalet var.

Allah aşkına kocaman banyoyu uzun bir tezgâh (Napcaksın o tezgâhı banyoda, mantı mı açacaksın?)  ve dolaplarla doldurup küçük tuvaleti çamaşır makinası dolabı haline getiren zihniyet nedir yaaa. Hayır tuvaleti kırdırıp açtıracağım ama makinayı nereye sokacağım onu bulamadım henüz.

Devasa bir mutfak var meselâ. İyi hoş da ben cidden mutfakta durmayı hiç sevmem,  daha yemek biter bitmez sofrayı toplamadan atarım kendimi dışarı :D Neyse belki oraya çamaşır makinası sığar.

Asıl en korkuncu yatak odasının oğlanların odasının arasında kalması. Bilmiyorum o ikisi borazan sesleri ile sabaha kadar arkadaşlarıyla konuşup bağrışıp dururken nasıl uyuyacağız?

E peki niye o evi seçtini Handan sorusuna ev vardı da ben mi seçmedim diye yanıt vermek istiyorum sayın seyirciler.

Bu sitede üç dört ev baktık. Biri olabilir diye düşünmüştük adam evi kiralamayı satmış. Diğer ikisi bir kaç sene içinde dönüşüme girecekmiş. Dün baktığımız sonuncusu altıncı katta olmasına rağmen manzarasız sevimsiz bir yerdeydi. Biz zaten üst katları sevmiyoruz, bari manzarası olaydı. 

Dışarıdan bir dört artı bir görmüştüm, dört gündür majesteleri emlakcı hanım bize dönecek, sekreterden öteye ulaşamadık. Bir diğerinin evdekiler uygun değilmiş. Ötekinin içindekiler korona olmuştu, iki aydır iyileştiklerine bizi arayacak emlakçısı. Manzarası enfes bir tane bulduk. Direk yeşilliğe bakıyor. Ama evin önünden cadde geçiyor, içeride durduğumuz on dakika boyunca daraldım sesten. Odalar küçücüktü. Üçüncü katta ve asansör yoktu.

Diğer seçenekler otopark olmamasından ya da  anneme uzak olmasından elenmişlerdi zaten. Eski evler dönüşüme girme modunda. Yeni yapılan içinde bağlasan durmayacağım evlerin 2+1 lerinin kirası 25.000 lira falan. Çok ciddiyim bağlasan durmam. 25.000 lira ne yaaa,çok özür dilerim ama  ohaaaa demek istiyorum arkadaşlar.

İşte böyle. Şidiye kadar oturduğum evlerin en lüks görünümlüsüne en hevessiz gitmekteyim :D Minik bir balkonum olacak. Camlı ama neyse ki şu akordiyon camlardan bir köşeye yığıp bırakırım ben onu. Pek bir manzarası yok gibi ama en azından önünde başka bir balkonla dip dibe değil.

Salonun tuhaf bir şekli var. L salon yani,  gayet normal de benim hiç oturmadığım bi tür :D Oğlanların odasını ayırınca elimde kalan divan ile onun uzantı kısmına okuma köşesi yapabilir miyim acaba düşüncesindeyim.

Koridoru geniş, Billy kitaplıkları oraya sıralayabilirim herhalde. Ev dolu olduğundan odaların büyüklüklerini de tam anlayamadım.

Bakalım, hep birlikte göreceğiz içinde yaşarken. 

Mutfak büyük ya, hiç mutfaktan çıkmayan Bilgiç'in odası orası mı olsa acep :D Hehehe. 

Yapacak çok iş var ama evin boşalması bir ayı bulacak. Onun için beklemedeyiz.

Bu arada Can'ın izni var on beş gün, kaçamak yapmak istiyoruz beynimizin biraz durulması gerek, ama tatil plânı yapmak bile zor geldi dün akşam.

İki gündür lego toplamakla uğraşıyorum. Bozulmuş olan legoları kutulara ayırıyorum. Meditasyon gibi oldu biraz. Bozulmamışları da streç filmle sarıp kutuya koymaya karar verdim. En azından parçaları bütün kalır. Ondan sonra da evimi toparlayıp taşınana keyif yapmayı plânlıyorum. 

Şuraya da not düşeyim, bir sonraki taşınmam tam gönlüme göre bir yere, kendi evime olsun :)



Benzer yazılarım

31 Yorum yap

  1. Hayırlısı sen onu gönlüne göre çevirirsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim başkalarının eşyaları çıkıp benim emekterlar içine yayılınca yabancılık duygusu geçip iyi yanlarına odaklanmaya başlayacağım. Benim kendi kendime silkineceğim yoktu, hayat dürtükledi :) Benden de sevgiler Zehra.

      Sil
  2. Yazını güzel bir duayla noktalamışsın. Ben de kocaman bir AMİNNN diyorum Handan. Senin olduğun her yer çok güzel bir yuvadır. 🤗😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yıldız:) Sevdiklerimizle birlikte olduktan sonra gerisi halledilir :)

      Sil
  3. Ev taşıma işinden nefret ederim. Allah gönlüne göre kendi evine çıkmayı nasip etsin Handan. İyi tatiller fotoları bekliyoruz. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Hülya.

      Tatili plânlayabilirsek bol fotoğraf garanti :)

      Sil
  4. İşin içine edebi bakış,sosyal düşünce girince,bir de bakmışım ben de ev arıyor ,bakıyorum çalışmanızın içinde.)) Teşekkürler,yaşamın her anı fazlasıyla değerli; bir de söz,yazıya dökülürse,bir başka ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse çok uzun yazım sıkmadan okutturmuş kendisini, sevindim : D Yazıya döktüğümde her şey yerine oturuyor gibi geliyor bana. 17 senedir aralıksız yazmamın tek sebebi bu sanırım :)

      Sil
    2. Kutluyorum; düşüncenin yazı sanatıyla buluşması,insan ruhunun miladı gibi geliyor bana; yepyeni ufuklar,iz sürmeler ve yaşamın bize oyunlar oynayan sahnesini sıklıkla ziyaret etme; hem oyuncu,hem seyirci,bazen yönetmen...

      Sil
  5. Öncelikle hayırlı, sonrasında da kolaylıklar diliyorum :) İstediğiniz gibi kiralık bir ev bulmak bu kadar zor olmamalı.. İnş bir sonraki dediğiniz gibi kendi eviniz olur 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sezgin. Gerçekten de zor olmamalıydı ama evleri kimler neye göre yapıyorlar anlamadım :) İnşallah :)

      Sil
  6. Handancım sen sincapı saraya çevirmiş kadınsın, sen nereye girsen güzelleşir o mekan ama bir de şöyle düşünelim, bu tam içine sinmediyse bile bir motivasyon olur kendi evine geçmek için, hayaller kurdurtur :)
    Bu tatil çok iyi gelecek şimdi, bol enerji ve güç depolamanız dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evler içine girip yaşamadan anlaşılamıyor zaten Ceren, içeri süzülen güneşi, sesi, sessizliği, rüzgârı, kuşu ancak o zaman görebiliyoruz. İç kısmını toparlamakta hiç sorun olmaz, komşusuyla, esnafıyla keyifli bir yer olsun inşallah. Meselâ bizim sabaha kadar bağrınarak oynayan çocuklarımıza sesi çıkan olmamıştı on senedir, öyle devam etsin :D
      Evet, tatile çok ihtiyacım var :)

      Sil
  7. Herşeyi Yerleştirdiğinde gönlünce yaşamanızı temenni ediyorum kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  8. Sondaki dileğine can-ı gönülden katılıyorum. Dilerim bundan sonraki ev kendi eviniz olur ve tam istediğiniz gibi olur :) Taşınma deyince bile panik atak geliyor bana. Taşınma fobim var benim birazcık (?) :)) Hayat dürtüp mecbur bırakmada en m.ktan evden bile taşınmam sanırım :p Bu arada senin gittiğin her evi güzelleştirip yuva yapacağın konusunda Ceren'e %100 katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıştığım sevdiğim şeylerden ayrılamama hali var bende de Manxcat ama taşınmayı seviyorum. Tam bir kaos olup çok yorulsam da her şeyin temizlenip yerleştiği o ilk günlerin huzuru ve mutluluğu harika :D
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Herşey çok güzel olacak Allah'ın izniyle çünkü senin içinde güzellikler var onları dışarıya çıkartmayıp ne yapacaksın ya da şöyle diyeyim,o güzellikleri icin de tutabilecek misin?
    Yeni eve taşınmadan o evi eski evinle kıyaslaman gayet normal ama bak sen kendin bile yazmışsın o eve girerken şu anki artılarını fark etmediğini eminim ki bu yeni evde de fark etmediğin bor çok iyi yanları zamanla fark edilecek.
    Biz de bir taşınma içine gireceğiz galiba azıcık zaman gerek ve dediğin gibi belki küçük bir tatil beynimizin daha dingin olması için.
    Kolaylıklar diliyorum ve inan güzel olacak çünkü sen güzelsin gerisi beton ve metal evi ev yapan Handandır Meraldir Şevvaldir yani kadındır inan💋💛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgi :)

      Sana da kolay gelsin arkadaşım, bir gün kendi evimizde karşılıklı oturup sohbet ederiz inşallah.

      Sil
  10. Şu sıra hele hele İstanbul'da gönlünce ve kesene göre ev bulmak çok zor değil mi? Kolay gelsin Handancım. Yeni ev hayırlı, uğurlu olsun ve dediğin gibi bir sonraki tam istediğin gibi olsun:)

    YanıtlaSil
  11. :) Yazı beni burukça bir gülümsetti. Bizde ekim gibi taşınacağız, burası kentsel dönüşüme giriyor. Kendi evim zemin katta ve oraya dönmek istemiyorum. O semtte başka bir ev kiralayalım dedim. Sonra fiyatları görünce kendi evime dönmek bana çok daha cazip geldi. Allahın Tuzla'sı derdim ama almış yürümüş fiyatlar....
    Emlak piyasası korkunç durumda.

    YanıtlaSil
  12. Son cümleye sesli olarak amin dedim :-)

    Eğer mutfak büyükse çamaşır makineni oraya koyabilirsin. Benim annemin de mutfaktadır. Aslında mutfakta oturmayı sevseydin orası senin yaşam alanın olurdu. Zaten yemek yap, ye, bulaşık, alışveriş derken vaktimizin çoğunu orada geçiriyoruz. Bir de koltuk atıp okuma ve uzanma köşesi yaparsın kendine. duvara da iki raf. Okuyacaklarını dizersin. Mis gibi olur. Tek sorun sürekli mutfakta oturmak iştah açabilir :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ay ay, düşününce bile içim şişti Şule :D Mutfakta iş biter ben kaçar, yemek kokusu hele her türlü et kokusu rahatsız ediyor karnım doyunca. Benim mutfakta oturmam için ya evde hiç yer kalmamış olması läzım ya da o mutfağın çılgın bir manzarası olmalı falan.

      Sil
  13. Blog yazmaya devam eden birilerinin var olduğunu görmek ne güzel

    YanıtlaSil
  14. Ne zamandır bloglara vakit ayıramamıştım, sondan önceye doğru okurken gördüm bu postu, tekrar hayırlı olsun:)
    Ben de aynı senin gibi alıştığım şeyleri kolay kolay bırakamayan biri olarak kaygılarını anlayabiliyorum. Ama olayın bir de diğer yönü var; Handan demek gittiği her yeri yuva yapabilen, iç dünyası zengin, tatlı uyumlu bir ailesi olan kadın demek. Ben diyorum ki yeni evden yepisyeni çok güzel hikayeler çıkacak.
    Bence güzel olacak, öyle hissediyorum. Bu arada mutfakta vakit geçirmeyi seven biri olarak masa konulacak kadar yeri bile olmayan küçücük mutfaklarım oldu hep. Bence mutfağın değerini bil derim :))
    Bu arada umarım eski evinize yakındır yeni eviniz, kuşlar, koru, ağaçlar...
    Yeni hikayeleri merakla bekliyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsedim yorumu okurken, teşekkür ederim Evde Yazar :)

      Ben oldum olası hiç sevmem mutfakta oturmayı. Hele bu evin manzarası da yok hiç mutfakta. İhtimal kaçarım yine :D

      Aynı mahalledeyiz, biraz uzaklaşsak da koruya sık sık giderim . Hele şimdi ağaçlardan uzaklaştıpıma göre daha çok giderim herhalde :)

      Sil