Çok Gizlice.Bildiriyorum (Metos Okuyorsan Sen Dit Sen Dit.:D )

Şubat 15, 2022

 Metos gidince odasına gireceğim diyordum ama oğlanın gelme zamanı geldi bende tık yok.

Akşam otururken bir anda gidip yataklarının altındaki çekmeceyi açtım.

Bilimum hurç ve kıyafet koruyucusunu oradan çıkarttım .  Bu arada en son düzenlemelerde oraya tıkıştırdığım bir kaç oyuncağı gözüme kestirdim. Bilimsel araştırma kutuları, üç boyutlu eyfel kulesi yapbozu ( bir yılbaşında anneler çocuklarına karşı yarışması yapmak için almıştım iki tane, yapılmış halini bir yere koyacaksan güzel ama yapboz yapmak gibi değil, tüm parçalar numaralı, sadece diziyorsun)  bir de mikroskop buldum. Artık bunları alıp da çalılıklara börtü böcek bakınmaya gitmeyeceklerine göre sessizce ortadan kaldırabilirim diye düşünüyorum :D Onları kaldırınca kaset kutumun o çekmeceye sığdığını görmek de beni mutlu etti. Resmen vitrinden bir çekmece boşaltmış oldum. İki aylık çaba ve atılan verilen en az on çantanın sonunda buraya varmak az biraz komik oldu ama neyse. 

Hiç yoktan iyidir :D

Oradaki bir kutu  peç ve fular koleksyonuna da gıcık oluyorum ama neyse.

Bir de her yerden atkı çıkıyor. Ve kocamın atkı taktığını hiç görmedim diyebilirim. 

Heee bir  iki şey daha attım ama söylemem ne olduklarını. Pışıııık :D

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Haha:) Odasına el atılacağını biliyorsa 2 dk girip bir bakmıştır. Ama bence kızmaz Metoş. Kaç yıldır tanıyoruz, asla kızmaz. Gülümser:)

    YanıtlaSil
  2. düzenlemeler -işler- hiç bitmiyor ^^

    YanıtlaSil
  3. Günaydın Handan ha gayret az kaldı gibi. Bahara bir şey kalmaz. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bu oda kaldı Hülya, diğer bütün dolapları döktüm. Gel gelelim bir daha döksem yine atacak şey çıkar gibi geliyor. Ama o elemeyi taşındığımda yapmayı düşünüyorum. Gideceğim yere göre bakacağım artık.

      Sil
  4. Taşınırken atılan, verilen dünya kadar şeyden sonra bu evde de her yer tıklım tıklım.Sanki havuz problemi, biryerden boşalırken, bir yerden doluyor. :))))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşınmayı geçtim ben güya her bahar bir sürü şey atıyorum ama devede kulakmış, dolma hızı atma hızından fazla :D

      Sil
  5. Merhabalar.
    Bir yerden duymuştum. "Eğer, evinizdeki eşyalarınız sizden çok yer kaplıyorsa, orası ev değil, depodur!" Şimdi bu sözü, yeri geldiği her yerde hiç çekinmeden kullanırım. Gerçekten bu depolama olayına ben de dahilim. "Lazım olur" düşüncesiyle evlerimiz gerçekten bir depoya dönüşüyor. "Lazım olur" düşüncesi de maddi anlamda ekonomik yetersizliğimizden kaynaklanmaktadır. Halimiz vaktimiz yerinde olsa, emin olun hiçbir şeyi depolamayız işi bitince atarız. Eğer ihtiyaç hasıl olursa, gider yenisini alırız.
    Keyifli bir paylaşımdı. Emeğinize sağlık. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, market alış veeişimiz bile değişti. Ben hep küçük paketlerde ihtiyacım kadar alırım şimdi ucuz bulunca doldurmaya başlamışım. Bu hayat şartlarında minimalist olmak çok zor.

      Sil
  6. Taşınırken de bir bu kadar atarsın, az da olsa rahatlatır :) Aslında gerçekten yatak altında, çekmece/dolap köşelerinde kullanılmadan duran her şeyi versek/atsak o kadar rahatlarız ki... Döküp döküp geri topluyoruz içinden zorla 2-3 şey atıp 😩 Bahar gelince hep beraber challenge mı yapsak acaba, evi fazlalıklardan arındırma challenge.ı 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Şubat başında düşünmüştüm, her gün bir şeyler atalım çelıncı hazırlayayım diye sonra üşendim :)

      Sil
  7. Hahaha, eve gelince nerden aklına gelirse ilk onları soracak bence kesin. Olmadık zamanlarda olmadık şeyleri ararsın aaa bir bakarsın annen atmıştır. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, yıllardır dönüp bakmadıkları şeyler bunlar,Metos'un aklına bile gelmez de Bilgiç şu nerdeydi diye sorabilir.:D

      Sil
  8. Peç kelimesini ilk defa duydum. Görsellerden anladığım kadarıyla rozet gibi bir şey ama kıyafet ve çantaya dikilebilenlerden. Doğru mu anlamışım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) Arkasında cırt cırt oluyor Şule, kıyafetteki (çoğunlukla üniformalarda, tulumlarda falan) özel yerlerine yapıştırılıyorlar böylece.

      Sil
  9. insan attıkça rahatlıyor ama yine de bir burukluk olmuyor değil, hiçbir şeysiz, 1 orta valiz bir sırt çantasıyla gelince Ankara'ya anladım ki her bir şey edinilen boşa, yaşayabiliyor muyuz ona bakalım :) Onu da kendimiz kadar işte.. biraz da izin verilen kadar ister istemez. sağlık olsun. her şeyin fazlası zarar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok şey biriktiriyoruz ki Eylem. Karavan'a gitriğimde bakıyorum, hiç de başka bir şey aramıyorum aslında. Geçmişe çokbağlanmadan yaşamak gerek. Minimalistler.ne diyor, paranızı eşyaya değil maceralara harcayın. Daha çok güzel anılar biriktirmeyi dileyelim o zaman, eşyasız :D

      Sil
  10. Arada bir çaktırmadan atmak lazım yoksa ev doluyor 🤣

    YanıtlaSil