Sabah Sabah Pek Hamaratlığım Tuttu :D

Şubat 01, 2022

Gece boyunca niyeyse tuvalete taşındım. İdrar söktürücü bişey mi yedim diye söylene söylene :D

Sabahın yedisinde son kalktığımda başımda ağırlık peydah oldu. Üzerine bir yerden sis düdüğü gibi bir ditleme gelip duruyordu. Birisinin alarmı mı açık kaldı neydi anlamadım. Gerçi birisinin açık alarmı olsa iki blok ötekinin falan olmalıydı.  Benim tırtlığım.

Velhasıl kalktım en sonunda. 

Zaten sekiz buçukta kargolarımı götürmeyi düşünüyordum. Erken gidince nispeten boş oluyor. 

Ama daha ona da bir saat vardı.

Baktım geceden çıkarttığım kıyma açılmış, e köftemi yapayım o zaman dedim.

Köfteyi şekillendirip dolaba attığımda gitme vaktim de gelmişti.

Pazar arabamı kargolarla doldurdum.(Kitaplar on kiloydu da)  Gidip postaladım. Eve gelip arabayı bırakayım dedim. Sonra dur eve çıkmışken karavana gidecekleri de ayarlayayım dedim. Sonra dur hazır içeri girmişken bi kahve içeyim dedim. Sonra baktım geri dönüşüme atılacak yırtık çoraplar ve atık yağ var onu da alayım dedim.

Sonra kahvemle Bilgiç'in odasına girdim. Arkadaşı gelecek kalmaya. Şu koltuğun örtüsünü yıkasam da kurusa dedim. Koltuğun örtüsünü çıkartmaya çalışırken kan ter içinde kaldım. Oyyy, yüz kanca var, çıkmıyor bir türlü.  Neyse yastık yüzlerini attım makinaya. 

Şimdi kahvemi içiyorum. 

Sonra bilimum eşyayı yüklenip kimisini atıp kimisini yerleştirip yürüyüşe gideceğim.

Başımdaki ağırlık hâlâ var.

Akşam yatmadan yarın şunları yapacağım diye kafamdan mini listeler yapmak bu hafta işime yarayacak gibi. Hormonlarım da sıpıtmadı çok şükür. Hormonlar olmasa iyi kızım aslında heee.

Bugün Bilgiç'in odasını toparlarım biraz. Sabah bir torba çöpü aldım koltuk arkası, bilgisayar köşesi, dolap kıyısından. Halısını da makinaya atayım,  sandalyesi boyamış hep. 

İşte böyle. 

Kahvaltıdan sonra sızıcam ihtimal ama. Sabahı koltukta oturup malak malak telefona bakarak geçirmediğim için gururluyum. Maşallah bana. 

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. minilisteler her şeye yardımcı bu hayatta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste olunca iş yapıyorum yoksa ööyle bakıp duruyorum :D

      Sil
  2. Ben son birkaç haftadır böbrek sorunu yaşıyorum nedense. Sabahları feci bir böbrek ağrısı ile erkenden uyanıyorum. Tuvalete gidiyorum ama o kadar ağrıya sebep olacak hiçbir durum yok ortada. Bakalım geçmezse doktor yoluna düşerim. Kahvaltıdan sonra malak malak telefona bakanlar kulübünde bugün nöbetçi benim :)) Totomu kaldorabilirsem banyoyu temizleyeceğiz, alışverişe gideceğim, yemek yapacağım, Arya ile gideceğimiz 2 günlük Erzurum çılartması için çanta hazırlayacağım. Offf yazarken bile yoruldum :( Hepimize kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti geçti...

      Ben şimdi biraz uzanmaya giderken sana el vereyim sabahki enerjim bulaşsın. 2 gün kaçamak mııı, harika :D

      Sil
  3. Okurken korktum iyi mi? Yapılacak ne kadar çok iş, ne kadar çok detay var. Sadece 1 gün oysa. Şunu da yapayım bunu da derken daha kaç türlü iş çıkar. Evde durmak hiç iyi bir şey değil galiba:(
    Umarım uyuyup dinlendin. Gerisi için kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuyup dinlendim Zeugma. Sonrasında akşam yemeği dışında bir şey yapamadım ne yazık ki, Bilgiç odada olunca oraya geçemedim :) Neyse koltuğun yüzü temizlendi en azından.

      Sil
  4. 10 gündür zaten halihazırda olmayan uyku düzenimin tekrar içinden geçmek suretiyle gündüzleri ayakta uyuyarak ama geceleri kesinlikle uyuyamayarak geçiriyorum, ve insana baş ağırlığı yaptığına garanti veririm, nasıl bir seme hal, ama sen yine de bir çok işler yapmışsın, kolay gesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece uyuyamamak gerçekten de çok kötü oluyor Eylem, insan ne uyuyabiliyor ne uyanabiliyor, berbat bir his. Geçti geçti.

      Sil
  5. Gerçekten maşallah sana. Hiç sabah insanı olamadım. Sabahları çok bön oluyorum ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah yaptım yaptım, benim de sonradan kılımı kıpırdatasım gelmiyor :)

      Sil
  6. Maşallah, erken yol alırmış, diye boşa dememişler demek ki.İşler erkenden bitmiş işte ne güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım kaç gün daha enerim olacak. Şu anda yatmadan önce sabah şunları yapacağım diyerek kendimi programlıyorum ama o mu işe yaradı yoksa enerjim var diye mi oldu, çözeceğiz zamanla :D

      Sil
  7. Vallahi maşallah size. :) Ben heralde sabah asla o kadar kitabı yüklenip kargoya gitmezdim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplar o kadar el değmemiş duruyor ki geri dönüşüme gitmelerine fönlüm el vermedi. Erkenden gidiyorum o sırada postane daha boş oluyor :)

      Sil
  8. Bu kadar iş yaptıktan sonra sızma hakkın var bence :-)

    YanıtlaSil