O Son Keki Yemeyeydim İyiydi

Şubat 06, 2022


Pazar günü diye pazar dönüşü fırına uğrayıp ne görsem aldım. Hadi aldım niye hepsini yedim bilmem. Şu an öğk vaziyetteyim. 


Çamaşırları toplayıp ütü yapıp her şeyi yerleştirmem gerekiyor, paşa gönlümün koltuktan kalkmasını bekliyorum :)


Bu hafta annemle resim sergisi gezdik. İçeride havasız hissetmeseydik daha da uzun uzun gezecektik ama çabuk çıktık. Abidin Dino'dan Fikret Mualla'ya 20 santçının eserleri vardı. Belki bitmeden bir kere daha giderim, bilemiyorum. 




Bizim mahallenin halleri, bir anda hurma yiyen papağanlarla karşılaşabilirsin yolda :)


Bu sabah alış verişe giderken Sia'nın Everyday is xmas albümünü dinliyordum. Eve döndüğümde şarkının sözleri eşliğinde posta kutumda Nesrin'in kartını buldum :) Ne tatlı bir anı oldu. Bu arada kart bir buçuk ayda gelmiş bana, hâlâ yerine ulaşmamış kartlarım için bir umut ışığı oluştı içimde :D

Bizim evin hemen karşısındaki apartmanda boşalacak daire varmış. Doğrusu "karşıki evin penceresinden evime bakmak"  derken bundan bahsetmiyordum:) Sorun şu ki o ev dışarıya yakın, yol gürültüsü geliyordur. Daha da önemlisi hemen yanımda bu ev yıkılırken her türlü ses,toz, pislik bana gelecektir. Gel gelelim mahallede hem arabayı hem karavanı hem de motosikleti park edip depodaki Can'ın bilimum malzemelerini tıkıştırabileceğimiz başka site yok  sanırım. Bakalım. 

En son balkondaki dev plastik sandığı döktüm. Çok fazla bir şey atamasam da doldurup karavana götürürüm diye koyduğum plastik şişeleri, bir kaç minik karton kutuyu, hatırası var diye sakladığım ama hiç bir şey yaramayan bir kaç plastik bardağı attım. Kutu nerf silahlarla dolu. Yirmi tane falan var. Bilgiç'e söylesem de satsa onları. Tamam arkadaşlarıyla buluşup oynamayı seviyorlar ama yirmi tane ne yaaa? 

Bir de ütü masasının çekmecelerini döktüm. Bir çekmece yazma doluymuş. 

İki babet gibi ayakkabım var. Ama birisiyle dışarı çıktığımda eve topallayarak döndüm. Güya topuğu da tabanı da spor ayakkabı gibiydi ama neden öyle oldu anlamadım. Şimdi onlarla bakışıyorum, tutsam mıııı (ev ayakkabısı olarak giyiyorum arada) versem miii. Kar çizmemi atacağım.İki sene önce bi ton paraya aldığım ama kar gördükten sonra su geçirmeye başlayan botla bakışıyorum. Su geçirmez spreyden alıp sıksam mıııı versem miii?  İnternetten aldığım bot çizme karışımı bot her ikisinin de yerini tutuyor aslında. Neyse bu saydıklarım dışında 2 spor bir kışlık ayakkabım ve  aynı rahatlıkta başka bulamadığım için kenarı koptukça diktiğim spor ayakkabı gibi sandaletim ve iki tane de zarif sandaletim var. Gelinlik beyaz ayakkabım tek topuklu ayakkabım. Bence ayakkabılarım bir kadın için yeterince minimalist :D

Asıl ansiklopedilerim çok yer kaplıyor ama daha onlardan ayrılabileceğimi sanmıyorum. 

Azalta azalta pek de bir şey azaltamadım aslında. Şu okumadığımız yabancı kitapları verebilirim aslında ama okurum belki diye duruyor. Neyse en azından ders kitaplarını verdim. 

Bir de legoları nasıl taşıyacağımızı bulsak iyi olacak. Du bakalım.

Hepinize iyi pazarlar :)

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Oh oh maşallah. Sadeleşmek güzeldir Handan, kolay gelsin. Son keki yediğin iyi olmuş. O da afiyet olsun. Onca işi yapmak için yemek de gerek😊.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son kek çok geldi, tam bir pis boğazlık durumu oldu Yıldız :) Sadeleşiyorum ama devede kulak gibi sanki, neyse hiç yoktan iyidir diyelim :)

      Sil
  2. Bugün pazar dedim, ben de yesim simitleri, tostları :)
    Diyet diyet nereye kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh iyi yapmışsın Evde Yazar, ben bu aralar hiç diyet modunda değilim, bir tek 16 saat aç kalmaya dikkat ediyorum o kadar :)

      Sil
  3. of bende ekmeği fazla kaçırdım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim midemi bulandırdığı için söylendim Özlem, dokunmadıysa oh mis, afiyet olsun :)

      Sil
  4. Ah ben kiloları geri aldım ama şu bisküvi işine dur diyemiyorum. Bugünden itibaren yemiycem diye karar aldım inşallah sürdürürüm. Bence taşının o eve anlaşırsanız. İnsan alıştığı yerden başka bir yere gidince yabancılık çekiyor yanı ben öyleyim. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bisküvi yerine yulaflı bar falan al olmadı Hülya.
      Bakalım, o evi görmedim henüz, sonradan aklıma geldi küçük odanın balkonunu kapatmadılarsa sığmamız zor, oğlanların gardrobu şifonyeri balkonda duruyordu bizde. Macera işte :)

      Sil
  5. benim de evde acilen böyle bir atma verme temizliğine girişmem lazım bu yaz inşallah kzı göndereyim babaanneye o evdeyken zor koca da evde olmamalı kafama göre atmalı vermeli düzenlemeliyim ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler başıma kaldığından artık evden gitmelerini beklemek hayal oldu :D Gerçi Metos kısa bir tatile gidecek o ara odasını dağıtacağım artık.

      Sil
  6. :) O son kekik yemeseymişsin hakkaten iyiymiş. Bende az önce tıka basa simit yedim. Buldum mu duramıyorum.
    Ayakkabılar ne kadar azmış, ben yazamam heralde. Hatta hepsini hatırlayamam bile öyle çoklar ki. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar zor ayakkabı beğeniyorum ki almak tam bir kâbus :D

      Sil
  7. Bir arkadaşım evindeki küçük tuvaleti kapatıp ayakkabılık yaptı ve orası tıka basa ayakkabı dolu. Açıp dağıtayım dese en az 10 kadın 4 mevsimlik ihtiyacını rahat rahat karşılar :)) Ben de çok zor ayakkabı beğeniyorum ve beğenince resmen ayağımda parçalanıyor o ayakkabı :)) Ev için iyi-kötü bir seçenek bulmanıza sevindim. Belki daha güzeli de çıkar karşınıza, ya da bu ev sizin için çok güzel günler sallıyordur bir köşesinde. Şans bu hiç belli olmaz 🍀🧡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar ayakkabıyı hayal bile.edemiyorum, benim de sevdiğim ayakkabı hep ayağımdadır :)

      Bakalım,güzel bir ev bizi bekliyordur diye düşünüyorum ben de :)

      Sil
  8. Eviniz yıkılacağı için mi taşınıyorsunuz Handan? Bunu duymamıştım. Üzücü bir şey bence. Kalsaydı evin önünden geçtikçe o günlerini hatırlardın.

    Kart yurt dışından mı geldi? Eğer yurt içinden bir yerse bir buçuk ay çok fazla. Yürüyerek gitse daha hızlı gidermiş :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ev kentsel dönüşüme giriyor Şule.
      Kart Marmaris'ten geldi. Kesinlikle yürüyerek daha hızlı giderdi :D

      Sil
  9. Ben de atıpduruyorum evi boşaltamadım 🤣🤣🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, atma hızımızı geçiyor dolma hızı Derya :D

      Sil
  10. ayy yeni eve sırt çantasıyla git bunları gelenler düşünsün ,:D hayırlısı olsun bakalım şimididen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, öyle yapmalı :D

      Teşekkür ederim :)

      Sil