Bir Pazar Sabahı Altı Buçukta Kalkıp Televizyonda Artistik Patinaj Galası Seyreden Kişiye Kızsa Handan Erkekse Metehan Deyorlar

Şubat 20, 2022


Daha ay ışıl ışıl parlıyordu kalkıp mutfağa gittim. Milföyden börek yaptım izlerken yiyelim kahvaltı niyetine diye.

Metos da kalktı, geçtik televizyon karşısına.

Buz pateni izlemek bende nostaljik etki yaratıyor. Kendimi bildim bileli hayran hayran izlerim. İlk gençliğime dönmüş gibi hissediyorum. Sonra hafiften bir şeyler sızlıyor yüreğimde. 

Babam renkli televizyonu eve getirdiği akşam da buz pateni vardı ve ne heyecanla beklemiştik akşamı. Gel gelelim elektrikler kesilmişti :D 

Biliyor musunuz, o ilk gün izlediğim ilk "Uykudan Önce"  programı kadar güzel ve masalsı renkleri bir daha hiç bir yeni teknolojide görmedim :)


Biz televizyona bakarken bir ara pencereye gözüm takıldı. Yeni gün pembelere sarılmış halde geliyordu. Ne manzara.

Şimdi herkes uyuyor. Sabah uçuştsn dönen Can, sabahlayan Bilgiç,  programdan sonra yatan Metos. Ben onlar uyurken çılgın hayal kurup çok heveslendim. Sonra o heyecanım söndü hüzünlenip oturdum. Bunlar da yaşlanma belirtileri sanırım, ama üstesinden gelmek gerek. Yoksa ağzımda büyüyüp duran ayıboğan ayvayı çiğnemek gibi bir şeye dönecek yaşamak. 

Saat üç olmuş. Balkondaki saksıların dibindeki bilimum ıvır zıvırı topladım. Bir iki tipi yamulmuş mum buldum attım. Buzdolabı manyetlerini toplamaya başlayıp sıkıldım,  buraya geldim. 

Balkonun kapısı açık. Bugün birinci cemre havaya düştü. Biraz balkonda çay keyfi bile yapabildim. 

Şu an mutlu, huzurlu ve dinlenmiş olmam gerekirken ağlayasım olmasının tek sebebi hormonlarım. Ve bu halimi gördükçe insanları öyle ya da böyle diye nasıl yargılayabilirim ki her şey beyin kimyasında bitiyorsa diye düşünüyorum.

Derken oğluşlar kalktılar, börekten kalan kıyma ile onlara tako yaptım. Manyetlerin hepsini toplayıp kaldırdım  .  Bir de dallara asılı olanları kaldırmak lâzım. Ne çok süs püs şeyim var yav, oradan hatıra buradan hatıra diye biriktirip duruyorum. Ama elime aldığımda beni öyle mutlu ediyorlar ki.


Gidip Can'ı da kaldırayım artık, üç gündür yoktu, iki kelâm ederiz. 

Akşama kadar pijamayla durmuş olan ekşimik  Handan'dan hepinize sevgiler. Hadi çüüüz 


Not : Eğlenceli gala programlarını izlemek için fotoğraflara tıklamanız yeterli :)

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. O kadar çok severim ki çiftler artistik patinaj yarışmalarını... Ben çocukken hiç kaçırmazdık anneannemle izlerdik hep. Düşen biri olunca kendim düşmüşüm gibi korkar, yazık oldu onca emeğe şimdi puanını kıracaklar diye çok üzülürdüm. Linklere tıklayıp nostalji rüzgarına kapılayım. O ne güzel bir gün doğumudur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan hele bir yarışmacıyı tutuyorsa düşecek diye ödü kopuyor. Metos bana gülüyor, anne sporcu olsaydık sen bizi izleyemezdin herhalde diyor ki doğru :D

      Sil
  2. Daha evvelki gün arkadaşlarla konuşurken Kenan Onuk'u hatırladım. Çocukluğumuzun, gençliğimizin buz pateni, yer jimnastiği, olimpiyat sesi.
    Gelecek nesillere televizyonda artistik patinaj seyretmeyi bir aile faaliyeti olarak aktarmak çok güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın içini sıcacık yapan şeyler bunlar, ileride yarışmalara rastladıklarında bu sabaha zamanda yolculuk yapacaklar :)

      Sil
  3. Ahhh bu hormonlar, aynı ben,bir an yerde bir an gökte,ne yapmalı acep ,Handan'okumalı bence...İyi ki varsınız hislerimin tercümanı,Bursa'dan selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzu, İstanbul'dan kocaman öpücükler :) Döveceğiz bu halleri, merak etme :)

      Sil
  4. Sanırım ben akran herkesin büyülü bir dünyanın içinde hissetmesidir kendini bu Artistik Buz Şampiyonaları, Buz dansları Jean Turvell-Cristopher Dean efsanesi.
    Ne kadar güzeller, ne kadar etkililer her izlediğimde benim zamanımda küçücük ilçede yoktu o imkan olmadı, kızımı da patenci yapamadım olamadı yine imkan, torunum olursa onu götürürüm paten kurslarına diye düşünüyorum ama benim gerçekleştiremediğimi başkasından istemek ne derece doğru onu da bilemedim. Amaan neyse.

    Zevkle okudum yazınızı İstanbul Beyoğlu'ndan sevgi ve selamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle spor imkânları çok yoktu ki eskiden. Şu an bu mahalle kreş, anaokulu kaynıyor, ben küçükken bir tane yoktu. Yapamadık ama en azından izlemenin tadını çıkartmayı biliyoruz :)

      Sil
  5. Buz pateni bizde eskiden babamla izlerdik. Ama yıllar oldu ben bakmamışım vallahi. Yeni günün pembeleri çok güzel gelmiş ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mart sonunda dünya şampşyonası var, umarım yayımlarlar da izleriz :)

      Sil
  6. Dün ben de ekşimik ekşimik oturdum. Blog yazacaktım üşendim :)) Yemek yapacaktım üşendim, hamur işine gömüldüm :))
    Buz dansını çocukken ne izlerdim, şimdi yeniden izleyince ne kadar özlediğimi fark ettim. Biz de babamla izlerdik ♥ Ne iyi olmuş da izlemişsin, bize de ucundan bucağından keyif yaptırdın ♥

    Mutlu haftalara Handanım ♥

    YanıtlaSil
  7. Yaşamı zihinde ve bedende kucaklamak böyle bir şey; kutluyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanımızın her anının tadını çıkartmazsak dönüp baktığımızda elimizde ne kalacak :)

      Sil
  8. O huzursuz ağlama hisleri hepimizde var. Bence bu hastalık ortamından dolayı hevesimiz kalmadı hiç bir şeye. Ne çok izlerdik bunları nasıl heyecanla düşenle düşerdik sanki. Puanlamalarda sanki bize verecekler o puanları gibi beklerdik. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalık, ekonomi, dünya halleri hormonlarla birleşip voltranı oluşturdu Hülya.

      Sil
  9. Çocuykluğuma gittim diyebilirim:))
    Evgeniia LOPAREVA/Geoffrey BRISSAUD - Exhibition Gala Talinn 2022
    çıktı şansıma...

    YanıtlaSil
  10. Cemrenin etkisi hemen hissedilmeye başlandı. Yavaş yavaş bahar geliyor.

    Yaşlılıkla ilgili geçen gün Ekşi Sözlük'te bir paylaşım gördüm. Celal Kadri Kınoğlu'nun bir sözünü paylaşmışlar. Şöyle diyordu: "benim görüşüm şu; galiba arzulardaki azalma diyeceğim ama birazcık da şüpheliyim bu kavramdan çünkü arzuyu duyuyorsun diyelim ama arzuyu yerine getirmekteki isteksizlik. yani yapacağım diye aklına gelen şey içinden gelmeyebiliyor."

    Aklımızdan geçeni hemen harekete geçip yapabilsek keşke. Ben de genellikle istemek kısmında kalıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubat baharı hissettiriyor ama mart kışa dönüyor burada Şule.

      Çılgın hayallerimizin peşini bırakmayalım hiç, kendimize inat, tembelliğimize inat.

      Sil
  11. Ben de çok seviyorum ama bu ara takip edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek hafta dünya şampiyonası var Derya. Gerçi Rusları almadıklarından sönük geçecek sanırım.

      Sil