Queen's Gambit

Kasım 13, 2020

Geçen gün Netflix'te bu diziye rastladık. İçinden gösterdikleri parça dikkatimizi çekince izleyelim dedik.


Annesi araba kazasında ölünce kendisini bir yetimhanede bulan bir kızın öyküsü bu.

Yetimhanedeki bir hademeden satranç görüp öğrenir ve buna büyük bir yeteneği olduğu anlaşılır. Sonrasında bu yeteneğinin peşinden gitmeye çalışırken önüne çıkanlar,içki, uyuşturucu sorunları ilw mücadelesini izleriz.

Metehan'la filmin en çok her şeyi gözümüze sokmamasını sevdik.  Seyirciye zekâ özürlü muamelesi yapmıyordu. Aralarda geri dönüşlerde anne ile hikâyesini parça parça öğrenirken annesinin matematikçi yanını sadece yaktığı kitaplardan birinin kapapındaki tez yazısından gördük örneğin. Bu konu hiç açılıp bir daha anlatılmadı. Meselâ son maç. Queen's Gambit satrançta bir açılış ismi. Son maç kesin bu açılış olacak demiştik ama tek bir yerde denmedi. Hamlelerden bakıp araştırmamız gerekti :)

Walter Tevis'in aynı isimli romanından u yedi bölümlük mini diziyi hepinize tavsiye ederim. İçinde satranç var, kötü alışkanlıklar var, kadınlar var, arkadaşlıklar var, heyecan var. Biz iki günde bitirmişiz. +18 olduğunu da hatırlatayım.


Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Satranç bilmem ama ilgi çekici bir diziydi.Biz de beğenerek izledik de 18 üstü olmasına anlam veremedim?? Öyle bir dizi gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuşturucu, cinsel konular olunca belirteyim dedim. Sonuçta kızın ilk cinsel deneyimini falan izlemekteyiz :)

      Sil
  2. Netflix'de izlediğim iki yabancı dizi oldu bugüne kadar. Biri Unorthodox, diğeri de Quinn's Gambit.

    İkisini de gerçekten çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seksenlerin havasını almak istersen Stranger Things de güzel. Son sezon dandirikti gerçi ama. Bir de Witcher izledim. O da fantastik. Benim de izlediklerim bunlar sanırım. Sıkılıyorum diğer bol entrikalı dizilerden.

      Sil
    2. Stranger things ilk sezon çok iyiydi sonra giderek düştü performans. Witcher'ın kitaplarını da oyunlarını da seviyoruz eşimle, diziyi de çok severek izledik. Queen's Gambit'i de bir gecede izleyip bitirdim, eşim duymasın :D onsuz izledim diye gıcık olabilir ama öylesine açtım, bir baktım son bölümdeyim :))))

      Sil
    3. İkinci sezon da fena değildi ama sonuncuda ergn muhabbetleri öğk getirtti :D Witcher'in kitabını okumadım, oyununu oynamadım, filmi onun için sevdim herhalde diyordum ama sen de sevmişsin. Queen's Gambit başlayınca bırakılamıyor gerçekten :D

      Sil
  3. Hey love! i LOVED your post and your blog!
    i already followed and i want to invite you to visit and follow mine too <3

    pimentamaisdoce.blogspot.pt

    YanıtlaSil
  4. Biz de çok beğendik, hatta izlediğimiz herhangi bir şeyin ilk yedinci dakikasından itibaren telefonuyla oynamaya başlayan sevgili eşim güneşim bile kesintisiz ekrana bakma rekorları kıdı bu diziyi izlerken. Biz bir pazar günü izleyip bitirdik 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlayınca bırakılamıyor gerçekten de Sevda :)

      Sil
  5. bu diziyi çok övdü birisi benim de ilgimi çekti ama şu ara izleyemem sanırım. güzel anlatmışsın sen de mutlaka bir gün bakarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta izle. Yalnız uzun bir boş vakit bul, insan başlayınca bırakamıyor :)

      Sil