Göbek Yine Pırtlamış :(

Eylül 04, 2020

Sabah saatim çalmadan yarım saat kırk dakika önce gözümü açıyorum. Sonrasında saatin alarmını kapatıp kalkıyorum mecburen. Zira o son yarım saat uyumaya kalksam dön sağa dön sola saate bak şeklinde geçecek. Ve fakat  bir türlü dinçleşemiyorum.

Kalkalı üç saat oldu. Çocuklara kahvaltı hazırladım. Kendime hazırladım. Kahvaltımı yaptım. Mutfaktaki bulaşıkları topladım. Öğleden itibaren mutfağa girmek bunaltıcı olduğundan ve bizimkilerin acıkma hızına yetişemediğimden pirinç suya koydum. Karpuz kesip dolaba koydum, Can kahvaltıda yumulur artık. Yeşil mercimek haşladım. Bi ara pişiririm gün içinde. Geceden kuşbaşı et çıkartmıştım,  onu soslayıp dolaba kaldırdım. E pirinci pişireyim de pilav olarak dursun bari dedim. Saat 11.00 de sporum var. 12 gibi bittiğinde Can'ın kahvaltısı oğlanların yemeği hepsi birbirine karışacak. Akşama da market siparişim gelecek. Yemek pişirme işi sonraya kalırsa hepsi bir arada soldan soldan gelirler bana.

Bu kadar işi yapan insan açılır di mi. Gözlerimi zor aralıyorum. Hayır ayın muayyen günleri de geçti. Bahanem de yok. 

Spora bir saat kaldı. Kalkıp şu odayı süpürmekle, kıvrılıp yatmak arasında kalmış durumdayım. Vakit geçene kadar kitap okuyayım dedim, onu bile yapamıyorum, beynim kaymış. 

Bi yarım saat gözlerimi kapasam kendime gelir miyim acaba? 

Bu arada bi milyonuncu rejimime başladım (Hayır açlıktan değil bu uyku hali tıka basa dolu midem, devasa bir omlet yedim) yine ibre almış başını gidiyor. Bi küçülemedi şu mide yaaa. 21 günmüş de alışkanlık olurmuş da. Pöh. Öncesindeki bilmem kaç 21 günlük alışkanlık öööle bi defada geçmiyor, benim işkembe küçülüp hali selim bi hal almıyor. 

Dün psikiyatriste gittik . Bir saat konuştular. En sonunda bu sene üniversite sınavı stresine sokmayalım, kendi sevdiği şeylerle uğraşsın demez mi kadın?  Allahım sana sığınıyorum. Yahu zaten üniversite sınavı stresine soktuğumuz yok, okuluna git, dersini dinle, ödevini yap demekten öte bişey istemedik ki. O arada lütfederse iki gününü de sınava ayırıversin diyoruz. 

Neyse. Nereye baksam elimde kalıyor. Bn kalkıp şu evi süpüriim, spor yaparken ağzıma burnuma kıl tüy dolmasın. Yapabileceklerine odaklan Handan. Sen kendini toparla gerisini sal gitsin Handan. Ay aç şu gözlerini Handan, beni deli etme, uyudun kaç saat,  uykun muykun olmaması lâzım.

Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Selam enerjik, canlı Handan sana kolay gelsin.Seni bunlar korkutmaz. Önce kahve ya da çay sevdiğin içecek sonra spor yada temizlik ardından var mı sana yan bakan. Sevgiler.(espri yapmak istedim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spor, ev süpürme öğle yemeği tamam artık yatmaya gidiyorum Zehra :) Yalnız kilo alma nedenim belli, onca iş yaptım, uykum açılmadı, metabolizma hiç çalışmama yöntemi bulmuş bende :D Benden de sevgiler.

      Sil
  2. Dün tek bir öğün yedim, evet maalesef bunun sağlıksız olduğunu da biliyorum ama dediğin gibi ibre milim oynamıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kuzenim hep tek öğün yer. Tepeleme yer. Onun dışında meyve falan atıştırır. Ve hep incecik, formundadır. Genellemelere bakmadan kendi doğrumuzu bulmamız gerekiyor sanırım Mimoza. Bana da zıttırı pıttırı ara öğünler hiç yaramıyor bence.

      Sil
  3. benim ibre de oynamıyor bakalım diyetisyene gideceğim artık bu gidişle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalori hesaplama aplikasyonları var, ben şu anda yediklerimi ona yazıp, o limiti geçmeden yemeye çalışıyorum Özlem. Bir de yazması o kadar sıkıcı ki sırf yazmamak için yemekten vazgeçtiğim olabiliyor. Bir bak istersen

      Sil
    2. bu aplikasyonlara nasıl ulaşabilirim arkadaşım?

      Sil
    3. Google playstore da var. Sana en pratik geleni indirebilirsin. Ben cronometer kullanıyorum, kardeşim önermişti ama içinde yemekleri bulmak zor olabiliyor.

      Sil
    4. Handan ve Özlem yediklerinizin kalorisini hesaplamak için "fatsecret" diye bir uygulama var. Onu da kullanabilirsiniz. Ücretsiz, Google Playstore'da var.

      Sil
  4. handan olmak da zor yaaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Büyüdükçe daha zor çocuklarla uğraşmak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl. Hoş kolay olduğy bir zaman var mıydı hiç, orasını da bilmiyorum :)

      Sil