Ebe

Ocak 24, 2007

Aslı ebelemiş beni :)Hakkımda bilinmeyen 5 şey. Hakkımda hâlâ bilinmeyen şeyler var mı bi düşüneyim önce.

1/Yazmayı öğrendiğimden beri günlük tutarım. İlkokul birinci sınıfta öğretmenimizin verdiği bir yaz tatili ödevi olarak başlamıştım buna. Bütün yaz tatili boyunca "Bugün sokağa çıktım oynadım, çok mutluyum" , "Bugün evdeydim, canım sıkıldı, çok mutsuzum" şeklinde gelişen bu ilk günlüğümün ardından yazdıklarım çok da değişmedi aslında. Hani filmlerde falan olur, bir günlükleri vardır insanların, yazılar, yapıştırılanlar. Şöyle eline alınca dolu dolu gelir. Hep özenmişimdir ama hiç beceremedim. Benimkiler genelde havada asılıdır. O gün birşey olmuş, orasını anlarsın ama ne olmuş o belirsiz. Arada hepsini yakmayı planlamakla birlikte yine de kıyamıyorum onlara.

2/Şimdi de basılıyor mu bilmiyorum ama eskiden Beyaz Dizi serisi vardı. 15 günde bir perşembeleri 3 kitap halinde çıkardı. İşte onlara bayılırım ben. Düşününce içim sıcacık olur. Çoğu deli saçması gibi olup sonuna kadar okunmasa da hâlâ sevdiklerimi saklarım. Bir kenara kıvrılıp okumayı düşünmek bile gülümsetiyor beni.

3/Uğuldayan rüzgâr, şimşekler, bardaktan boşalırcasına yağan yağmur... Bu sesler sıcacık evimin içindeyken huzur verir bana. Şu anda ben buraya yazarken rüzgâr uğulduyor dışarıda, birazdan çayımı alıp pencerenin önüne yerleşeceğim. Dışarıyı seyredip, kısa bir keyif kaçamağı yapacağım.

4/Dans etmeyi çok severim. Yerimde duramam hoşuma giden bir müzik çaldığında. Toplantılarda kolamı koklayıp içinde alkol olup olmadığına bakmaya çalışanlara alıştım artık. Alkol almama gerek yok ki :)

5/Walkman olmadan dışarı çıkmam. Çevremdeki insanların aralarında geçen manasız konuşmalara gıcık kaptığımdan kimseyi duymamaya çalışırım. Okulda arkadaşlarım kulaklıklarla kulaklarımın evrimleşip birleşeceği anı bekliyorlardı. Neyse ki minicik mp3 çalarlar çıktı şimdi. İlk zamanlarda kulağıma takmış olduğum devasa radyoyu görseniz inanmazdınız . Anteni bile vardı :)

Sanırım 5 maddeyi tamamlayabildim :)

Hımm,Aylin,Zehra ve Angel ben de sizleri ebeleyeyim.

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. günayydınnnn :))canımmsınn canımm :) bak içmeden sarhoş gibi görünen ben'e benziyor bu 4. madde :D hehehe sende mi sobeledin handan :) artık yazmak şart oldu :D optio da sobelemiş :)) yazim bakalım :))öperimm kocamann :))

    YanıtlaSil
  2. Beni sobelediğine pişman olaceksin..Hayat hikayemi yazacağım. Sonra da hepinizi sözlü yapacağım. Aman ne daraltıcı şeyler yazarım ben şimdik.
    Hem zaten elmalı payımı istiyom ben. Paylama beni Henden.

    YanıtlaSil
  3. handan özür dilerim ayline yorum yazamıyorum burdan yazıcam :) aylinnn süppersin senn ya :D gülmekten öldüm :)

    her ikinizede iyi akşamlar :) öperim kocumann :))

    YanıtlaSil
  4. Handancığım, sağol hemen cevaplamışsın.

    İlk yazdığın konuda çok benzer şeyler yapmışız. Gerçi ilerleyen yıllarda biraz günah defterime dönmüştü o, bu sebeple ne yazık ki bir süre sonra ben yaktım defterleri.

    Ne salakmışım diyordum okurken iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  5. Ayyyy Zehra beni beğeniyoooo. Sen beni beğenmiyör müsün Henden? Şimdi ben Gaffur moduna girdim . :o)
    Teşekkür ederim Zehra ay ay ay . Vallahi doping etkisi yaptı bana. Kız bu aralar depresif takılıyorum ben. Umarım bunaltmamışımdır seni. Zaten yakında Henden'den azarı işiteceğim daraltıcı yazılarım yüzünden. Çok sevindim yaaaa. Çok merci çokkk.
    *******************
    Hendencim.Zehra'yla senin blogda buluşuyoruz diye kızmıyorsun değil mi? Elmalı payın tamamını yediğin için, rehavet çökmüştür sana. Hemen olaya hakim olamıyondur sen. Birikecek yanlarda o paylar. Elma birikse neyse de, yağı, şekeri ne yapacaksın. Yok kızım biz kilo falan veremeyeceğiz. Zayıf geldim, şişko gidecem bu dünyadan. Ayyyyyyy 38 beden olup, öyle gideyim bari Tahtalıköy'e. Orada da iyi bi imaj yaratmak gerek di mi? Ho ho ho .. Tı tı tı bana.
    Mektubuma son verirken ellerinden öper, burnundan sıkarım.
    Çekiliyom haşmetlim

    YanıtlaSil
  6. ya cok gec olmadı umarım. Ebelendim diye pek sevindim ilk kez, sanırım cocukken pek üzülüyormusum ben buna. Yalnız "ne yazacagımı" ve "kimi ebeleyebilecegimi" bilemedigim icin bir miktar panik oldugumu itiraf etmeliyim. Cünkü pek yeniyim buralarda... Herneyse once bir anlatiim ben bari kendimden birseyler. Sonra düşüneyim bunları. Bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil