Oradan Buradan

Haziran 18, 2023

Yine bi hormonsal zamazingolarla geçiyor günler. Can'a dedim ki, "Uleeyyyn ya bu halim geçici değil de bundan sonra hep böyle kalacaksam ben " " O zaman seni değiştirmek lâzım " dedi. Adam, hadi sen değiştirdin kendini kurtardın, bana nolcek, hiç sevmediğim bi tiple yan yana, ömğr mü geçer :P

S*iktir Et Diyeti ile 85 e iyice yerleştim, yürürken kaidemle bişeyleri de yıkıp geçmeye başladım (Çünkü yana doğru genişlemeyip öne ve geriye doğru alıyom kiloları ben ) . Ama iyi haber, artık yeme işimi biraz düzenleyebileceğim sanırım. En azından geceleri yemeyi bıraktım. Acıkıyorum ama deli gibi birşeyler yiyesim yok. Zaten yediğim zaman hâlâ bir şey sınırlamıyorum. Ama meselâ tost yiyesim gelmiyor her gün. Şu an kötü beslenmemmin tek sebebi üşengeçliğim .

Yemeği istediğim gibi yerken aç olmayacağım için daha çok hareket ederim sanmıştım ama öyle olmadı o iş. Şu an her gün on beş yirmi dakika bile olsa ekstra hareket etmeye çalışıyorum. Dans videoları buldum. Yirmi dakikada hafif tempo olmalarına rağmen kan ter içinde kalıyorum.

Can bi uyduruk sineklik taktı balkon kapılarına evde bi gerilim havası mevcut. İçinden geçiyoruz, birazdan takır tukur mıknatısların yapışma sesi ile zıplıyoruz yerimizden.

İnstagramda bir sürü reels hazırlıyorum. Çiçek böcek 300 görüntüleme, ben olursam 500 görüntüleme, Metehan dansı 1500 görüntüleme, Can'ın sineklik takması neredeyse 17000. Te Allam, algoritmana senin...

Bu ev de eski evim gibi (aradakini evimden saymıyorum) güzel esiyor. Balkon kapıları arası cereyan yaparken gidip kapatıyoruz. Harika :)

Yarın dişçiye gidicem. (Diş hekimime yani ) Çok işim var onla çok. 

Burnumun dibindeki kitap fuarına gidemeden geçti on beş gün. Ayıp bana.

Sürekli müzik dinliyorum. Mutfakta iş yapabilmemi sağlıyor. Akşamları boş boş yatarken telefonda oyun oynayıp bir yandan da müzik dinliyorum. Genelde de her gün bir şarkıya takılıp hep onu dinliyorum. Şu aralar Red Lights'a taktım. Biraz gökkuşağı müstehcenliğinde bi klibi var. Ama şarkı tam benlik. Konser halini paylaşayım, nispeten daha iyi :) Tık.

Begonviller nefis açtı.


Evimizin babası ders çalışıyor. Pilotların altı ayda bir similatöre girip bilimum abuk subuk arızalarda ne yapmaları gerektiğiyle ilgili sınav olduklarını biliyor muydunuz ? Babalar gününde babalık görevleri için çalışmaktayım diyor . Oy severim ben onu. Evlenmeden önce bir gün bir aylık falandı her halde yeğenine bakıyorduk. Ben oğlanın bezini değiştirmeye çalışırken o öye odaya kaçtıydı. Yandık bu adamla dediydim. Neyse Metehan doğduğunda ben de senden önce çocuk yapmadım, sen de öğrenecesin diyerek olaya el koydum da değiştirdi bebeklerin altlarını. Her akşam sizi kim yatırsın dediğimde "Babamızzz " cevabını aldığımıza göre babalık konusunda çok tatlı olduğunu söyleyebiliriz herhalde :)

Saat dört buçuk olmuş. Bugün bayağı iş halletim. Çamaşır ikinci posta yıkanıyor. Yatak çarşafları değişti. Ev süpürüldü. Bulaşık makinası çalıştı, yerleştirildi. Taze fasülye, tavuk, pilav pişti. Kalan son kışlıklar kalktı. Yorganı da kaldırdım. Market alış verişi yerleşti. Bir de duşa girersem tamamdır. 

İşte böyle bir gündü. 

Daha da bir sürü ufak tefek şey vardı aklımda ama kaçmışlar yazarken, başka zamana kalsın onlar da.





Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Dietti, kiloydu, spordur mevzusuna ben hiç girmeyeyim zira hiç içimden gelmiyor. O balkon nasıl şahane öyle! 🧿🧿🧿 Tabi ki bakar bakmaz hemen tıkladım ve aldım şarkımı 😁 O saydığın işlerin hepsini nasıl bir günde yapıyorsun? Ben bugün sadece buzdolabını boşalttım, temizleyip yerleştirdim. Ama cidden kötüymüş içi 🙈 Bir de pilav yaptım o kadar 😩 Bu yorumu yazıp duşa gidecek takati bulmayı umuyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spor yerine dans etmeye başladım, iyi geldi Manxcat, dans anlatan videolar buluyorum yutubda, onları yapmaya uğraşıp yapamazken en azından yatmak yerine ayakta vakit geçmiş oluyor :)
      Balkon çoştu :)
      Buzdolabı temizliği bir günü alır , benimki de ilgi istiyor ama şimdilik görmezden geliyorum :)

      Sil
  2. eh herşey iyi gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  3. Balkon muhteşem, sen muhteşem, kiloları boşver, gidecek onlar inanıyorum sana (bize..)

    YanıtlaSil
  4. Bu çiçekler size torpil geçmiş, kesin bilgi :)

    YanıtlaSil
  5. Kızım babasına daha düşkün. Oğlumla aralarında sanırım bir bağ bozukluğu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirlerine benziyorlardır. Büyüdüğünde daha iyi anlaşırlar, tecrübe konuşuyo :D

      Sil
  6. Artık bu kilo işinden bıktım çayın yanında tatlı bir şey yiyemeyeceksem niye yaşıyoruz. Balkon ne güzel görünüyor bu arada. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma, ben de sevdiklerimi kısıtlamadan sağlıklı olma yolu bulmaya çalışıyorum. Bu da hareketi arttırmaya dönüyor. Hadi bakalım, umarım yaparım :D

      Sil
  7. Spora ruhen uzak biri olarak dans bi yükseldim bayram dönüşü deneyeyim bunu bir. 💃🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dans gerçekten güzel oluyor, dene sen de :)

      Sil