Akışa Bırakmak

Haziran 25, 2023


Pazar sabahı sessizliği. Kâh video seyredip kâh kitabımı okuyorum. Bir bakıyorum gözlerim sulanmış. Okuduğum cümle bir yerlerine dokunmuş ruhumun. Bomboş ve amaçsız hissediyorum kendimi. Bu da böyle bir dönem demek ki. 

Bacağım hâlâ ağrıyor. Ağrısın, napalım. Çok şükür sabah yataktan hasta gibi kalkmıyorum bir kaç gündür. Evimi toparladım, ne zamandır yıkamam gereken tülü yıkadım, camı sildim falan. Bu yaşlarda belki de hayat böyle bir şeydir. Enerjin varsa tadını çıkartırsın, yoksa bugün de böyle deyip kabullenirsin. Çok şükür ki enerjim olmadığında yatma lüksüm var dersin.

Karnım acıktı. Dün yediğim güzel akşam yemeğinden beri ağzıma bir şey atmadım. Baktım canımın istediği bir şey yoktu, sırf yemek istiyorum diye yemedim. Sabah nefis kahvaltı yapacağız, söz dedim benliğime. Kıtlık moduna geçme. Ama akşamları biraz bekleyebiliriz, bu kilo bize zararlı. 

Akşam yemekten sonra cips alıyorum yanıma. Biliyor musunuz koca paketi bitirip midem bulanırdı eskiden, şimdi o paket üç dört günde bitiyor. Ve ben asıl severek istediğim şeyi yediğim, onun yerine sağlıklı bişey koyayım diye uğraşmadığım için daha az yiyorum aslında. Belki sonunda canım sağlıklı bir şey de çekmeye başlar, kim bilir.

Çok güzel bir yaz sabahı. Üç saattir ayaktayım, etraf yeni yeni hareketlenmeye başladı. Evdeki erkeklerim uyuyorlar. Kahvaltı hazırladığımda kokuya kalkarlar. Dünyanın öbür ucundaki erkeğim yarışmadaydı bugün.


Dün İzmir'e gitmeye çalışan arkadaşlarım yedi saatte Bursa'ya varıp oradan geri dönmüşler. Bu sene ilk defa bizim de boş günümüz var bayramda. İstemeden oldu. Boş günü bayram olduğunu bilmeden ayarlamış Can. Saçma sapan kalabalıklara kalacağız. Bakalım bir şey yapabilecek miyiz. Kamp yapmayı özledim .


Dans ediyorum ara ara. Ama kendime bakmadan dans etmek daha güzel sanırım. O zaman rüzgâr gibi hissediyorum, sonra video çekiyorum deli dana gibi gözükmekte olduğumu görüyorum :D Olsun. Yollarda giderken de sırtımı dik tutup en sevdiğim müziklerin enerjisini yüreğimde hissederek yürürken dışarıdan nasıl gözüktüğümün hiç önemi olmamalı, insanlara benim enerjim gitmeli. Banu Alkan 'ı kendime rol modeli yaptım :P

Neyse ben kalkıp mutfağa ilerleyeyim. Zaten herkesler ya yolda ya tatilde ya pazar günü modunda, şimdi gelip buraya uğrayan olmaz :)

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Ben geldim bile, harika yazını da okudum. Ben de İzmir'i bekliyorum, kaçmasın bi yere diye:))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin :) Evet evet , o kalabalıkta İzmir'i korumak gerek :D

      Sil
  2. Bende burdayım.
    Yazın etkiledi beni.
    Benimde ruh hali çok git gelli.
    Arada düşünüyorum da şükür et kızım diyorum kendime.
    Büyük şeyler yok ama küçük bir şey oluyor. Sanırsın dünya başıma yıkılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bardağın sürekli dolu tarafına bakması güzel da arada boş tarafına da bakıp nasıl dolduracağımızı düşünmek gerekiyor. Bazen sürekli şükredip otururken o kısmı es geçiyormuşum gibi geliyor. İnce dengeler bunlar. Küçük şeyler dediklerimiz belki de küçük değil. İncir çekirdeği dişinin arasına girince hiç de küçük bişey olmuyor . Ay ben de bağlayamadım yazıyı bir yere , idare et artık :D

      Sil
  3. yess go with the flow :) ooooo dancing oooo :)

    YanıtlaSil
  4. Geldim Ben de iki gündür evden çıkmadım midem sırtıma vuruyor cuma günü işte biraz gerildim hemen etkiledi. Bu yaştan sonra böyle dediğin gibi olsun ne yapalım. Enerjin bol olsun. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mide rahatsızlıkları yediklerinizden değil sizi yiyenlerdendir derler. Geçti geçti. Güzel bir tatil yap Hülya .

      Sil
  5. Ay o dünyanın bir ucundaki dans yarışması olayına bayıldım:) Alkışlıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi dönmesi gereken günden bir hafta sonra olan yarışmaya katılma çalışmalarına başladı, ona da katılıp öyle dönmek istiyor :)

      Sil
  6. Pazar uğrayamasak da şimdi uğradık :) Ve dansı bazen bende ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin :) Dans hem bedene hem ruha çok iyi geliyor :)

      Sil
  7. dans, zihni boşaltmak için iyi bir yöntem:)

    YanıtlaSil
  8. Ben çok sevdiğim bir müziği dinlerken ya da o anda o müziğe kapılmışsam yolda deli deli hareketler yapığ salınmaya başlayabiliyorum. Sonra insanlar bana bakmaya başlıyor. Bende onlara geri bakıyorum. Dik dik bakmakta ustayımdır. Aldığım zevki bilseniz sizde dans ederdiniz diye düşünüyorum. Eğer canı istiyorsa istediği zaman dans edebilmeli insan. :)

    YanıtlaSil