Kendine Nazar Değdiren Hamarat :P

Haziran 22, 2023

Perşembe sabahları pek hamarat oluyorum. Niye ? Bir hafta boyunca pazardan aldıklarım buzdolabında yamulurken beklediğimden pazara gitmeden onları toparlayayım diyorum zira .

Bu sabah ekstradan anneme çorba pişireyim dedim. Dün akşam midesi kötü oldu , bir şey yiyemedi. Vitamin olsun istedim .

Sabah sekizde kalkıp kendimi sağa sola atmadan mutfağa daldım.


Mercimek ile patates, soğan, biber, havuç doğrayıp koydum düdüklüye. O pişerken dolaptaki kırmızı kapya biberlerle karta kaçmış çürümekten bir adım ötedeki sivri biberleri aldım. Soğan sarartıp onları da ince jülyen doğrayarak içine atıp kavurdum. 


Nasılsa çürümemiş reyhan da yıkanıp limontuzu, toz şeker ve kaynar suyla buluşturuldu. Demlenerek reyhan şurubu olmaya çalışıyor şu an .

Balkonda duran karpuzu da hazır buzdolabında yer açılmışken doğrayıp yerleştirdim. 

O arada haşlanan sebzeler çorbaya dönüştü.

Bilgehan'a mantarlı omlet pişirildi.


Kendime de hindi fümeye kavurduğum biberleri ve peynir koyup sararak kahvaltı hazırladım. Saat daha ondu ama erken kahvaltı yapmış oldum.

Çorba ve karpuzu alıp anneme geçtim. Gazetesini de aldım bu arada. Neyse gecesi iyi geçmemiş ama ayaklanmıştı sabah. Çamaşır makinasını çalıştırdım (inatla öğrenmiyor çünkü ) , çorbasını koydum. 

Dönüşte saat daha on bire geliyordu ve hava çok sıcaktı. Pazara gitmesem mi dedim ama neyse kulağımda çalan müzikle pek tempolu keyifli yürüyordum. Devam ettim yokuşu çıkmaya .

O arada arkadaşımın annesine rastlayıp sohbet ettim pazara kadar. Pazarın en başındaki tezgâhlardan biraz meyve ve domates alıp döndüm .


Ama çantaları elime alınca kalçamın ağrısı nüksetti yine. Ayın muayyen zamanlarında daha da artıyor ağrılar. Az önce müzikle uçar gibi yürüyen ben topallaya topallaya eve kendimi zor attım. Pazar çantaları antrede benim ayağa kalkabileceğim ânı bekliyorlar. Neyse yarım saat kıvrandıktan sonra geçmeye başladı. Sanki çok lâzımmış gibi tam kalça eklemimde kist çıkması gerekiyordu tabi. Ağrı kesici içmek dışında bir tedavi de vermedi doktor. Bi de kilo alma dedi tabi. Eh, ben o zamandan beri bile sekiz kilo aldığım için :P Hoş, zayıfladığımda da topallıyorum onun için çok da şeetmiycem şimdi.

Şu an saat 12.10. Aldıklarımı yerleştirip buzu açılsın diye çıkarttığım tavuğu dolaba koyayım. Bir de semizotunu pişirebilsem nefis olurdu ama o yarına kalır gibi geliyor. Hımm. Yarın da dişçi yollarındayım, belki bugün pişiririm. Aradan çıksın. 

Yani, yemek yapmayı sevmeyen bir kadın olarak aslında çok şanslıyım, kocam da çocuklarım da her gün dışarıdan yiyebilirler. Gelgelelim ben sevmiyorum, sipariş edecek şey bulamıyorum bir müddet sonra. 

İşte günün ilk yarısı böyle geçti, şimdi bir köşeye kıvrılıp uyuklayayım biraz :D

Sonradan Not: Tavuk pişti, semizotu da pişmek üzere. Aferim bana di mi :D

Benzer yazılarım

19 Yorum yap

  1. Oy kuzucum sana da anneciğine de geçmiş olsun. Biz de ana-kız yatanlar kervanındayız bugün :) Sevgilerimi yolluyor ve olunca reyvanın rengini bir de bloğa koymanı rica ediyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Size de geçmiş olsun Cerencim. Reyhan güzel olduysa koyarım, daha açıp bakmadım :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun Handan Hanım cım buralardan kocaman Masallah gönderiyorum size❤️ bu arada biz taşındık çok üzüldüm sizinle gorusemedigime ama İstanbul a gelme nedenim olur belki diyorum artık gezmek için geleceğimden ☺️sevgiler Ceren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun yeni eviniz :) Her zaman beklerim buralara :)

      Sil
  3. Bu sefer "Geçti geçti" deme sırası bende, bi şeycik olmaz :)

    YanıtlaSil
  4. Aferin vallah, ben semizotunun pişmişine alışamadım çiğ daha cazip geliyor. Bende de salatası vardı bu akşam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada semizotu LDL yani kötü kollestrolü düşürüyormuş onun için çiğ kullanmayı tercih ediyorum.

      Sil
    2. Ben de salatasını daha çok seviyorum ama Bilgehan çiğ bişey yemediği için arada yemeğini yapıyorum o da vitamin alsın diye. Kolestrol düşürüyorsa her hafta alıp salatasını yapiim, zaten çok severim, bi işe de yarasın. Niyeyse kolestrolüm hep yüksek çıkıyor benim.

      Sil
  5. Geçmiş olsun yürüyüşün fazlasıda ağrı yapıyor bende. Anneye şifalar dilerim. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hülya. Yok, fazla yürüyüş değil, benim kistler yokuş aşağı yürürken çok ağrı yapıyor. Eh yokuşun ortasında oturuyorum, her halükârda bi yokuş inmem gerekiyor :)

      Sil
  6. geçmiş olsun :) düdüklü tencere korkutucu yiaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yıllarca kullanmadım ama şimdi acayip kolay geliyor. En basitinden aldım kendime, çorbalar , haşlamalar falan anında pişiyor . Hele kuzu sote pişirmek sadece yarım saat.

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Aman onca uğraş, yemek, bulaşık filan, akşamına her şey bitti. İki gün gideydi bari :D

      Sil
  8. Sana da, annene de çok geçmiş olsun. Her gün bir yerimden bir şey çıkıyor benim de. Artık makinalar eskiyor, dinlendirmek lazım arada:))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol bol dinlendiriyorum ama pek şımarık çıktı benim iskelet sistemi, anneme malzemeden çalmışsınız diyorum :D

      Sil
  9. O dolap boşalsın hamaratlığı bana da geliyor ara ara 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi hissediyor insan kendini ama yine doldu sanırsam :)

      Sil