Ölüm Bir Şey Değil de Yaşamamak Korkunç

Mayıs 25, 2023

Ama blogcum ben burada hormonlarımla boğuşurken sürekli bişeylere hüzünlenip durmam için sebep de çıkartılmaz ki.


Dün Dimash'ın 29. doğum günüymüş, tabi her yerden videolar düşüyor önüme. Bir de yeni şarkı çıkartacak diye bekliyoruz falan .

Kendi 29 yaşımı düşündüm. Marks N Spancer'dan çok severek aldığım bulüzü giydiğim güzel fotoğrafım geldi aklıma. (ay ben hâlâ giyiyorum onu , çok da geride kalmamış o yaşlar herhal :D) Dört aylık hamileydim . ( Bir saattir fotoğrafı arıyorum)


Ama bu 28 yaş fotoğrafıydı.

Sonra hatırladım, 29 . yaş günüm en hüzünlü yaş günümdü.

Daha beş gün önce babacığım kendi yaş gününde vefat etmişti. O sabah beni kimse erkenden arayıp doğum günümü kutlamamıştı. Babamın yumuşacık sesini duyamamıştım. 

Neyse işte. 

Sonra Dimash'ın şarkısı çıktı. Ay ben bir de ona hüzünlen. Hayatımı boşa geçirmiş gibi falan hisset . 

Şarkıyı üstteki fotoğrafıma sakladım, kahvenizi alıp kulaklığınızı takıp dinleyin. 

Bu sabah da Tina Turner 'ı duydum. Radyoda What's Love Got To Do With It 'i dinlediğim günlere ışınlandım. Erkek sandıydım ilk önce söyleyeni :) Ne kadındı ama. Huzur içinde yatsın. 

İşte böyle.

Yapacak işim yok da kendi kendime hüzünleniyorum diyerek kalkıyorum şimdi. Daha pazara gidilecek. Annemin ilaçları eczaneden alınacak. Hastaneye tahlil sonuçları çıktı mı diye sorulacak. Öğleden sonra Can eve dönüyor. Gidip ona şarlayıp falan kendime geleyim azıcık :)


Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Kalbimi bıraktım... Ben de bazen o hüzne gark oluyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman insanın yüreğinde bir yerlere dokunuyor hayat

      Sil
  2. Ay alemsin Handan, senin de hayatın boşa geçtiyse... Ama işte karşıdan bakıp görmek kolay da, özellikle malum dönemlerde kendine bakıp görmek imkansız sanki. Ben de aynı şeyle boğuştum dün gece yarısı.. Hayatımı boşa geçiriyorum hissi geliyor bana da, o zaman bir liste yapıyorum, yaptıklarımı başardıklarımı içimden sayıyorum kendime ve eğer o aklımın içindeki "ama o sayılmaz" diyen gerizekalımanyakaşifte konuşmaya kalkarsa da "eeeh yettin gari" diyorum.
    Valla bizim kendimize ettiklerimiz nedir böyle yahu?! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ciddi ciddi başardığım bir şey göremiyorum Ceren, zaten çok şanslı bir hayatım oldu ben de akıntıya bıraktım kendimi, o kadar :)

      Sil
    2. Valla parti hazırlamayı senden daha iyi başaran bilmiyorum. İlk aklıma bu geldi daha binlercesi var ;) hormonlar bunlar işte hep hormonlar…

      Sil
    3. Yapabildiğim çok şey var, yaptığım yok :D Geçti geçti..

      Sil
  3. Hayat böyle böyle akıp gidiyor işte Handan. O; sabahın erkeninde aranmamak var ya, işte o, insanı bitiriyor. Şimdi benim doğum günüm de yaklaşıyor ve o telefon çalmayacak. Benimki anneler gününde de arardı zabaan köründe, bilirdi kızının zabaan körünün köründe kalktığını. Ve öyle işte, bazı insanların ölmemesi lazım yahu, büyük ziyan yani. Misal; Hakkı Devrim’ i ne zaman dinlesem, böyle bir adamın ölmemesi lazım derdim. O kadar bilgi, deneyim boşa gidecek, aktaracağı, öğreteceği bunca bilgi varken ölüp gitmesi çok büyük ziyan olur derdim. Kaaaç yıl geçti öleli, nurlarda yatsın. Tina da öyleydi 😞. Her ölen güzel insanla bizim de bir yanımız ölüyor be Handan. Ondan sonra düşün dur; yaşamın ne anlamı var vs vs. Sen git işleri hallet, yapacak iş olunca felsefik felsefik düşünmüyor insan. Çok özledim, çok öpüyorum ❤️❤️❤️❤️❤️Sevda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak iş bulmak gerek Sevda, felsefik düşünmek hiç iyi deel :D

      Nur içinde yatsınlar :)

      Ben de seni çok özledim, kocaman kocaman öptüm .

      Sil
  4. Handan, ciddi ciddi bir şey başardığım olmadı ne demek? Hayattan keyif aldın mı? Aileni, eşini, dostunu mutlu ettin mi? Hepsinden önce ve en önemlisi sen mutlu oldun, sevdiklerinle mutlu anlar paylaştın mı? Bunlara cevap evetse en mühim şeyi başardın bence: Mutlu olmayı ve mutlu etmeyi!

    Hayatın illa ki büyük büyük (???) şeyler başarılacak bir şey olması gerektiği fikrine neden kapılıyoruz acaba hepimiz? Neden kendimizi hırpalamayı bu kadar çok seviyoruz. Bence yaşamanın tek amacı var o da "Yaşamak". Yani bir şey başarmak için yaşamak değil; sadece yaşamak, deneyimlemek, mutlu olmak ve mutlu etmek. Gerisi teferruat.

    Tabi ki gerçekleşmeyen hayallerimiz olunca boşuna yaşamışız, yaşıyormuşuz gibi geliyor ama aslında öyle değil. Kendi hayatımızın içini dolduran da boşaltan da biziz. Bardağa nasıl baktığımıza göre değişiyor gerekten de işler :) Bence senin bardak baya baya dolu Handan.

    Kalbimi bıraktım, kocaman da öptüm :)

    YanıtlaSil