Ay Artık Olsam da Rahatlasam

Mayıs 24, 2023

Nedir biz kadınların her ay çektiği yaa. Çocuk doğurmuş olsun olmasın bütün kadınların anneler günü kutlanmalı sırf hayatı boyunca çektiği bu fizyolojik ve psikolojik zor zamanların hatırına.

Vallahi şiştim. Ya , tamam,  çok güzel, bu yaşta hâlâ devam ediyor vücudum yenilenmeye felan ama bu ay dağıttı yine beni .

Bir film izlemeye çalışıyorum, sanırım beş dakikalık bölümler halinde diziye çevirdim. Yatasım yok kalkasım yok, kitap okuyasım yok, müzik dinleyesim yok, evde durasım yok, dışarı çıkasım yok. 

Tam bir depresyon hali. Biyolojik olduğunu bilmek de rahatlatmıyor. Puffff.

Neyse , bugün mahallede yürüdük, size biraz bahar havası getireyim, ben de şu filmi bitirmeye çalışıp sonra da erkenden sızsam falan, ne güzel olur.

Ay, TOWANDAAAA...







Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. çekilir dert değil aslında handan abla ama çekmeye devam ediyoruz...

    YanıtlaSil
  2. Handan Selam menapoza girince çok üzülmüştüm. Birde o yandan bakmak lazım. İnci Aral'ın içimde kuşlar göçtü. Bu konuyu anlatıyor. Fotoğraflar çok güzel. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki ucu şeyli değnek işte Zehra. Olsak bir dert olmasak bir dert.
      O kitabı otuzlu yaşlarımda okuduydum, bir de şimdi okumam gerek :)

      Sil
  3. Ne o yaa:)) unuttum gitti valla, çok rahat böylesi..

    YanıtlaSil
  4. Çocuklara hamilelik ve sonrasında 3'er seneden 6 sene regl olmadım, aman yarabbi nasıl muhteşem bir dönemdi. Acaba menopoz da böyle mi olacak diye düşünüp umutlandım bakalım.. Şimdi yazık yeni nesil regl olma yaşı 10'a inmiş!!! Düşünsene 40 sene her ay of ya... Bir de kendi kızıma artık yavaş yavaş konuyu anlatmam gerekiyor ama nasıl anlatacağım bilmiyorum, kendim pozitif görmüyorken çocuğa "aman da ne güzel de genç kız oldun da yaşasın hoppidi hop" yapamıycam diye erteliyorum.. Ya şöyle 18 gibi başlasa, 6 ayda bir olunsa ve 35 gibi de bitse bu iş, yani tıp bi bunu ayarlasa, hem dünyadaki nüfus problemi çözülecek hem biz rahatlayacağız ayh!
    Regl öncesi ben de çok rahatsız olduğum için bulduğum bir yöntemi hemen ekleyeyim: aşırı spor yapıyorum son hafta, en azından ağrılarla su toplamasına iyi geliyor diye de ekleyip kaçayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim şu anda son haftam ilk haftam hepten karıştı Ceren. Regl olur olmaz bir sonraki ayın sıkıntısı başlayabiliyor. Ya da hiç anlamadan on beş gün sonra geçiyor falan. Neyse söylene söylene bitireceğim sanırım :D

      Sil
  5. Bende böyle oluyorum ki ...
    bende kendimi, iyi bari tek değilim, deyip biraz rahatlatayım. :)))
    Bu arada sporu yapıyorum ya sanki daha az deliyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok , değilsin :) Spor çok iyi geliyor insana. Bırakmamak lâzım. Ter atarken negatif her şey de gidiyor sanki.

      Sil
  6. Ben 3 yıldır rahatım ama bu dönemin de başka sıkıntıları oluyor, başta kilo almak 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O işi şimdiden hallettim, gerisi de geçerse tamam :D

      Sil