Oradan Buradan

Kasım 19, 2021

Herkes tatile gitti sanırsam, pek sessiz buralar.

Gelecek haftadan itibaren rejime başlayacağım,  bol miktarda ağlama ve yakınma yazılarına geri döneceğiz.

Bugün Aynur, Kürşad ve annemle Suadiye sahiline gittik, annem pandemi başından beri ilk defa bir kafede oturdu.


İki yüz günlük duolingo sonunda üçüncü üniteye geçebildim. Bildiğim bir dili tekrar hatırlamak bu kadar zor olmamalıydı sanki :/

Rejimle birlikte her gün spora da başlayacağım. Umarım. Ay başından beri nane mollayım diye onu da aksatıyorum.

Telefondan oyunları sildim bu sefer de instagramın keşfetinde vakit geçiriyorum, o iş öyle olmayacaktı Handan.

Ah, Can bana yeni bir osma kamera almış. Nasıl bişey olduğunu keşfetmeye çalışıyorum. Çok komik. Yakında keşif videosu gelecek.

Kampın videosunu da hazırlamaktayım.

Daha İğneada videosunu da hazırlamadım, altı ay geçecek neredeyse.

Ev bakıp duruyorum. Ne kiralık beğenebildim, ne satılık. Bu mahalleden uzaklaşamak istemediğimiyoruz, yeni yaoılan içi modern pencereleri dip dibe evleri beğenmiyoruz (hoş fiyatlarıyla onlar da bizi beğenmediklerini bildiriyorlar ya neyse),  bahçe olsun istiyoruz, e araba ve karavan için park yeri olsun, çocukların odaları ayrılsın felan derken zaten fiyatlar almış başını gitmiş, öyle bakınıp durmaktayım. 

Evim dandini. 

Geçen sene %50 düşürülen maaşımıza %25 zam gelmiş. Hımmmm. Eski maaşa dönmemiz için %100 artması gerekiyordu sanki. Şu dönemde cidden sömürüldüğümüzü hissediyorum. 

Fiyatlardan hiç bahsetmeyelim. Geçen gün keçi peyniri alayım dedim, keçiyi alsam daha ucuza gelirdi sanırım.

Neyse saat gece yarısına gelmiş, gözlerim kapanıyor. Yazdıklarımı düzeltmekten bi hal oldum.

Buraya kadar okumayı başaranlar sağdan saysın, kim sonuna geliyor,  kim iki cümleden sonra kaçıyor not alıcam :D :D

Benzer yazılarım

34 Yorum yap

  1. Günaydın Handan. Ev bulma konusunda Allah yardımcın olsun arkadaşlarımdan da arayanlar var ev sahipleri satıcam diyerek çıkarıyor fiyatları görünce onlar "akıllandı" daha yüksek kiraya vermenin yolunu böyle bulmuşlar. Diyet konusuna hiç girmeyelim aldım başımı gidiyorum. yürüyüşe başladım ama yeme konusunu engelleyemiyorum. Hayırlısı bakalım sağlık olsunda. Hülya







    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Hülya. Geçen seneye kadar bizim kira yeni girenlerle hemen hemen aynıydı, bu sene uçmuş gitmiş. Hayırlısı bakalım.

      Rejime de başlayacağım, sanırım dört kilo aldım iki ayda :/

      Sil
  2. Ev fiyatları aldı başını gitti bir anda. Artık milyonun altında ev kalmadı bizim buralarda.İşiniz rast gitsin inşallah.
    Maaşları önce kesip sonra arttırmaya başlamaları iyiymiş. Hayat pahalılığı uçtu gidiyor, dışarda bir çay içmek için bile düşüneceğiz artık.
    Benimde şu yapışmış haldeki beş kiloyu vermem lazım lakin o gün bu gün olmuyor.Eşler iştahlı olunca çok zor:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada evler geçen sene bir milyondu bu sene iki milyon olmuş. Dolara endeksli herhal :(

      Maaşlar böyle artarsa eski haline on yıl sonra falan ulaşacak sanırım, zaten dolar bazında on sene önceki halindeydi. Fakirleşmenin haddi hesabı yok.

      Dördümüz de iştahlıyız, valla ne yapacağım bilmiyorum.

      Sil
  3. Sağdan 4 :))
    Biz de ev arıyoruz ve cidden fiyatlar uçmuş hâlde. Yeni fotoğraf makineni güle güle kullan :) Ben rejim yapamıyorum çünkü yemek benim için mutluluk kaynağı, yiyemezsem çok mutsuz oluyorum :D Ama senin rejim ve sporla halledeceğine inanıyorum :) Ben Instagram'ı geçen sene Ocak ayında sildim telefondan ve iyi ki öyle yapmışım. Tabi ki çok bakmak istediğim anlar ve dünyadan bi'haber kaldığımı hissettiğim anlar oluyor ama çok da sallamıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni de öptüm sağdan dört :)

      Ev yıkılacak ben hâlâ bulamayacağım diye korkuyorum. Neyse hayıslısı ile buluruz Manxcat.

      Ben çok yiyorum, manasızca deli gibi yiyorum. Onu kesip insan gibi beslensem yie yemek keyfimi yapıyorum aslında, sevmediğim şeyleri zaten yemiyorum rejim yaparken de.

      İnstagramı ne zaman kapatayım desem birisi bwnim paylaşımlarımın ona çok iyi geldiğini söylüyor, hadi yazayım diyorum. Yazmakla kalsam iyi olacak. Kendime sinirleniyorum ama halledicem onu da :)

      Sil
  4. Selam Handan kolay gelsin ev arama konusunda. Bence vazgeçme. denk gelebilir. Fiyatlar yüksek tamam ama bir yerde alıcı var. Sizi bekliyor. Kilo konusunda kışın zor ama sen bu konuda gayretlisin. Yaparsın. Bugün tartıya çıktım. Düne göre 500 gr inanamadım. Tekrar gözlükle baktım. Yemek yemek ayrı zevk. Hava soğudu ona rağmen market yolunu uzun tutup yürüyüş yapayım. Sana kolay gelsin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgeçme şansım yok zaten Zehra, yaza kadar bulmam gerekiyor. Umarım içime sinen uygun fiyatlı bulurum. Bir de ortamı iyi olur. Oturduğum apartman çok nezihti, komşularımla gitmemiz gelmemiz yoktu ama herkes hoşgörülü ve iyiydi. Bakalım.

      Benim kilo alma dönemim hep sonbahar. Evlilik yıl dönümümle başlıyor, doğumgünleri, partiler falan derken bir yeme kısmı alıp başını gidiyor :)

      O beş yüz gram şişkinliktir, günlük değişimlere bakma sen.

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  5. Handan kolay gelsin işiniz rast gitsin. Satılıklar da, kiralıklar da aldı başını gitti. Ama ben de bir yerde size uygun bir kısmetiniz olduğuna inanıyorum. İnşallah en kısa sürede bulursunuz gönlünüzce bir yer. Rejim konularına hiç girmeyelim. Yemek benim için de bir zevk. Bir kaç günlük yemek listeleri yapmak benim için zevkdir. Pazartesi bunu yiyicem, salı şunu diye heyecan yapıyorum:))))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Çenebaz. Umarım buluruz.

      Aslında yemek listesi yapsam daha az yerim ben, o listeleri reim yaparken kullanıp heyecanlanıyorum :)

      Sil
  6. Kolay gelsin Handancım. Burası tıklım tıklım dolu, hoş zaten yaz-kış hiç azalmıyor. Toprağa gömülü alalade bir 60 m2 eve 975 bin istemiş dün biri arkadaşımdan, ev fiyatları da kiralar da uçtu uçtu uçtu, Allah kolaylık versin. Rejim ve sporun için hiç ümitsiz değilim zira fıstık gibi becerdin geçen yıl, inceciksin zaten de aslında, sen halledersinnnn <3<3<3 Adımı yazdırdıysam kaçayım ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de uçtu ev fiyatları Ecehan.

      Bakayım tam rejim moduna nasıl gireceğim. Yeni aldığım daracık kazaklara girebilmem için uğraşırım diye umud ediyorum :D

      Yazdım adını, verdim öpücüğünü :)

      Sil
  7. Handancım çanakkaleye gel.burada sana bahçeli bir müstakil buluruz. peynir cenneti sebze zeytin zeytinyağı deniz derken mutlu olursunuz.Sinem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir teklif bu Sinem :) Mahalleden (yani annemden) uzaklaşmak istemediğimden buralarda arıyoruz ama bahçeli bir müstakil hayalimiz. Belki kendimize yazlık olarak düşünürüz diyeceğim ama kışlığı aldım da yazlığı kaldı :D

      Sil
  8. Kolay gelsin, o balkondan ben gidemeyeceğim sanki yaaa.. Ama daha güzeli olacak inanıyorum! Ben de Leslie ile 30 min fast walk yaptım bugün, gerçek hayatta asla dayanamayacağım bir kadın ama sporda müthiş enerji veriyor vakvakvak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla o kadındaki enerjiden istiyorum ben Ceren :)

      Sil
  9. Valla Handan evinde otur kıpırdama :) Bu arada rejime benim de başlamam lazım ama canım istemiyor. hatta eve gelince gofret yedim gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evi yıkacaklar Sev, yoksa hiç kıpırdamazdım tabii ki :)

      Ben dün yeme konusunda tavan yaptıktan sonra bugünü karbonhidratsız geçirmeyi başardım sanırım. (Bir kaç kuru kayısı ve muzu saymıyorum, onlar meyve meyve :D)

      Sil
  10. Hepsini okudum tabi ama hangisine yorum yapayım bilemedim:) Kiracı olmaya devam, böylelikle bütün evler bizim ve paralar da uygun yatırım araçlarında büyümeye devam etsin diyenlerdenim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senelerdir biz de aynı mantıkta ev almayı düşünmedik Sezgin. Ve fakat emekli olmadan almamız gerekebilir diye düşünüyoruz zira emekli maaşımız kiraya yetmiyor :D

      Sil
  11. Sonuna kadar okudum:) Ev konusunda gönlünüze göre tez vakitte bulursunuz inşallah diyelim.:)

    YanıtlaSil
  12. hehe, sonuna kadar okudum, ay amanin evler, kiralar, ev almaklar fenaaaa, hiç zamanı değil, bekleyin yaniii :) diyet ve spor, zor bir yaşam seni bekliyoor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bekleyeceğim de evden çıkmam gerekecek bir kaç ay sonra, o beklemiyor Deep :)

      Diyet ve spor zor kısmını yapmazsam ağrı ve hastalıklı kısmı daha zor olduğundan ben ilkini seçeyim diyorum. Hoş haftasonu yedim her bişeyi ama panik yok, kaldığım yerden devam.

      Sil
  13. paramız pul oldu
    yazık çok yazık

    YanıtlaSil
  14. Ben okudum Hocam :-)

    Okuduğum her satırdan sonrakine geçtiğimde dolar biraz daha yükseldi

    Moralim b.k gibi Handan

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da bir öpücük Maim :)

      Bu ortamda moralimizi düzgün tutmaya çalışma eforumuzu başka şeylere yönlendirebilseydik kimse bizi tutamazdı. Nirvanaya ulaşacağız bu gidişle. Bir tane güzel şey olmaz mı bir ülkede yahu...

      Sil
  15. Ben her zaman sonuna kadar okuyorum Handancım :-)

    Valla marketten aldığım her şeyi kontrol eder oldum. Eskiden fiyatına hiç bakmadan almak istersem alırdım. Görüyorum ki neredeyse ürünlerin hepsi en az %100 zamlanmış. Maaşlara zam yaparken %5-6 yapıyorlar ama :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ürünler zamlanıyor ya paketler kuşa dönüyor. Geçen gün şans eseri üçlü paket labne aldım, iyi ki öyle almışım, aaa 200 gr lık ğaket düşmüş 180 e, az klsın yetmeyecekmiş cheesecake e.

      Öptüm seni :)

      Sil