Kuaföre Gitmek Çok İyi Geldi

Kasım 07, 2021


Anneme dedim ki " Geçen gün hastanede üç saat geçirdiysek kuaföre de gidebiliriz bence,  randevu al da saçlarımızı kestirip biraz kendimi şımartalım".

Artık Kadıköy'e inmeyi özlemeyi bile bıraktık ve halimizi hiç iyi görmüyorum. Kasaba gideceğiz ya da peynir alacağız diye gidip havamızı değiştiriyormuşuz. Evet, her gün mahallemizim güzel sokaklarında sakin sakin yürüyüş yapıyoruz ama otomatiğe bağlayınca insan -ya da ben - dolap beygiri gibi hissediyor.

Çift kat maskemizi takıp kuaföre kadar yürüdük. Sabah ilk randevu bizimdi. Çıkışta kalabalık sokaklardan sakin dükkanlara kaçıp biraz dolandık. Küçük hediyelik eşya dükkânlarından ufak tefek şeyler alıp onları desteklemeyi seviyorum. 

Anneme,  artık daha sık gelelim Kadıköy'e dedim. Sonra kendimize müze falan bulalım gidecek. Hayatımızın iki senesi geçti. Kalabalıkta kafelere falan oturmam, maskemi çıkartamam ama sakin saatlerde vitrinlere bakabilirim, belki bir vapura binip gideriz karşıya, ne bileyim Bağdat Caddesi'nde yürürüz. Zorlayalım kendimizi,  kapana kapana ruh dünyamız küçüldü iyice.

Benim de tepemin tası attı sonunda. Karavan olmasa çoktan atardı zaten ya. 

Bu arada lütfen dün aldığım tabaklara bakar mısınız?  Shopier'deki küçük işletmelerden birşeyler almayı da seviyorum.  İki tane almıştım, herkes çok sevince iki tane daha söyledim, bize yakında oturuyorlarmış hemen getirdiler :)


Aslında karavandakileri fazla bulup eve taşıyordum ama bu tabaklar beni çok mutlu ettiler. Ve küçük pasta tabağı da yoktu zaten. 

Gördüğüm bir şeyi ihtiyacım yoksa kolay kolay almam ama arada yüreğimi sıcacık yapan bir güzellik olursa kendime hediye ediyorum.  


Saçlarımın son halinin yakın plan fotosuyla bu yazımı bitireyim. Daha uzayınca tepemde toplu oluyor, sanırım en pratik, güzel şekillenen ve sağlıklı durduğu uzunluk bu. Kuaför beyaz saç daha yaşlı gösteriyor dedi ama bana niye hiç öyle gelmiyor bilmiyorum :D Saç boyatma girdabına yeniden düşesim de hiç yok. 


Artık gidip yatayım. Yarın sabah erkenden pazara gitmek için kalkacağım malum. İyi geceler hepinize. 

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. E tabii öyle der, boyat da para kazansın ;) kesimden kesime geleceksin diye, cin ali!
    Saçların çok yakışıyor!
    Tabaklar tam sincaplık yaaaa bayıldım!

    YanıtlaSil
  2. Gıcık oluyorum şu kuaförlere ben bazen! Hiç de yaşlı göstermiyor! Sen içinden nasıl geliyorsa öyle yapmaya devam et, boşver kuaförü de hatta bizi de :) Tabağa bayıldım, sanki sizin için tasarlanmış gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuaförlerin bu tarz söylemlerini hiç önemsemem. Saçınızın bakıma ihtiyacı var falan diye oldu bittiye getirmek isterler meselâ, hiç sıkılmam kaç lira diye sorarım, o kadar ödeyemem diye kestirip atarım. Saçlarımın koyu rengini seviyordum ama saç boyamakla uğraşamamayı daha çok seviyorum :D Ve niyeyse kendime yaşlı gelmiyorum, anime kahramanı gibi bakıyorum halime :D

      Sil
  3. Gri saça kırmızı ruj ne de güzel yakışır:) Rujsuz iken bile bu kadar hoşken :)
    Kuaförleri dikkate almıyoruz, içimizden nasıl gelirse öyle takılıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maske çıktı çıkalı ruj keyfi de kaçtı :) Yazın pek aklıma gelmiyor ama kışın bordo rujumu seviyorum ben de :)

      Dikkate alıyoruz tabi :D

      Sil
  4. Saçlar benim de aynı boyda kısa ve saç beyaz:)) ama haftaya boyatacağım kısmetse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni beyaz saçlı düşünemedim hiç,hep renkli gördüm ya saçını :)

      Sil
  5. Bence cok hoş görünüyorsun. Hiç de yaşlı gibi değil yakışıyor bu hali boya işine benim de canım sıkılıyor ama saçlarım seyrek olduğu için seninkiler gibi güzel görünmediğinden mecburen boyuyorum. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hülya.

      Kendimizi nasıl iyi hissediyorsak öyle yapalım :)

      Sil
  6. Tabaklar ne kadar şahaneymiş Handan, güzel günlerde kullan inşallah. Sanki özel olarak Sincap'î çizdirmişsin gibi.

    Saçlar da yakışmış, hoş güzele ne yakışmaz diyelim :))

    İyi haftalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tıpkı Sincap'a benziyor, değil mi ?

      Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  7. Tabaklar çok güzel Handa. İyi günlerde kullan. Yılbaşı sofrasına da çok yakışırlar.

    Tamam, beyaz saç yaşlı gösteriyor ama her ay boyatmak bana da zor geliyor artık. Ben de saldım. Yaşım itibariyle çok fazla beyazımın olmaması lazım ama baba tarafımın genleri sağ olsun lisedeyken beyazlamaya başlamışlardı :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkiler de öyle başlamışlardı Şule.

      Sil